• Na sviatky u svokrovcov. Zobral som z každého niečo. Plus môžete vidieť aj darček od mojej manželky na fotke - zelené Seagull chroná. Kúpené počas 11.11 výpredaju. Zobral som ich so zafírom.

  • Tie ovládače chrona, teda to sú riadne štuplíky takto zo zadu :mrgreen:

    By ma zaujímalo čo znamenajú tie znaky po obvode. Nehľadal si info?

  • Hej myslím že ide o nejakú verziu Seagullu. Neviem na isto, ale dizajnovo sa mi páčia. Zelené hodinky mi chýbali už ? Rolex si užívam, aj ich hodne nosím, ale niekedy je fajn aj niečo lacnejšie ?


    neviem čo znamenajú tie znaky po obvode. Ono toto logo používala Čínska Air Force ale to je jedine čo viem. To je vlastne reedícia ich vojenských pilotných chronografov. Aspoň tak som sa dočítal. V popise na Ali bolo napísané že ide o limitku. Neviem na koľko sa tomu dá veriť.

    Ale nosia sa dobre aj keď sú vyššie. A teda manželke sa veľmi páčia ? viacerí ľudia mi ich pochválili. Zatiaľ čo moje OP nedostali žiadny laický kompliment zatiaľ. Vlastne jedine hodinky čo mi kedy pochválili hodinkoví laici boli tie modré RADO.

  • Kedy si bol v Cine Jakub? ;) To je varianta Seagullov? Taketo som este nevidel...

    Mne sa tieto cinske chrona velmi pacia ale nenosil by som to... lebo remen a lebo pretlak vo watch boxe ;)

    Remeň ? Veď ten vieš vymeniť ? ja som ten originál dal dolu hneď a dal som tam niečo lepšie. Či myslíš celkovo remene ? Chýbal by ti ťah ?

  • Jo remene celkovo... ja potrebujem tah. Aj PAMy nosim relativne malo hlavne kvoli remenu. Pred par rokmi som nemohol tahy ani citit a teraz sa to nejako otocilo...

    Akurat ten Canvas od Bartonu ako tak unosim... A taky by sa mozno hodil aj na cinske-stihackarske... ;)

  • dik za všetky milé komenty. Sú to malé srandovné cool hodinky :D teším sa z nich. Ohlasy na tieto seagul chroná sú veľmi dobré a údajne aj ten stroj veeeľa vydrží a znesie, tak uvidíme. Ale musím povedať, že za tú cenu sú fakt super. A okrem toho pokiaľ ide o QC a o detaily ako bordel pod sklíčkom, musím povedať, že sú na tom parádne. Zatiaľ som tam nenašiel žiadny prach, vlas, nič. V amfibiách je napr vždy veľa bordelu :D tu to vyzerá byť dobré. Podobne inak aj tie SanMartin suby, čistučké hodinky sú to a za tú cenu som to naozaj nečakal.

  • Zdravím Kubo!

    Tie ZELOSky (asi tak na 13. strane) si kde kupoval. Pokukoval som po bronzkách, nakoniec z toho vyšli VOSTOK EUROPE, ale nevdávam sa. Pozerám rôzne stránky, kde sa dajú ZELOS kúpiť, ale niet nad rady skúsenejších ;)

  • Nazdar. Ja odporúčam pri zelose sledovať buď ebay alebo oficiálnu zelos stránku. Isto sa prihlás na odber ich newslettera aby si videl kedy vypustia nový model. Často sú vypredané do pár hodín. Čiže musíš byť rýchly. Ja som ich kupoval priamo od nich. Ale pokiaľ viem tak aj tu sa dajú kúpiť a bez CLA - https://www.seriouswatches.com/collections/zelos

    aj keď teda nie ten model čo som mal ja, ale iné, novšie. pozri :)

  • Čaute borci. Napadlo mi, že spravím nejakú mini recenziu mojich nových číňakov. Nikdy som nefandil tzv "homage" hodinkám a trochu ma vytáčalo keď na tom niektoré značky postavili svoj úspech (Steinhart napr). Minulý rok som kúpil svoje prvé Rolexy a som z nich stále nadšený z viacerých dôvodov a jedným z nich je, že sú super pohodlné (36tmm a oystercase je super kombinácia) a tieto konkrétne OPčka sa takmer vôbec nehomážujú, čiže ani Steinhart ani číňania nerobia kopírku. Nejaký čas som ich aj nosil po dome v čase korony ale na koľko máme takmer 2-ročného syna viete si predstaviť to hranie s ním. Má veľa hračiek ktoré by mojim OP neublížili ani za 100 rokov, ale má aj dosť hračiek, ktoré hej (kovové autíčka. jeho top hračka). Tak som sa išiel pozrieť na net po niečom lacnom, čo vydrží a čo dobre vyzerá. No a čo už len vyzerá lepšie ako viac menej presná kopírka Rolex športových modelov ? :D Objednal som teda tie prvé San Martin Suby. Prišli za 4 dni. Ono neviem či je to vidno na fotkách, ale ak si odmyslíme strojček, tak spracovanie týchto hodiniek je prekvapivo dobré. Naozaj. Skúšal som Steinhart, Davosa a podobné značky čo robia tieto klony drahších hodiniek a kvalitovo nič moc za tú cenu. Lumi často na prd, chod lunety pochybný a tzv "backplay" vždy prítomný. Tieto SM majú super lumi, dokonca tie 62mas majú MEGA lumi, a lunety majú bezchybné. Neviem ako to robia, ale nemajú žiadny backplay a lícujú perfektne a samozrejme sú obe keramické. Myslím, že jediné čo majú trochu iné ako ich predloha je spona, ale tej nič nechýba. Oba kovové ťahy sú brutálne. Na akože suboch ich držia dokopy skrutky a v balení mi normálne k nimi poslali šrobováčik, tyčku na odstránenie ťahu a lepidlo na zalepenie skrutiek. Mega :D 62mas majú tzv "pin and collar" systém a ťah tak isto super, akurát je o čosi ťažší ako na suboch. V skratke teda, hodinky sú to fakt podarené aj keď ide o kopírku a čínu. Nie je mi ľúto ich oškrieť, dokonca s tými submi niekedy aj spím a chodím behať. NH35 strojček veľa znesie. Na tento čas kedy som stále doma ale chcem mať na ruke niečo pekné a funkčné za čím mi nebude ľúto ak by sa to pokazilo, myslím, že super voľba. Ale teda povedzte mi čo vy na to hovoríte.

    Skúsim sem pridať video z mobilu, lebo na videu lepšie vidno ako hodinky naozaj vyzerajú, neviem ale či to pôjde.

  • Kubo, vďaka za cenné informácie a stránky ZELOS! Keďže si nejaký ten čas mal tie Zelosky, tak ako by si zosumarizoval skúsenosti, celkový dijem z nich? (O.K. - Miyota kal. - mimochodom ako pracuje..., atď., ale myslím aj celkovú vypracovanosť, pocit pri nosení.....). Toa Horizons Ocean Blue vyzerajú skutočne cool....

    Pozorne som si prečítal aj tvoj ďalší príspevok o tých San Martin... čakáme nejakú vizualizáciu ;)

  • ten link na video nejde ?

    no a čo sa zelosu týka tak som bol spokojný, až na to že som si vybral dizajn, ktorý mi časom prišiel trochu šialený, preto som ich aj predával. Neviem ako je na tom Miyota, nikdy som ju nemal. V tých mojich ex Zelosoch bola Sellita.