Survival hodinky alebo hodinky čo znesú vela.

  • No v stredu sa idem na jedny pozret. Su sice z druhej ruky ale cena je ok. Chcel by som sa teda opýtať na nejaké rady na čo si dať ked tak pozor a čo si všímať.

    • Official Post

    tak napriklad, ci maju rucicky normalny chod, t.j. ci ide sekundovka plynulo, ci sa niekde nezadrhava, ci rucicky ukazuju spravne (ak je velka na 12ke, mala musi byt presne na cislach/indexoch), ci sa da s korunkou normalne manipulovat, ci nevytahuje prilis lahko, ci sa pri nastavovani casu nezadrhava a kladie rovnaky odpor. ci su den/datum v ramiku vycentrovane. ci ide luneta rovnomerne pocas celeho okruhu, ci su vsetky kliky cca rovnake a ci ide tocit s lunetou iba proti smeru hod. ruciciek. ci v hodinkach nic nehrka, samozrejme okrem samotneho pohybu rotora. ak je priehlad, v nutri by sa nemala nachadzat ziadna necistota, smietko prachu atd...
    no a potom uz len esteticke veci, ci je cifernik cisty, ci v nom neni nejaky prach alebo ciastocky, pripadne leskle plochy ci niesu ochytane. ci nenesu znamky otvarania dna (ryhy v okoli priehlbin na otvarak) - co ale pri starsich hodinkach nemusi byt vada. ci niesu poskodene barety, to uvidis pri pohlade zospodu noziciek. ci tah/spona funguje spravne a neotvara sa prilis lahko. no a sklicko s puzdrom ci vobec a ako velmi su poskrabane zalezi od stavu/ceny hodiniek.
    viac ma momentalne nenapada, skusenejsi nieco urcite este pripisu. drzim palce s nakupom ;)

  • Možno len na okraj, k tým G-čkam. Niečo podobné mi nedávno hovoril kamarát, uvediem na správnu mieru.
    Je to bývalý profesionálny vojak, ktorý bol vyše roka v Afganistane a vyše roka v Iraku (on nám klamal že je na cvičení v Taliansku ::d )
    Doteraz nosí G kupované v 2002, jediné čo na nich menil je baterka. Inak v nich vraj chodil na cvičenia, po púšti, atď, atď. Vieme si predstaviť.
    Stále si ich chváli aké sú presné, čo bolo dôležité, vodotesné a teda asi aj pieskotesné :)
    Takže ja by som volil túto cestu a pár testov na nete sa vyguglovať dá, takže... jasná voľba.