• Odolnost hardlexu/mineralu zalezi na sposobe nosenia. Ja som este mineral neskrabol, ale kamosove mineralne swatchky vyzerali po par rokoch ako keby ich tahal kazdy den po betone. Niekolko mesacne tuniaky mi prisli s jemnymi ryhami v hardlexe (a to by mal byt nejaky "lepsi" hardlex oproti tym co sa dava do lacnejsich Seiko modelov). Jedine co som osobne poskriabane nevidel je zafir a ak je moznost vyberu, ten aj vzdy volim.

    Samozrejme kazdy ma preferencie nastavene inac a to je na tej nasej hodinkovej uchylke pekne :)

  • Gratulujem :super:

    Neviem ako to bude na gume, ale moje Rayky na origo ťahu s rovnakým púzdrom (priemer 41,5 mm x výška 13 mm) sú úžasne pohodlne nositeľné. Asi naj zo všetkých, ktoré mám a mal som. Na moje zápästie sú naozaj akurát.

    Tak prajem veľa veľa a dlho pretrvávajúcej radosti! ^^

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • Gratulujem :super:

    Neviem ako to bude na gume, ale moje Rayky na origo ťahu s rovnakým púzdrom (priemer 41,5 mm x výška 13 mm) sú úžasne pohodlne nositeľné. Asi naj zo všetkých, ktoré mám a mal som. Na moje zápästie sú naozaj akurát.

    Tak prajem veľa veľa a dlho pretrvávajúcej radosti! ^^

    ďakujem pekne, gumu som si vybral kvôli redukcii hmotnosti a nosia sa úplne v pohode, teda mne :)

  • Trochu oživím toto vlákno svojím príspevkom.Pozerám do hodinkovnice a vidím, že moje Orienty akosi smutne sedia v kúte 😁

    Tak som ich odfotil a šup s nimi do windera aby sa trocha prebehli a nezhrdzaveli.Akosi ich v poslednom čase zanedbávam...

    Už by potrebovali aj servis,hlavne sklíčko vymeniť, vyzerá strašne...

  • Mám ich asi od března 2013.Ale nie som si celkom istý,musel by som sa pozrieť do krabičky.V servise boli,ale len preto, že sa mi pokazil ťah.To som si musel zaplatiť,lebo údajne sa záruka na ťah nevzťahuje (aspoň podľa predavačky).Tam vtedy vznikol aj ten ťukanec na sklíčku,ale predavačka sa dušovala,že tam už bol.S tým ťahom boli po pol roku problémy.Rozpadával sa a niekoľkokrát som kolíky lepil sekundovým lepidlom, až nakoniec mi hodinky spadli, keď sa znova rozsypal.Potom som mal už len remienky...

    Presnosť som nemeral,ale stále asi tak isto minútu za dva-tri dní dopredu.Objednám cez víkend vibrograf z Ali keď príde zmeriam všetky hodinky.

    Inak sú to fakt odolné hodinky,lebo niekoľko krát som sa pozabudol a rubal som s nimi drevo.Na kúpalisko ich beriem tak isto (waterresist 100m).Pravidelne denné nosenie asi 6rokov.Potom som ich striedal s Alpinami čo som kúpil tu v Nórsku.

    Myslím, že za tie ceny čo Orient má je to jednoznačne to najlepšie čo môžete kúpiť.Lepšie ako čínske hodinky s NH35(Heimdaillr,Pagani, atď.)

    Škoda, že sa tento model(CEM7A002R)už nevyrába....

  • Díky za info. Samozřejmě jsem myslel servis strojku a přetěsnění. To, že se rozpadl tah se stát může. Z levných hodinek, které jsem kdy měl, mi držel náramek jen na Seiko. Rád bych napsal, že i na Citizen nebo Casio, ale tak levný ty jejich kusy zas nebyly cca 600, 700€.

    Přesnost minutu za tři dny bych nedal. Vlastně všechno co bylo nad +5s denně mě nebavilo. A do mínusu i 1. Spokojenej jsem byl jen s plus 1 až 2s.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Díky za info.

    Nemáš za čo.Ja nie som perfekcionista,tak mi niekoľko sekundová odchýlka za deň nevadí.A potom čas na hodinkách možno regulovať 😉

    Tu sa žije pohodovo,žiaden stres,nik sa nikam neponáhľa a čas tu nehrá veľkú rolu.Čize takú presnosť,ako uvádzaš ani od žiadnych hodiniek nevyžadujem-nepotrebujem.

    Na hodinkách ma viac ako presnosť zaujíma dizajn a funkcie,alebo materiály,no asi najviac aký kaliber v nich je.Preto pri kúpe zvažujem viac tieto parametre...Ale chápem, že iní dávajú prednosť iným parametrom.Proste každý to máme hold inak...

  • Ja mam big mako XL. Pre mna neuveritelne krasne hodinky. vyzeraju velmi draho. dal som vsak za ne 170 €. zaminutu.cz

    Zo zaciatku isli dopredu pomerne dost. minuta za den. to ma totalne vytocilo. asi po mesiaci nosenia sa ustalili na cca 15 s za den. mam ich na kozenom remienku hirsch. mam ich velmi rad.