• Hej. Na meniny ? sú fakt dobré. Neviem prečo sa o Geckotu nezaujímajú viac tí hodinkoví youtuberi. Toto sú moje druhé hodinky od nich a fakt super. Nemám čo vytknúť. Za tú cenu dávajú ETU a tepelne upravujú ručičky.

  • Skúsim k ním toho trošku viac napísať. V prvom rade prečo som ich kúpil. Chcel som niečo na štýl DS30 ktoré sú práve v Nemecku a dúfam že ich tam naozaj aj dajú do poriadku :D Už dlhšie sa mi páčili flieger hodinky, ale tie značky, ktoré ich produkujú vždy mali niečo čo sa mi nepáčilo alebo čo mi doslova vadilo. Asi každý, kto zvažuje fliegere zvažuje Stowu a Laco. Čo mne na nich trošku vadí je, že majú priehľad - nejak mi to začína vadiť, lepí sa mi to na ruku a hlavne v lete tam je mokro :/ Ďalšia vec bola, že aj keď viem že ide o letecké hodinky, stále sa mi zdalo divné, že majú len 50m WR. Pretože podľa niektorých ľudí je 50M málo aj na sprchu. Myslím, že aj pilotky aj field hodinky by mali mať viac. (Toto sa mi nepáči aj na mojich Khaki field od Hamiltonu). Čiže chcel som hodinky, ktoré majú viac ako 50m WR, šróbovaciu korunku, bez priehľadu na strojček, do 42mm a s modrou (BGW9) lumi. A našiel som tieto. Už dávnejšie sa mi páčili, ale z nejakého dôvodu sa mi cena zdala vysoká, keďže ide vlastne o mikroznačku plus samozrejme trochu sa mi nepáčilo aj ich meno. Geckota naozaj neznie moc dobre. Čo ma ale presvedčilo bolo, že už jedny hodinky od nich som raz mal (ten ich explorer type) a boli super (až na jednu QC vadu ale boli ochotní mi peniaze vrátiť). Ale už pri tých minulých hodinkách som bol prekvapený ako dobre to vedia spraviť. Netuším kde tieto hodinky robia a montujú, ale teda minimálne púzdra robia super. To spracovanie je naozaj parádne. Pokiaľ ide o stroj tak je tam ETA 2824. Páči sa mi na nich že celé púzdro je vlastne brúsené ale luneta je leštená a okraje tiež. Dokopy to vyzerá veľmi pekne ale veľmi zle sa to zachytáva na fotkách. Aj keď hodinky sú na dĺžku 49mm sedia dobre aj na mojej menšej ruke. Korunku je parádna, veľmi dobre sa s ňou narába a šróbovanie je podobné ako na mojich Tagoch. Lumi je ako som už spomínal modrá a funkčná, aj keď teda nie je to seiko šupa. Čo ma asi najviac dostalo (a presvedčilo ma) ku kúpe boli ručičky. Oni sú naozaj tepelne upravené aby boli modré. Na stránke to spomínajú len tak mimochodom v jednou odseku popisu a nebyť toho že som to čítal do konca by som si to ani nebol všimol. No proste som zatiaľ naozaj spokojný a dúfam, že ma budú baviť kým sa mi vrátia damaská a potom uvidím čo s nimi. Aj keď mať takto pekne spracované fliegery s modernými prvkami sa mi naozaj páči. Chcel som ich časom predať, ale je možné, že zostanú.

  • Skúsim k ním toho trošku viac napísať. V prvom rade prečo som ich kúpil. Chcel som niečo na štýl DS30 ktoré sú práve v Nemecku

    su skutocne pekne Jakub, blahozelam?

  • Po dlhšej dobe zas foťáková. Na to, že som ich kúpil len ako zábavku kým sa vrátia Damasko musím povedať, že super. Sú presné, pekné, veľmi ľahko čitateľné a tie modré ručičky sú fakt parádne. Je veľký rozdiel medzi len nafarbenými a týmito tepelne modrými. Inak naozaj neviem kde ich hoblujú a montujú ale rešpekt. To púzdro je spracované krásne. Oproti Stowe a Laco majú aj leštené povrchy a viem, že tak nevyzerali vojnové pilotky, ale vyzerá to fakt pekne dokopy.

  • No Damasko prišlo fixnuté. Teraz však neviem či si mám nechať obidvoje alebo pustiť geckoty. Ale zas páčia sa mi. Nie sú zas tak moc podobné myslím ?

  • No Damasko prišlo fixnuté. Teraz však neviem či si mám nechať obidvoje alebo pustiť geckoty. Ale zas páčia sa mi. Nie sú zas tak moc podobné myslím

    jednoznacne nechat, oboje su fajn:)

  • Taky se mi líbí, ale asi budou malinký. Na fotce to alespoň tak vypadá. Už bych taky měl vystoupit z věčného divers kolotoče, ale mně by ta luneta prostě chybela. Bez ní jsou pro mne hodinky strašná nuda. Tak aspoň že pro vás ne a já můžu alespoň teoreticky slintat nad parádníma fotkama jako je tahle.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • SeikoSan úplne som čakal takýto koment ale musím ti povedať že nejak sa mi už explorer nepáči. Príde mi to celkom nuda. A tieto na rozdiel od exploreru ak aj rozbijem tak ma neporazí ? V tomto ja vidím tú veľkú výhodu menších značiek. Vedia spraviť dizajnovo pekné kúsky s tým, že nestoja moc a človek si vie zadovážiť náhradu v prípade potreby. Pre mňa ten rozdiel medzi rolexom a povedzme týmto nie je hodný 6000€.

    watchesfan mne sa potápky dlho páčili ale zistil som že tú lumetu nikdy nepoužívam a že je to pre mňa úplná zbytočnosť. Celkom si teraz užívam štýl športových hodiniek bez lunety. Čiže čokoľvek vo field, flieger, tool štýle. Skús jedny také. Možno budeš prekvapený ?

  • watchesfan mne sa potápky dlho páčili ale zistil som že tú lumetu nikdy nepoužívam a že je to pre mňa úplná zbytočnosť. Celkom si teraz užívam štýl športových hodiniek bez lunety. Čiže čokoľvek vo field, flieger, tool štýle. Skús jedny také. Možno budeš prekvapený ?

    Vidno, že nie si doma napríklad v kuchyni. Po vyše päťdesiatich rokoch kuchynského relaxu by si videl, čo znamená potápačská luneta v domácnosti...;):hehe: