luminiscenčná vrstva, čas jej posobenia

  • Dobry deň kolegovia rád by som sa poradil ako dlho, respektíve ako presne by ta luminiscenčná vrstva na hodinkách mala fungovat. myslím tým od nasvietenia, respektive od nachytania denneho svetla..... cca celu noc alebo ako to je.

    Kupil sdom si swiss military hanowa a som trosku sklamany, ze ta luminiscečná vrstva funguje len, ked na nu nasvietim poriadne a vydrzi jej to cca 1 minut. po 5 minutach v tme nevidim absolutne nič. Myslite ze je to v poriadku?
    respektíve fakt neviem, nerobim niekde chybu??? nema sa to nejak na zaciatok poriadne nasvietiti , aktivovat?

    urobil som aj nejake foto

    prve foto zachyta stav cca 2 sekundy po tom co som ho nasvietil polovnickym svetlom

    foto dva zachytava stav po 1 minute vidiet na nom prd a prd vidim v noci aj na nich

  • dlzka a intenzita nasvietenia vplyvaju podstatnou mierou na intenzitu a vydrz svietenia lumi vrstvy na hodinkach..

    napriklad superluminova C3 svieti po nasvieteni intenzivnejsie ako BGW9, ale vydrzi kratsie.. na svojich Hanowach mozes mat vselico a aj ked neviem, co je polovnicke svetlo (kolko lumenov poskytuje?) si myslim, ze to podla tvojho popisu slabo nasvecujes..

    ja pouzivam obyc ledku zo Samsungu S3 a ked si hodinky (s naterom C3 alebo BGW9) nasvietim pred spanim, rano za tmy (vstavam zvacsa pred piatou) precitam v pohode kolko je hodin..

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • no to polovnicke svetlo ma cca 800 lumenov, taka baterka na pusku.

    a cca kolko? prosim ta nasviecujes tie hodinky pred spanim? minutu dve ?

  • Ja som si zvykol nasvietit pred spanim UV baterkou par sekund, ale vela krat som zabudol a rano som aj tak precital cas na vsetkych hodinkach - C1, C3, BGW9, lumibrite. Samozrejme, intenzita dost nizka, ale oci zvyknute na tmu s tym velky problem nemaju. Ak na tvojich hodinkach nie je nic vidno po 5 minutach, asi by som skusil kontaktovat predajcu/servis.

  • "daxell" wrote:

    no to polovnicke svetlo ma cca 800 lumenov, taka baterka na pusku.

    a cca kolko? prosim ta nasviecujes tie hodinky pred spanim? minutu dve ?

    svetlo v mobile ma urcite podstatne menej ako 800 lumenov, takze tam problem nebude..
    ja na ta svietim par sekund, poosvecujem cifernik a hotovo - viac ako 10 sekund to urcite nie je

    myslim si, ako uz mysiak napisal, ze bude problem s tym naterom

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • oci si v tme zvykaju, cize ked nasvietis a potom prejdes zo svetla do tmy tak je jasne ze nic neuvidis...
    cize nasviet ich a ostan v tme a potom zistuj dokedy odcitas cas...

  • Tak ako povedal iggi, pri dobre a viacnásobne nanesenej superluminova to v pohode vydrží svietiť až do rána. Samozrejme intenzita prudko klesá, ale hodiny by mali byť odčítateľné až do rána.. pri lepších superluminovách to nie je problém. Ja mám na nočnom stolíku Squale a v noci stále vidím čas aj bez toho aby som ich pred tým nejak špecialne prisvetloval. Takže je to aj o tom. Sú značky, ktoré vynikajú, resp. si nechajú viac záležať na superluminove, ako napríklad LÜM-TEC alebo Aquadive, ale väčšina lacných značiek je asi odfláknutých, resp. si na tom nedajú záležať vôbec..

  • len doplnim : zalezi aj ako su v ciferniku naskladane indexy a rucicky (vyska indexov, dlzka ruciciek...), ci je jednoducho pre lumi dost priestoru. bo neverim, ze moze byt casovo alebo financne narocne tam proste prdnut viac vrstiev...

  • Moja skusenost - Steinharty Nav-B (2013) citatelne v tme aj rano po cca 7-8h. samozrejme, ocami zvyknutymi na tmu. Seika 5 za stovku tiez rano citatelne. Lumibrite co pouziva Seiko svieti po nasvieteni o poznanie jasnejsie ako Superluminova na Steinhartoch. No po case sa to vyrovna a svietia priblizne rovnako, dokonca mam pocit ze Steiny rano kusok lepsie. No citat idu oboje aj rano a to je dolezite.
    Ak hodinky s lumi neprecitas rano na tmu zvyknutymi ocami, bude to asi dost odflaknuta praca...

  • v luminiscenci neni nic lepsiho, nez Seiko Monster, i "vyssi" potapky - Seiko Sumo, Seiko Tuna Can... jsou slabsi. nejlepsi "vydrz", i kdyz slabsi svetlo maji T3 trubicky :)