• Jedny z tych normalnejsich :super:

    to teda hej.. do prace za mnou raz prišiel chalan čo mal invicty, nejake "zlate" s divnym gumenno / kovovym / plastovym ťahom / naramkom.. neviem ako to nazvať. Vyzerali obrovsky, tie 45 sa dajú nosiť, ale hento bolo mega velké.. a určite aj poriadne ťažké.

  • Mapo ešte neviem čo bude ďalšie.. mam pár typov, už som mal aj vybraté jedny ale nešlo to poslať na slovensko :/ tak rozmýšlam čo teraz :D + som skúšal tie perrelety (aj keď biele) a sú fakt parádne.. tak vážne neviem :(

  • nejdem hovoriť za všetkých, ale dosť ludí invictami začínalo, aj na chronomágu niektorí noví členovia. Na WUS tak isto. Je to lacný štart ktorý ak človek trošku viac o hodinkách prečíta ťa naučí že chceš niečo iné :D niektorým to je treba, ja kým som nebol tu tak som netušil že existuje niečo iné ako quartz a invicty sa na nete často prezentujú ako totálne super hodinky, majú miliardu fanúšikov :D

  • no tak vačšina z vás už vie že som nedávno kúpil TH F1 cal. 6. Tak som spravil pár fotiek aj s dstarmi aby ste si ich vedeli lepšie predstaviť :)

    na chmagu som ich hodil do "chlubíciho" vlákna ale tu nie je nič také tak len sem hodím pár obrázkov a postrehov v porovnaní s mojimi prvými láskami.

    tak hlavné rozdiely vidím samozrejme vo farbe ciferníku, zatial čo Dstary sú fajné modré s takým tým super efektom keď na ne svieti slnko (sunburst ?) tak TH sú čierne, miestami sivé. Rozdiel je dosť vidieť aj vo velkosti, TH sú menšie o 1mm ale celkovo to pôsobí ako keby boli menšie o dosť, asi to bude lunetami, Dstary majú lunetu dosť úzku. Keď som už pri lunete tak TH majú kovovú zatial čo Dstar keramickú - príjemná zmena, neviem prečo som kedysi trval na keramickej, asi som sa bál poškábania alebo neviem čoho. Každopádne aj tá kovová luneta sa mi velmi páči, hlavne sa o dosť menej leskne. Celkovo sa formulky lesknú menej, vlastne skoro vôbec - len na lunete sú niektoré časti leštené takže tam sa sem tam niečo zableskne, ale to je všetko. Oproti lešteným Dstarom je to fajn zmena, ale som rád za obidve hodinky velmi. Tak isto je tu vidieť rozdiel v ťahu, TH má brúsený, D star aj má brúsený len stredný článok a leštené bočné. Na fotke kde sú hodinky na sebe je vidieť rozdiel aj medzi sklíčkami, zatial čo Dstary majú vypuklé (lupu) a majú aj kyklopa tak TH má pekné rovné sklíčko bez kyklopa - na kyklopa som si zvykol a je to supr vychytávka, takže pri pozeraní na dátum na TH musím trošku bližšie pozerať. Korunky majú obidve hodinky fajn - dlho mi trvalo sa naučiť robiť s Dstarmi a ich korunkou, často ma to bolelo ale už som sa naučil a je to fajn, ALE opriti TH korunke je tá na Dstaroch citelne ťažšia na manipuláciu - myslím tým zaťahovanie korunky hlavne. Je tam aj fotka lumi - nijak som ich nenasvietil, len kým som ich fotil som s nimi prechádzal cez chodbu a som spravil fotku - lumi je tuším na TH lepšia, nie som si ale uplkne istý. S Dstarmi som nikdy nemal problém ale TH vydržia svietiť dlhšie a jasnejšie. TH majú zelenú lumi, no na niektorých fotkách vyzerá mierne modro.

    Na záver by som len dodal že pri výbere druhých chodiniek som nechcel spraviť krok vzad, nechcel som niečo "slabšie" ale niečo buď na tej istej úrovni alebo lepšie. Po tej chvilke (11 dní) čo mám TH myslím že som to krásne splnil. Sú to iné hodinky, každé majú niečo do seba, nemám pocit že by Dstary boli niečo menej, v niektorých aspektoch úplne ničia formulky (spona hlavne). Myslím že sú to hodinky zhruba na tej istej úrovni. Čo sa týka ludí čo sa v hodinkách nevyznajú tak pochvaly boli na obidvoje, TH má však niečo čo na slovensku RADO nemá - na chronomagu to volajú machrindex. Predsa len Tag Heuer pozná ovela viac ludí ako RADO. Som rád že som vybral tak ako som vybral ! robia obrovskú radosť :ghee:

  • Pekné sú obidve, ale D-star sa mi páčia viac.

    Čo sa týka machrindexu, tak jasné, TH ho u nás má, ale je to podla mňa skôr marketingový ako hodinársky marchindex, radšej na Di Capria ako na vývoj a bohužial je často vidieť ako na hodinkách šetria ako napríklad na tej spone (nechcem vyvolávať žiadny flame, verím, že tu to nie je tak citlivá téma). Každopádne na vzbudenie čo najväčšieho repšektu za čo najmenej peňazí je to ideálna volba :)

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Neviem presne ako si myslel tú poslednú vetu ale nešlo mi o čo najvačší rešpekt za čo najmenej peňazí :D mne sa páčili tak som ich kúpil. Vyberal som teraz hodinky zas celkom dlho a u týchto preskočila iskra hneď :) Jediné šetrenie tam vidím na tej spone ako píšeš, citlivá téma to nie je, tá spona je fakt na prd a ja to viem, vidím a často aj počujem (hrká sviňa jedna). Naštastie sa to dá v pohode fixnúť, gumku som dnes objednal tak snáď príde čo najskôr, som zvedavý na ňu.

  • V podstate tak, že u ludí, ktorí netušia, že hodinky môžu fungovať bez baterky je TH podla mňa na úrovni Omegy, pomaly možno na úrovni Rolexu, takže s TH ťa štandardní občania už považujú za slušnú "buržoáziu" (podla spoločnosti v akej sa pohybuješ samozrejme) kdežto napríklad Longines za také peniaze by si zrejme všimol málokto.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • hej máš pravdu, TH som mal vždy dosť nižsie ako Omegu v hlave, myslím že právom. Ale zas fakt som prekvapený ako sú tie hodinky spravené, som velmi spokojný.

  • no ja práve z nich vyberať nemusím, ani jedny do sveta nepôjdu. Myslím že sa fajne dopĺňajú, farbou aj tymi malými fíčurkami.

    a Mišoo ďakujem ! hej budu dlho robiť radosť, som rád źe už sa dá RADO s niečim striedať.

    včera som spravil pár fotiek s lepšim foťákom tak ich hodím do galérie potom