Uplne necakane, az sokujuco som sa rozhodol prispiet malym prierezom historie mojej oblubenej znacky. Ludia su od prirody lenivym tvorom, tak som sa viac zameral na obrazky s kratkym infom, snad sa bude lubit.. Ak by som to chcel zdokonalit, tak zaiste investujem este nejaku cast svojho casu na to, aby som sem dostal obrazky s podobnym rozlisenim, snad mi ale odpustite, nemal som na to ani moc casu, ani moc nalady
Zdroj: INTERNET
1884
V mestecku St. Imier vo Svajciarsku otvára Leon Breitling workshop specializujuci sa na tvorbu chronografov a presnych meracov sluziacich na vedecke a priemyselne ucely.
1892
Vzhladom na rast svojej firmy sa Leon Breitling presuva so svojou firmou do La Chaux-de-Fonds, kde sa v tom case nachadzalo centrum hodinarskych firiem.
1914
Gaston Breitling, Leonov syn prebera vedenie vo firme.
1914
Breitling vytvara nezavisle tlacitko pre nulovanie pozicie chronografu. V doterajsom priebehu bol chronograf ovladany jedinou korunkou, ktora taktiez sluzila na natahovanie strojceka.
1915
Gaston Breitling vyraba prvy naramkovy chronograf sluziaci pre ucely pilotov lietediel.
1923
Gastonov syn, Willi prebera rodinnu firmu po svojom otcovi.
1934
Breitling vytvara prve naramkove hodinky s druhym tlacitkom chronografu. Odteraz je mozne meranie s viacerymi zastaveniami a znovuspusteniami merania za pouzitia prveho tlacitka, zaroven pre druhe tlacitko ostava funkcia nulovania. Toto je chronograf vo forme, ako ho pozname v dnesnej dobe.
1936
Breitling sa stava oficialnym dodavatelom Royal Air Force. Toto je zaciatok dlhotrvajucej spoluprace na poli medzinarodneho letectva.
1942
Breitling zacina s vyrbou legendarnej serie Chronomat. Zaroven sa rozsiruje profesionalna klientela firmy aj o Americke obranne jednotky.
1952
Breitling zacina s vyrobou serie Navitimer, naramkoveho instrumentu obsahujuceho logaritmicke pravitko (navigation compiuter) schopneho vypocitavat udaje potrebne pre letovy plan. Tento vynimocny chronograf sa stal rychlo oblubenym napriec pilotmi na celom svete. V tomto case je uz Breitling majoritnym dodavatelom casovych instrumentov v leteckom priemysle vratane palubnych hodin.
1962
Astronaut Scott Carpenter mal na ruke model Cosmonaute Chronograph pocas svojho orbitalneho letu na palube Aurora 7.
1969
Breitling vytvara chronograf so samonatahom v spolupraci s firmou Buren and Heuer-Leonidas.
1979
Ernest Schneider - pilot a vyrobca hodin prebera od Williho Breitlinga firmu.
1984
Breitling znovuvydava seriu Chronomat, v uzkej spolupraci s "Frecce Tricolori elite flight team". S tymto puzdrom a famoznou lunetou sa stava Chronomat najlepsie sa predavajucou radou a znamena navrat k zaslej slave mechanickych chronografov utlacanej quartz technologiou.
1985
The Aerospace, inovativny multifunkcny chronograf sa dostava na zapastie nejedneho pilota a stava sa popri mechanickych hodinkach dalsou oblubenou alternativou.
1995
Breitling prezentuje radu Emergency, multifunkcny instrument so vstavanym micro-transmitterom vysielajucim na nudzovej frekvencii 121.5 MHz.
1999
Ako prva znacka pocnuc tymto datumom dodava COSC certifikat ku kazdym predanym hodinkam.
2000
Breitling otvara svoju novu centralu v meste Grenchen vo Svajciarsku. Jedna sa o ultra modernu administrativnu budovu a vyrobnym zavodom, kde su hodinky skladane v optimalnych podmienkach.
2001
Uvedenie na trh strojceka SuperQuartz, ktory je 10 krat presnejsi ako standardny strojcek typu quartz. V tomto case je to jediny quartz strojcek splnajuci poziadavky COSC.
2002
Breitling Chronometrie, zavod na vyrobu mechanickych chronografov, je vybudovany v La Chaux-de-Fonds, v meste, kde Leon Breitling o 110 rokov skorej otvoril svoju manufakturu na vyrobu hodiniek.
2003
Breitling zacina spolupracovat s firmou Bentley a vytvaraju spolu znacku Breitling for Bentley.
2004
Zalozenie Breitling Jet Team.
2008
Oslava 125. vyrocia zalozenia firmy.
2009
Breitling spusta vyrobu vlastneho strojceka Breitling B01, ktory bol vyvijany 5 rokov.