Hodinky s rukou na volante

  • tak jednu ešte sem..

    Ty marha, spadla mi slina :P

  • Lubo vyborne su! Tieto sa mi vzdy pacili, asi sa pridem coskoro naobedovat do eurovei aby som ich okukol... :)

    To su tie moje Michal... len Lubos ma nejaku chrono depku, tiez sa mu pacili tak som mu ich na chvilku nanutil ze sa snad potesi a mozno zase chyti slinu na hodinky. Ved obuvnik nemoze chodit naboso ze... ;)

  • Pan ide pesi... :) Nie je najdlhsia... skus odbacat na Nam Hraniciarov k Bille...

    Kedysi som býval na Hlaváčovej 5, od 1978 do 1984, vtedy to bola Ulbrichtova....:(

  • Myslis asi Bradacovu nie Hlavacovu... A potom sa z teba stal Spisiak :D

    Máš pravdu, Bradáčovej, nevedel som to presne zistiť, ale overil som si to na Earthe. Spišiak sa ale zo mňa nestal, odsťahoval som sa do Ružinova a až od roku 2009 mám trvalé bydlisko na Spiši. Napriek všetkému som sa vždy považoval a aj sa považujem za Nitrančana. Tam som sa narodil a iný už nebudem. Spišiačku mám za ženu a ja som dôkaz, že chlap je schopný urobiť pre skvelú babu a pokoj v rodine všetko na svete... Ale je mi fajn...:] Ozaj, taká blbosť - kto bol Ulbricht, to viem, ale kto bol Bradáč, ani netuším...:malin1:

  • Bradáčova ulica je pomenovaná po evanjelickom kňazovi, publicistovi a americko-slovenskom kultúrnom činiteľovi Jánovi Samuelovi Bradáčovi. Pochádzal z Trenčianskeho kraja. Narodil sa 26. novembra 1889 na Myjave. Ako 18 ročný odišiel aj s rodinou do USA. Tam vyštudoval teológiu a neskôr pôsobil ako evanjelický kňaz v meste Whiting v Indiane. Počas II. svetovej vojny podporoval boj za obnovenie Česko-Slovenska a stal sa členom prvého česko-slovenského odboja. Ako cirkevný a kultúrny pracovník bol členom viacerých cirkevných a kultúrnych spolkov, medzi nimi Slovenská liga v Amerike (bol tiež spoluautor jej Memoranda) a Národný slovenský spolok. Zároveň predsedal Slovenskej evanjelickej jednote a Národnému zväz slovenských evanjelikov v USA.

    Dalsie petrzalske ulice:
    https://www.kniznicapetrzalka.sk/projekt/osobno…trzalske-ulice/

  • Máš pravdu, Bradáčovej, nevedel som to presne zistiť, ale overil som si to na Earthe. Spišiak sa ale zo mňa nestal, odsťahoval som sa do Ružinova a až od roku 2009 mám trvalé bydlisko na Spiši. Napriek všetkému som sa vždy považoval a aj sa považujem za Nitrančana. Tam som sa narodil a iný už nebudem. Spišiačku mám za ženu a ja som dôkaz, že chlap je schopný urobiť pre skvelú babu a pokoj v rodine všetko na svete... Ale je mi fajn...:] Ozaj, taká blbosť - kto bol Ulbricht, to viem, ale kto bol Bradáč, ani netuším...:malin1:

    Čo to je nitrančan? Obyvateľ Nitrian?

    Btw. Ja som pôvodne z Chmeľovej doliny

  • Čo to je nitrančan? Obyvateľ Nitrian?

    Btw. Ja som pôvodne z Chmeľovej doliny

    Podľa nitrianskeho pravopisu sa obyvateľ Nitry volá Nitrančan. A Nitran je salám.:]

  • Podľa nitrianskeho pravopisu sa obyvateľ Nitry volá Nitrančan. A Nitran je salám.:]

    Obyvateľ Nitry sa nazýva spisovne Nitran a obyvateľka je Nitrianka (v pomenovaní obyvateľky je po spoluhláske r dvojhláska ia). Obyvateľské mená sa uvádzajú pri názvoch obcí Slovenskej republiky aj v Pravidlách slovenského pravopisu, ktoré si môžete vyhľadať na stránke Jazykovedného ústavu Ľ. Štúra SAV slovniky.juls.savba.sk.

    Čítajte viac: https://jazykovaporadna.sme.sk/q/2795/#ixzz5ickbPnKy

    A stitch in time :D

  • @pepescom Kristepane, Peťo, ja to viem. Ja píšem predsa pre pobavenie o našom "folklóre" a nie o spisovnej gramatike. Veď správne je "saláma" a nie "salám", ale v Nitre je salám pán. A správne po "nitransky" sa hovorí "pri drík" a nie "ku rieke", obyvateľ je nitrančan a ten salám je Nitran, má to aj na črevku napísané, veď aj ty to vieš...:mrgreen: