• kedze som sa stale nerozhybal s hodinkami len sem chodim slintat , prave seika mi pridu fajn startovacie, ako je na tom to mineralne sklo? nie je to velmi easy na poskriabanie, pozeram ze ho davaju asi do vsetkych tychto dostupnejsich modelov, na monsterwatch typek dost casto aspon pri military odporuca nahradit zafirovym, vas nazor? je to zbytocney overkill za tie peniaze co tie hodinky stoja?

  • Ked uz si v tomto fore a budes mat hodinky na zaklade tohto fora, verim ze to je ten spravny vyber. Tiez som na tom rovnako '-) (mimo promile momentalne) nemas sa coho bat. :)

    Odoslané z GT-S7562

  • Seiko 5 používa do svojich modelov Hardlex. Je to trochu tvrdšie, ako klasické minerálne sklo. Samozrejme, nie je nepoškrabateľné, ale na bežné nosenie je to úplne v pohode. :super: Hardlex toho vydrží naozaj dosť a pokiaľ budeš opatrný, môže vydržať bez škrabančeka roky a roky.
    Myslím, že meniť sklo za zafír je zbytočne predraženie týchto cenovo dostupných modelov. Ale ak by si mal napr. taký FFF mód a pod., alebo kúpiš 5ky ktoré budeš mať tak rád, že ich nikdy nedáš preč, tak prečo nie. Tam je to už otázkou peňazí a tiež: Keď ich miluješ...
    Do military modelov odporúča meniť za zafír na monsterwatch, kvôli možným outdoor aktivitám s týmito hodinkami a tiež, nalejme si čistého vína, biznis je biznis. ;)

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • Podla oznacenia strojceka na ciferniku to nemoze byt quartz a dalej quartz asi tazko ma 23 jewels :D Ci sa mylim?

  • Lubiak: :super: Paráááda. Už ako piatak - šiestak si mal vážne hodinky! Ja som vtedy, ako každé decko, túžil len po digitálkach.

    rozgon: Podľa mňa to bude nejaký fejk :grr: Krivo nalepená 5ka, dole označenie 7S36, guartz a 23 jewels je taká blbosť, že to musí byť fejk X|

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • V tento škaredý, upršaný deň som sa rozhodol pre historický moment a zlepšiť si tak náladu. V krabici dlho dlho ležali otcové Seiko 5, ktoré kúpil pred 17timi rokmi. Predlžil som ťah, rozbehol, nastavil presný čas a už si tikajú na ruke. :coeur:
    K hodinkám je originál papierová aj plastová krabička, garančná knižka aj s kartičkou, návod na použitie a dokonca aj bloček.

    Trošku som pogooglil a zistil, že ide o Seiko 5 Automatic 7009-3210
    Vyrobené boli v máji 1997 ako 194. v poradí. Vnútry bije 7S26. Okrem pár vlasočníc a škrabanci na sklíčku sú na svoj vek v perfektnom stave. Veľmi sa mi páči vylaserované (alebo vygravírované) logo Seiko5 zvnútra sklíčka pod nápisom "automatic". Nasledujúci deň-dva ich čaká skúška presnosti a výdrže chodu a pokiaľ obstoja, tak ich hrdo dopíšem k aktívnym hodinkám. Netušil som, že z nich budem mať takú radosť. :)

  • Sú fakt veľmi podarené, tá červená sekundovka im pristane. Super že sa takto so všetkým zachovali.
    U nás v Žiline takisto slnečno :]

  • Ďakujem za pochvalu chalani.

    Mal som len 10 rokov, keď ich otec kúpil ale pamätám si dodnes, akú z nich mal radosť. Nosil ich pri každej príležitosti, k tričku, k obleku a plával s nimi aj v mori (aj napriek tomu, že sú len water resistant, bez udania metrov, a v pohode).

    Teraz sú to také sport-elegance vintage univerzálky ::d . Vtedy som ich vnímal, ako úplne obyčajné hodinky (pre niekoho také budú vždy), ale teraz si všímam tie pekné detaily (gravir loga, po bokoch pozlátené indexy, červenú sekundovku,...) a majú pre mňa zvláštne rodinné čaro. :gene3: :)

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • Tááákže, ubehlo 24hod od "spustenia" a:
    * preklopilo dátum
    * preklopilo deň
    * lumi po nasvieteni žiari krásne, ale krátko (to už bude vekom)

    Ale z čoho som úplne hotový, je denná odchýlka. Je to 0 páni! Nič! 17 ročné 5ky, ktoré min 4 roky stáli bez nosenia, urobili za prvých 24hod. 0 sec. odchýlku! :| 8| :blub: :10: :frime1: :pompom:

    Náhoda? Neviem..., budem sledovať ďalej, ale už teraz sa teším. ::d
    Dnes, alebo zajtra ich ešte "odstavím" a odsledujem rezervu náťahu.

  • mathyk: Ďakujem, ale ešte sa na vlastné vlákno "Vaše hodinky" necítim. Ale potešilo ma, že si myslíš, že si to tie 5ky zaslúžia, dik. :merci:

    Ak nevadí, tak by som to ponechal v tejto téme, veď sú to 5ky a je to tu o 5kách.

    mapo: Skúsil som a vypľulo už to čo som vedel: "The watch was made in May 1997" ...ale fajn link. :super:

    No a dnešné meranie dopadlo tak, žeeee: 2 sec do mínusu! :ghee: Za 48 hod, - 2 sec sa mi, vzhľadom na vek hodiniek a strojček 7S26, zdá ozaj neuveriteľné. 8| Hlavne preto, že hodinky neboli nikdy servisované a vôbec neboli šetrené. Otec je z toho tiež veľmi prekvapený. Tvrdí totiž, že keď ich pred 4 rokmi odkladal do krabičky (kúpil si iné hodinky), robili denne skoro minútu do mínusu. Žeby si len potrebovali odpočinúť? :hehe:

    Ešte uvidíme, ako je na tom rezerva náťahu. :)

    Prikladám jednu dnešnú foto na slniečku.