Tissot vs. Certina vs. Luminox

  • Dobry den, rad by som sa poradil so skusenejsimi s vyberom hodiniek. Do mojho uzkeho vyberu sa dostali tieto tri:

    Tissot
    http://www.swisswatch.sk/hodinky/tissot…-410-16-057-00/

    Certina
    http://www.swisswatch.sk/hodinky/certin…-410-16-057-01/

    Luminox
    http://www.swisswatch.sk/hodinky/lumino…-day-date-1828/

    Cielene som vyberal hodinky na bateriovy pohon. Tissot a Certina ponukaju strojcek Eta, zatial co Luminox maju strojcek Ronda. Ktory strojcek je lepsia volba? Tiez ma zaujima uz viackrat spominana vlastnost/nedostatok u hodiniek Luminox, a teda ze sekundova rucicka nedosada presne na indexy. Bol som sa pozriet v predajni a naozaj zatial co u Tissot a Certina presne dosadaju na indexy, Luminox nie. Preco je tomu tak? Dalsia otazka je, ci je korunka u spominanych srobovacia alebo nie.

    Velmi pekne vam dakujem za zodpovedanie mojich otazok, kedze ani v predajni nevedeli

    Dakujem

    Edited once, last by misoo (April 19, 2014 at 3:24 PM).

  • s tou sekundovkou je to nahoda, vo vacsine pripadov sekundovka neskace presne po indexoch, odporucam kupit tie konkretne v ktorych sekundovka skace presne. su aj daleko drahsie hodinky pri ktorych si sekundovka robi co chce... ak ti toto vadi, odporucam kupit mechanicke hodinky.
    z tych troch by som sa rozhodoval medzi Tissot a Certinou. obe su kvalitativne rovnake, kup si ktore sa ti viac pacia.

  • S tou sekundovkou je to zvláštne, môže to byť aj chyba. Resp. nezodpovednosť výrobcu. Ťažko povedať. Ale pokiaľ vyberáš jedine z týchto troch tak by som bral Certiny. Prečo vlastne chceš len quartz?

  • Ak chceš spoľahlivosť, presnosť a bezúdržbový chod, veľmi dobrý výber. Mám aj quartzové certinky (Certina DS Podium Square Chrono C001.517.16.037.01) a som veľmi spokojný. Mám ich už roky, akurát som musel vymeniť už zošúchaný kožený remienok a pochopiteľne baterku, inak nemali dodnes najmenší problém. Podľa mňa sú certinky vďaka DS lepšie odolné aj voči nárazom, ale neviem to naisto. Presnosť výborná, odchýlku tak jednu–dve sekundy upravím vždy po pár mesiacoch, ale to je rovnaké aj pri manželkiných qaurtzových Tissotoch. Ak chceš presnosť, pri mechanikách by si musel ísť do ďaleko vyšších cien a aj tak by si sa k takejto presnosti len približoval. Ale ver mi, že časom zatúžiš aj po mechanikách.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim