Luminiscencia(Lumi)

  • Jednoduše mě zajímají odpovědi, začne to vláknem, pokračuje otázkou a díky vám všem jsem chytřejší a chytřejší :super:
    A potom se mě ptají, co máte na těch hodinkách, že o nich píšete romány? Lze na takovou otázku vůbec krátce a výstižně odpovědět? :)

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • tak trochu to poznam. nieco mi nie je jasne, skusim Google, vzapati si uvedomim ze cim mam k dispozicii viac informacii, tym viac zistujem ze nic neviem, potom si zrazu vsimnem ze mam pootvaranych nejak mnoho okien a nakoniec to dam na chvilu "k ľadu" a pokusim sa k tomu vratit neskor :)

  • Watchesfan, prepac ale ak nemas nic proti, rad by som sa este vratil k teme bezpecnych davok ziarenia – vcera som si po dlhsom case pozrel dokument ktory mam vo svojom archive. je to dokument s nazvom „Pod Lampou“ kt. pravidelne vysielala Slovenska televizia.Tesil sa slusnej oblube nakolko sa tam preberali rozne temy, od spolocenskych, socialnych, vedeckych, politickych ci historickych. Ako hostia tam boli pozyvani odbornici z oblasti historie, sociologie, psychologovia, lekari, vedci, sportovci, jednoducho erudovani odbornici. Tema o ktorej chcem hovorit sa tykala havarie v Cernobylskej jadrovej elekrarni. Jeden z pozvanych vedcov, jadrovy fyzik p. Štefan Šáro tvrdil ze : „odbornikmi odhadnuty davkovy ekvivalent ktory bol namerany v dosledku radioaktivneho spadu prve dni po havarii (ked je logicky najvyssi) mal hodnotu 0.26 Sieverta (teda 260mSv) co predstavuje jednu desatinu celorocnej davky od prirodnej radioaktivity – vdychovaneho radonu , z pody unikajucich neutronov, kozmickeho ziarenia etc.“ Tolko citat. Nakolko sme sa v nasej vzajomnej debate dopracovali ku kumulativnej bezpecnej hodnote 20mSv za rok na jednotlivca tak mam pocit ze pan akademik sa myli. 0.26S je predsa ekvivalent 10-nasobku a nie jedna desatina uhrnnej rocnej davky ktoru moze clovek bez vacsieho rizika prijat. Dokonca je to 2.5x(pri hodnote100mSv/rok) az 5x(pri hodnote 50mSv/rok) vyssia hodnota ako je limitne mnozstvo urcene pre vedcov pracujucich v ionizacnom prostredi ktore je stanovene v rozmedzi od 50mSV az do 100mSv. Takze aby som to zhrnul : bezpecna davka pre bezneho cloveka je 20mSv/rok, pre odbornika v rizikovom prostredi 50mSv az 100mSv/rok oproti radioaktivnemu spadu po Cernobyle ktory cinil 0.26Sievert = 260mSv jednorazovo! Takze alebo som uz uplne blby alebo je tam nejaka zrada. Co si o tom myslis?

  • Jak vidíš, ani vědci se nedokáží dohodnout, náhoda, úmysl, na jedné straně přesné měření přístrojem, který je pro každého dostupný, včetně hodinek,které dokáží radiaci měřit, na straně druhé dohady o tom, jaká dávka je nebezpečná.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • asi tak ako pises. ja som si tu cast dokumentu kde ten jadrovy fyzik hovoril o nameraných hodnotách po rádioaktívnom spade niekolkokrat vratil spat a opat prehral ci som napr. nieco neprepocul alebo tak, ale skutocne povedal to co som napisal. ono ti vedci a odborníci ktori robia v danom obore pravdepodobne k problematike absorbovanej davky pristupuju trochu benevolentnejsie ako bezny laik - nejaky ten miliSievert hore-dolu pre nich nehra rolu. nakoniec pri tom mnozstve ktore kazdy z nas absorbuje a ani o tom mnohokrát netusime je to asi skutocne zanedbatelne a ved sa s tym predsa da zit :)

  • Ale tie nové nejak zanikajú ...

    Skôr by som povedal "nevynikajú" medzi tými jasnými favoritmi, ako je Orient a LUM-TEC.

    Ale tak dám ich sólo. No za tie prachy sa žiadna hitparáda čakať nedá. Zato eleganciou ich určite prevýšia.

  • Skôr by som povedal "nevynikajú" medzi tými jasnými favoritmi, ako je Orient a LUM-TEC.

    Ale tak dám ich sólo. No za tie prachy sa žiadna hitparáda čakať nedá. Zato eleganciou ich určite prevýšia.

    Jasné, sú pekné :thumbup:

  • Nad ránom boli Komandirskie jasným favoritom. Žiaľ neviem ich ničím riadne od fotiť. Nič nevie na ne zaostriť. Skúšal som to ja makrom na wc(do pivnice sa mi nechcelo ísť 😆) ale nič z toho asi nebude....

    Inak kto by chcel hodinky so silnou lumi za lacný peniaz Bostok Amphibia je dobrá voľba.

    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

  • Chcel som vidieť ako to s tou lumi v mojich hodinkách je, ale tie Orienty to všetko kazia 😆asi ich nabudúce s tade "vyrazím "😆

    ktoré sú ktoré pls.. je to super takto vidieť + človek si môže spraviť akotak názor na tiektoré hodinky z pohľadu luminé.

    celkom šikovne to vidno aj z tejto fotky. :)