Starostlivosť o predajnú sekciu

  • Chcel by som touto cestou apelovať na jednu záležitosť, ktorú som si všimol. V predanej sekcii je veľa inzerátov, ktoré už nie sú aktuálne, či už skončeným predajom alebo dlhodobým neapelovaním na inzerát. Bolo by vhodné keby každý po skončenom predaji presunul neaktuálne ponuky do sekcie predaného tovaru. Z môjho pohľadu by to sprehľadnilo celú inzerciu, lepšie by sa v tom orientovalo. Nemali by sme to nechávať na Esqueleta či Miša, je to predsa jednoduchá záležitosť. To dlhodobé zavesenie a nereagovanie, napr. UP-om by sme tiež nejako mali domyslieť. Sú tam inzeráty rok a pol staré, kde bol posledný prístup člena, ktorý tovar ponúka v podobnej časovej dobe, z čoho usudzujem že dotyčný tu už nechodí alebo vôbec zabudol, že niečo práve tu ponúka. Nejakým spôsobom by sa to malo premazať, napr. dať do podmienok predaja niečo také, že po vložení inzerátu má dotyčný povinnosť sa ozvať každé dva týždne Upnutím, pridaním motivačnej fotky, atď. resp. má povinnosť sa o inzerát starať. Neviem či som to pochopiteľne napísal ale myšlienku hádam všetci pochopíme :) ďakujem. Martin

  • plne súhlasím, predajná sekcia je totálne neprehľadná - a nie je to vinou misa alebo esqueleta.
    Aj ja som za doplnenie nejakých racionálnych podmienok predaja.

    • Official Post

    Suhlasim a dakujeme za upozornenie! Len myslim ze okrem admina a moda presuvat prispevky nemozte. Iba zamknut. Ak hej, opravte ma.

    Kazdopadne plny suhlas za doplnenie podmienok predaja. Jednu vetu som tam uz doplnil - co robit po ukonceni predaja. Plus mozem starsie inzeraty ako mesiac (dva?) 'automaticky' presuvat do predanych. Ved aj keby sa predajca zobudil po dlhsom case, neni problem to obnovit.
    ;)

  • urcite by bolo dobre stare neaktivne inzeraty spracovat, resp. aj vymazat, zbytocne to tu spati.
    navrhujem inzeraty starsie ako 3 mesiace uzamknut a zvazit zavedenie obmedzenia o napr. o polrocnom clenstve vo fore pre zadavanie inzeratu. hm :-/

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Nie že by som bol nejaký geroj, ale predávajú sa tu pekné a kvalitné kusy, s históriou, vo výbornom stave, s citom a parádnou cenou. Nie je to tu predsa žiaden blšák, tak nech tu je najaká regula :) pokiaľ niekto chce predať, nie je mu to zakázané ale nech sa potom a svoj inzerát aj stará. Vytvoriť ponuku a neukázať sa tu viac než xx mesiacov je hlúpe a len to zbytočne zahlcuje oddelenie predaja.
    S tým LOCKnutím by to mohlo byť aj tak, že pokiaľ to dotyčný predá (alebo zruší) má aj on možnosť si sám svoj inzerát nejako zamknúť a ten sa automaticky presunie do predaných. Myslím, že to tak nie je teraz (ak sa mýlim, prosím upozorniť a vysvetliť :)) ale pokiaľ by to tak bolo tak je to jednoduchšie aj pre adminov.

  • Uzamknúť sa dá, presunúť automaticky nie, pokiaľ viem, je to technický problém. Inak, myslím si, že zas toľko inzerátov tam nie je, aby to chlapci nestihli popresúvať, ak sa to korektne pozamyká, prípadne je možné pohľadať moderátora pre predajnú sekciu.

  • To jo, teraz to možno až taký problém nie je popresúvať to ručne ale prečo nespraviť určité podmienky, ako bolo vyššie spomenuté, aby mal každý zodpovednosť za svoj inzerát. Do budúcna budú inzeráty pribúdať, zas sa to nahromadí a bude v tom chaos. Členstvo určitý čas a určený počet príspevkov je fajn, možno by sa dal zvýšiť, dôležitou podmienkou by však mohlo byť UPovanie po stanovenom čase, nie však len pripísaním "UP", či znížením ceny ale aj napr. pridaním nejakého motivačného info či fotky.

