ORIS Aquis Depth Gauge

  • Oris predstavil nové hodinky s hĺbkomerom, fungujúce princípom preniknutia vody do púzdra 8|
    Zafírové sklo má na pozícii 12 kanálik, ktorým voda preniká dnu. (kanálik končí medzi 1 a 2) Hranica kontaktu vody a vzduchu pod sklom je myslenou ručičkou pre odčítanie na stupnici po obvode. Vodotesnoť je garantovaná na 500m ako aj bezchybný odpočet hĺbky ponoru.
    Púzdro má priemer 46mm. Cena 3.500$.
    Tak toto je špica.

  • Som iba ja tak úchylný alebo si aj Vy pozeráte svoje vlastné príspevky viac krát za sebou? :rouge:
    Asi to bude tým, že sa mi to svinsky velice páči... Alebo je to tými pivami a domácou slovkou (edit: slivkou) dnes...
    Sorry ;)

  • Minuly tyzden som ich mal na ruke....
    MOc fajn, ale cenovka v kam.obchode dakych 2500 EUR.

    ale za mna ..super a ta spona s mikroregulaciou...


    Nieco podobne ako na teraz Tudor

    Podobne hodnky s mech. ukazovatelom tlaku./hlbky ak chcete: Ale s cenovkami nasobku tohoto
    Blancpain "X-Fathoms", IWC “Aquatimer Deep Two”, IWC “GST Deep One”, Jaeger-LeCoultre "Master Compressor Diving Pro Geographic",Panerai "Luminor 1950 Submersible Depth Gauge"

  • v casaku Hodinky je o nich dobry clanok, mne sa velmi pacia. hlavne na gume... velkost je sice 46, no "nemaju nozicky" takze sedia pekne aj na mensich rukach, vedel by som si ich predstavit na mojej... :)

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

  • Doma prepláchneš horúcou vodou, soľ sa rozpustí a spolu s prachom vytečie, zvyšok uschne (podľa potreby treba opakovať) :mrgreen:

  • ...no snad sa ti tam ta stetka nezalomi :)...inak by do balenia museli pribalit specialnu pinzetu, ktorou tu stetku vytiahnes :) Inak hodiny su to paradne a sposob merania hlbky je (co sa jednoduchosti tyka) neprekonatelny.
    ....ako je to s presnostou nameranych hodnot? Nema na to vplyv aj hustota vody? Morska voda ma inu hustotu, ako voda sladka.

  • "Stando" wrote:

    ...no snad sa ti tam ta stetka nezalomi :)...inak by do balenia museli pribalit specialnu pinzetu, ktorou tu stetku vytiahnes :) Inak hodiny su to paradne a sposob merania hlbky je (co sa jednoduchosti tyka) neprekonatelny.
    ....ako je to s presnostou nameranych hodnot? Nema na to vplyv aj hustota vody? Morska voda ma inu hustotu, ako voda sladka.


    So stetkami byva obcas problem......

  • Stando neboj, urcite je pribalena aj pinzeta na vytiahntuie stetky spolu s pinzetou na vytahovanie pinzety a este nahradnou pinzetou na vytahovanie pinzety na vytahovanie pinzety... ::d
    s tou hustotou vody by to aj mna zaujimalo, snad nam k tomu fyzikalne zdatni hodinkomaniaci podaju vysvetlenie :)

  • Co sa tyka hustoty sladkej/slanej vody a merania hlbky ponoru tak je to pomerne zanedbatelna velicina aspon co sa presnosti merania hodinkami tyka. V principe sa meria hlbka ponoru pomocou tlaku vody ktory je vytvoreny hmotnostou vody nad hodinkami. Z definicie jednotky tlaku je to sila posobiaca na jednotku plochy. Sila je vytvorena hmotnostou vody a gravitacnym zrychlenim ktore je dajme tomu po celom obvode zemegule konstante. Tj pri sladkej/slanej vode sa meni hmotnost vody nad hodinkami ktore meraju hlbku kvoli ich rozdielnej hustote. Ta je v pripade sladkej demineralizovanej vode 999,97 kg na kubicky meter, v pripade slanej vody zalezi na konkretnom oceane ale pausalne je to okolo 1025kg na kubicky meter. Z toho vyplyva, ze rozdiel v tlaku vytvoreny slanou oproti sladkej bude cca 2,5%. V principe pri hlbke 50m vytvori idealna sladka voda tlak cca 4.904 bar a slana voda 50.276 bar. To je podla mojho nazoru pri presnosti odcitania z akychkolvek hodiniek zanedbatelny rozdiel.

  • Tá žltá im sekne :super: Balenie to má lepšie ako nedávno kupovaná vŕtačka :]