Poradte s kupou hodiniek

  • Ahojte, som tu novy a planujem si kupit moje prve poriadne automaty. Pri hladani som natrafil na toto forum, tak si necham aj od vas poradit, ak mi teda poradite :) Hodinky chcem nosit aj k obleku, ale aj ku koseli, svetrom a podobne. Najviac uprednostnujem kozene remienky, ale nasiel som aj jeden model od breitlingu s kovovym, ktory sa mi paci. Teraz mam sudkove hodinky, tie sa mi velmi pacia, ale teraz chcem zmenu s kruhovymi. Podla toho ake sa mi pacia, mam radsej asi take technickejsie, kde je viac udajov, chrona a podobne. Poradte mi nieco na styl tychto dvoch, pripadne mi povedzte co je na nich dobre ci zle. Cena max do 10t a pri tejto cene by som chcel uz aj inhouse movement.
    Tieto dva modely sa mi celkom pacia:

    Breitling transocean chronograph. http://mobile.breitling.com/multimedia/ima…152-768-700.jpg

    Zenith 36 000vph. http://www.zenith-watches.com/wdata/collecti…0_21_C496_b.jpg

    Mam este jeden problem, mam strasne chude zapastie, 16,5cm :(

    Edited once, last by misoo (April 23, 2014 at 1:15 PM).

  • Tie Transoceany ti budú veľké, čo takto Chronomaty 41. Priemer puzdra 41mm by ti mohol byt tak akurát + inhouse. Treba si to vyskúšať, naživo je to iné ako na obrázku. Zrovna včera som mal tú česť a sú to super hodinky. Naživo mi dokonca nevadila ani tá luneta voči ktorej som mal predtým výhrady.

  • Tak za mna urcite Zenith ale mas vysoky rozpotet tak to treba dobre zvazit a nikam sa neponahlat ako sa tu uz pisalo zaklad je vidiet hodinky nazivo a vyskusat ako sedia na ruke
    Pozri aj nieco z produkcie Jaeger LeCoultre za tie peniaze uz mozes mat rasne hodinky s budikom.
    V tvojom pripade by som odporucal priemer 40-42mm

  • Na tych chronomatoch sa mi nepaci ta luneta, nie je to moc moja salka kavy. A ani ten tah sa mi nepaci, by som skor tu verziu s kozenym remenom. Tie montbrillanty som pozeral, tie sa mi aj pacia, len ich musim niekde vyskusat, neviem ako ukaze cely biely cifernik. Na tych montbrillantoch sa bojim aj tej vode odolnosti, ak sa to tak da nazvat. Tie zenithy mi pridu viac menej vo vsetkom idealne, ale mna akosi lakaju breitlingy z citania o tej znacke :hehe

    Z dielne Jaeger LeCoultre som v mojom rozpocte nic zaujimave nenasiel :triste1:

  • Ak by ti vyhovoval aj priemer 42mm tak by som si na tvojom mieste určite išiel vyskúšať Navitimery. To je neskutočná klasika. Remienkom sa vôbec nevzrušuj, vo všeobecnosti platí, že je lepšie si kúpiť hodinky na oceli a dodatočne si dokúpiť kožu podľa ľubovôle.

  • Navitimer som pozeral, ale v piatok som zistil, ze ich ma znamy, tak som ich vyradil :) Kovovy remienok nechcem, maximalne ten co mali tie transocean chronography, inak urcite koza.

  • No tie master compressor na stranke nie su, uz na tento rok asi nie su, na chrono24 som ich nasiel a tie sa mi pacia. Ale pozeral som to len tak zbezne cez telefon. Tie master control su podla mna prilis jednoduche.

  • Neviem či by som riešil hodinky za 10 litrov zrovna cez chrono24. V tejto cenovej hladine by som sa už nechal rozmaznávať priamo u predajcu.

  • No ze nechcem nosit rovnake hodiny ako on. Preco by si sa nechaval rozmaznavat u predajcu? Predajca mi predsa len neda taku dobru cenu.

  • Takže keď známy má ženu, tak ty si nájdeš chlapa? :mrgreen:
    Sorry, ale to sú také ženské úchylky ako kamarátka má takú kabelku, tak ja si ju nekúpim aby som nemala rovnakú. To mi hlava neberie, kúpim si to čo sa mi páči a nebudem sa obmedzovať hlúposťami.

    Za tieto peniaze by som si chcel hodinky, ktoré kupujem chytiť do ruky, mať istotu, že je všetko v poriadku, že ma nečaká žiadny odrb a chcel by som k nim mať komplet servis ako pri nákupe, tak aj po ňom.

  • Nie, skor tak, ze ked ma znamy zenu, tak si najdem inu zenu :D Ja chcem ist popozerat ku dusakovi do prahy, ale rozmyslal som, ze by mi nerobilo problem si to potom objednat z netu... ale tak necham si poradit. Ked si otec este davnejsie kupoval iwc, tak ich tiez kupoval v kamennom u dusaka.