    Vyzerá to tam nejako takto (vybral som len zopár pre predstavu):

    Inzerát z: -- Posledný prístup člena:
    12.3.2012 -- 14.3.2012 (bez reakcie)
    30.3.2014 -- 30.7.2012 (bez reakcie)
    11.6.2012 -- 2.11.2012 (bez reakcie)
    20.6.2012 -- 1.10.2013 (predané)
    15.6.2012 -- 2.3.2014 (predané, nepresunuté)
    23.10.2013 -- 23.1.2014 (bez reakcie)
    12.2.2013 -- 30.7.2013 (bez UP, bez reakcie)
    18.1.2013 -- 1.7.2013 (bez UP, dlho bez reakcie)
    12.4.2013 -- 2.3.2014 (bez UP, dlho bez reakcie)
    1.8.2013 -- 4.3.2014 (predané, nepresunuté)
    1.9.2013 -- 12.2.2014 (predané, nepresunuté)
    18.8.2013 -- 31.1.2014 (bez UP, dlho bez reakcie)

    • Official Post

    Nechcem byť pesimista, ale myslím si, že človek, ktorý zadal inzerát a už sa tu neukázal nebude rešpektovať ani podmienky UP-ovania alebo iné.. Takže to najskôr prischne nám. Môžme to však spraviť tak, že inzeráty staršie ako pól roka presunieme do predaných. To s tým presúvaním tém, neviem si predstaviť, že by to mohol robiť každý užívateľ. Stačil by jeden neprajník a urobil by cez noc na fóre veľmi veľkú šarapatu.. ::d Takže to asi ostane na nás - moderátoroch..

    Samozrejme, odporúčané UP-ovanie schvaľujem ale taká vec sa proste nedá vynucovať. A tiež by som nechcel byť "policajtom" a sledovať kto to robí a kto nie, ba čo viac buzerovať za to ľudí..

  • Nemyslím, že by to bola buzerácia. Ide o určité pravidlá, ktoré by neboli predsa vyslovene neakceptovateľné. Nik predsa nepridáva 300 inzerátov denne a tých pár si dokáže ustriehnuť. Zamknúť inzerát si dokáže každý (samozrejme, že len ten svoj inzerát). Nešlo by to tak, že automaticky po zamknutí by sa presunul do predaných? Možno sa opakujem, ale rozmýšľam nad možnosťami ako by to bolo najlepšie a bez veľkých komplikácii.

  • "mapo" wrote:

    Nemyslím, že by to bola buzerácia. Ide o určité pravidlá, ktoré by neboli predsa vyslovene neakceptovateľné. Nik predsa nepridáva 300 inzerátov denne a tých pár si dokáže ustriehnuť. Zamknúť inzerát si dokáže každý (samozrejme, že len ten svoj inzerát). Nešlo by to tak, že automaticky po zamknutí by sa presunul do predaných? Možno sa opakujem, ale rozmýšľam nad možnosťami ako by to bolo najlepšie a bez veľkých komplikácii.

    Neviem o takej možnosti.. teda z technického hľadiska.. :nono:

  • V Bazári je zase bordel ako v tanku. Ako je to teraz riešené, majú si inzerenti neaktuálne inzeráty mazať/zamykať alebo ako? V každom prípade je tam dosť neaktuálnych inzerátov.

  • No ja tam robím vždy priebežne poriadok ale iba v tých inzerátoch, ktoré sú označené ako vybavené!

    Preto prosím, ak niekto tovar predá, nech označí svoj inzerát ako vybavený a ja tak rýchlo budem vedieť, ktorý vymazať..

    Teraz som ešte preklikal každý jeden a boli niektoré položky skutočne už predané. Avšak práve na to slúži označenie vybavené. Aby som za každým nemusel snoriť v každom inzeráte..