• MM su paradne ale neviem ci uspokoja tu potrebu co mas. Ak by si sa ich rozhodol kupit urcite sa zbehni pozriet do Seiko outletu v Parndorfe. Niekedy ich tam vidavam za +/- 2300. Nebudem uz do teba hustit Tudory ani Omegy... moj nazor poznas :mrgreen: Ale zvazil si napriklad Longines Hydroconquest? 41 mm a hlavne v sedej by mi k tebe sedeli. Ja vobec Longines povazujem za “lepsiu” znacku tak ti sem este dam nejake odkazy na kusky co by ti podla mna typovo velmi sedeli.


    https://www.longines.com/watches/herita…n/l2-816-4-53-2

    https://www.longines.com/watches/herita…n/l2-828-4-73-0

    https://www.longines.com/watches/herita…n/l2-827-4-73-0

  • Hydroconquest sa mi nepáči - dizajnovo by to ako tak šlo, ale majú biednu lumi, tá luneta nič moc, a oveľa viac sa mi páčia tie staré ako tie nové, ale tie majú hliník, nie keramiku a ak si dobre pamätám tak 21mm nožičky a to fakt nechcem

    Longines celkovo som zvážil. Konkrétne heritage chrono a legend divery, ale nakoniec som od tejto značky úplne upustil.

    V cene Longinov by som asi radšej ak by som bral čosi elegantnejšie volil hore spomínané Nomosy.

    Ja inak fakt neviem prečo ma tak mátajú tie MM300

  • Protože MM jsou perfektní nástroje, mají skvělý tool loock, k tomu monolit pouzdro...super pecka bomba. Ale tah a divers extenze total bída, k to mu podivná lítající přesnost a nutnost ohlídat si zpracování. Cenu takovejch hodinek vidim na cca 1.500 € a ne na 3.200€.

    Já Ti nic konkrétního neporadím, sám jsem musel čekat, než ty moje nej vyrobí, pak zase čekat, než mi přijdou. A byla to pro MNE ta nej volba jakou jsem mohl udělat a ani dnes nemají moc valnou konkurenci. Kdo to nevidí a nechápe, ať si má svou pravdu, má jiné nároky na moderní hodinky než já.

    Si

    Keramika

    Min 300wr

    Posuvná extenze

    Alespoň průměrná lumi

    Rezerva alespoň 72

    Luxusní vzhled a dokonalý zpracování

    Ideální velikost

    Světoznámá značka

    To jsou moje základní požadavky a teď hledejte potápky, který na to maj a kolik stojej.

    Nenech si napovídat, že všechny potápky jsou jen nástroje a maj stat tolik a tolik. Kolega to tak má a je o to šťastnější. Já jsem zase jen a jen na potápky a jejich klony. Takže mám pracovní i ty na výlet, na spaní, na koupání...to už je fuk, jak si to kdo vykastuje.

    Breitling...Colty? To je vstupní slabota určená pro pěchotu. Ale líbej se mi. Jenže žádný Brajtle nesplňujou moje podmínky a představy, takže u nich by pripadaly v uvahu jedině chrona a ty jak se mi teď ukázalo nevyužiju.

    Longines novej model, to je prostě přetažená slabota. Tudory, líběj se mi ty s in housem, nemaj keramiku a td. Omega by mohla připadat v uvahu, blbá spona...u jakejch cen to už vlastně jsme??? :)

    Takže když bych byl ve tvé kůži a neexistovalo by Mido, vzal bych asi to, co je a z toho si umíš vybrat sám. Moc toho totiž není. A jetý hodinky? Když si je chceš nechat, zkrátis si dobu k servisu, kterej stojí pecku.

    Já Ti říkal, že neporadím, jen to tak shrnu.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • No všetky hodinky v tejto cene majú veľa pozitív, ale aj negatív. Neviem či nie som rozmaznaný niektorými hodinkami čo už mám, ale napr Colty majú na prd lumi. Požívajú údajne C1 a tá svieti slabo. V tej cene to je zlý vtip. Zvažujem buď nový colt, alebo staršiu verziu, čiže tú pred 2019. Stále sa dakú kúpiť nové. Ale Lumi úidajne tá istá.

    Tudor BB58 nemá kremík ? Mne sa zdá, že hej, ale nechám sa poučiť. Mne sa nich skôr vadí, že ich vidím všade na fórach, youtube, instagrame atď. Práve preto sa mi viac páčili MM300. Ale ako píšeš, tá presnosť je žiadna sláva a k tomu ten ťah so sponou úidajne tiež nič moc.

    Do Omegy by som nerád šiel na koľko sa mi od nich mimo aktuálnych bondoviek nič nepáči a to je cenovo mimo môj budget.

    Keď som vyberal prvé hodinky (RADO) tak som čakal pol roka na to, kým nájdem čo sa mi páči. Teraz to možno bude tiež na dlhšie. Zatiaľ si utriedim čo vlastne chcem presnejšie a potom sa uvidí. Rád by som mal menšiu zbierku ako práve teraz mám, lebo je toho nejak moc. Možno predám väčšinu a nakoniec kúpim suby, ako to mnohí robia :D Uvidíme.

    Inak tie tvoje MIDO sú pokiaľ ide o "bang for buck" asi to naj čo sa dá kúpiť. Chvíľu som ich zvažoval sa príznám.

  • Kubo007 - C1 nepodcenuj, kratko po nasvieteni je to "slabota" oproti C3, ale po nejakom case v tme je to prakticky to iste. Cez den je C1 krasne snehovo biela, C3 mava zeleny nadych (niekomu sa to vsak paci). Snad jedina vynimka je Seiko s ich radioaktivnou lumi na tuniakoch a pod, to je vyhra oproti C1 aj C3 (za cenu zelenych indexov cez den). Navyse C1 je tiez v roznych kvalitach, vrstvach atd. Tagy, Longines a pod. pouzivaju velmi dobru C1. Na univerzalne hodinky by som bral uz len C1/BGW9, na tooly kde dizajnovo nevadia zelene indexy cez den zase Seiko Lumibrite.

    Inac tak trosku predpovedam, ze MM300 budes rychlo predavat - male, vysoke, uzky tah, nepohodlne, servis prakticky iba v autorizovanom servise, doma neregulovatelne,.. :) Mal som ich sice na ruke len chvilku, ale stacilo. Kultove su aj tuniaky a IMHO su ovela lepsia volba oproti MM300 (minimalne quartz modely), aj ked sa to mozno papierovo nezda.

  • Nevedel som, že tag a longines používajú C1... Mne sa páči keď je lumi ceh deň biela, preto sa mi veľmi páči BGW9 - tá je super a svieti na modro. Na tagoch mám zrejme teda tú C1 a tie svietia parádne a celú noc.

    V cene MM300 sa dajú zohnať spring drive tuniaky. Ale tie majú 49mm priemer :D

  • tieto. Dizajnovo sa mi aj páčia, ale neviem či za také prachy. Plus sú samozrejme 49mmveľké, aj keĎ vlastne nemajú nožičky, takže majú aj 49mm lug to lug.. To by som TEORETICKY unosil, ale znovu, neviem či to je úplne pre mňa a hlavne či som ochotný za toto toľko dať. Skôr asi nie :D

  • Spring drive 49mm som na ruke nemal, ale Quartz tuna s papierovymi 47.7mm sedia na mojej, mensej ruke ovela lepsie ako MM300. Ono tym, ze tuniaky maju tvar aky maju a su prakticky bez noziciek, nosia sa cca ako "normalne" 42-44mm hodinky. Seiko "solar tuna" s 47mm su pocitovo cca 42mm "normalnych". Takze tych 49mm tuniakov by som sa az tak nebal, bude to puk, ale pohodlny.. :)

  • Zatiaľ len rozmýšľam. Možno to skončí úplne inde. Možno to budú tie Colty, možno tie Nomosy, alebo Longines Heritage moonphase :D

    Fakt neviem ešte. Tie tuniaky nie sú pre mňa, to je mi jasné. To som len postol pre zaujímavosť.

    Proste hľadám niečo očividne lepšie ako to čo doteraz mám. Je aj možné že sa ku mne nejak vrátia tie BB58.

    momentálne by ma to najviac ťahalo asi k tým Bčkam. Tie nové Colty sú akosi decentnejšie ako ich ostatné modely a ten biely matný ciferník vyzerá super.

    Ale ako som písal, môže sa to prudko meniť, zatiaľ sem len dávam také nápady, že kam ma to ťahá a čo som zatiaľ zvážil

  • Pri Coltoch by som ta upozornil na to ako je napojeny tah na puzdro…. myslim tym odstavajuci end link. Na tomto videu je to pekne vidiet. Je to sice starsi model ale je to rovako aj na novom. Ja sa nepovazujem za velkeho puntickara ale toto mi vadilo ked som ich drzal v ruke. Inak su to paradne a velmi solidne spracovane hodinky za slusnu cenu.

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

  • hej s tým počítam. ja by som ich zrejme kúpil na ťahu ale asi by som ich potom nosil na gume. O tom dostavaní viem a ako píšeš majú to aj tie nové. ešte premýšľam či neísť do tých starších. sú o čosi lacnejšie a majú staršie logo a zaujímavejší ciferník.

  • Starsi model je krajsi v 44. Pri 41 mi ten starsi cifernik pride uz trochu moc nacvakany. Kubo za +/- rovnaku cenu 2000-2300 mas BB36 na paradnom tahu. Mal som Colt aj dva Tudory a myslim ze Tudor je lepsi kauf… ako len moj nazor… cisto subjektivny.

  • No takto. Fakt budem čakať. Na tie nové Colty minimálne 2 týždne (mi bolo povedané, kým mi zistia dostupnosť atď. ale mal by som fajn zľavu) a na BB58 dlhšie. Len viete chlapi, ono je medzi nimi skoro 1000 rozdiel. To je tretina, to zas nie je tak málo.

    Kým čakám mám na ceste jednu novinku ktorú chcem použiť na akýsi "test" tých BB58. Našiel som niečo ako hommage v istom slovazmysle tak uvidíme. Mám už pripravených pár záujemcov na predaj kúskov, vďaka ktorým by som zafinancoval tento lepší kúsok, čiže len počkám kým skončí korona šialenstvo a budem to postupne posielať preč.