Posts by maros

    skor to myslel tak ze treba byt konzistentny inak tie kategoricke vyhlasenia stracaju na vahe. ale da sa to zobrat aj s usmevom na tvari. preto nemam rad bazen ze je treba sa on dost starat, stale kontrolovat vodu ph hladinu, vkladat chlorove kapsule, cistit dno aj hladinu (mame ho v zahrade), robit udrzbu na cerpadle apod.....to je dost otrava. Staci mi ked sa mam starat o ten na zahrade, preto by som si asi nieco podobne domov nedal. Ta kontrola kyslosit/zasaditosti vody apod to riesim kvoli detickam treba aby chodili do nezavadnej vody, ale chlorovych tabliet (jedna ma velkost zemle) miniem niekolko baleni za rok. aj preto si myslim, ze kupa V8 5.0L by bola uplne kozistentna vec v mojom pripade. ak tu uhlikovu stopu zoberieme do dosledkov, tak by sme "at the end of the day" nemali mat ani deti, lebo karbon. Tu som teda tiez konzistentny, lebo mam 4 ;))) Ty to ale mozes zachranit tak ze napises, ze stavba bazena bola volba Tvojich rodicov a Ty si s nou nesuhlasil. ...a si on par ;)

    tak spotrebna dan ide do rozpoctu, zrejme si myslel ze sa to tam aj tak rozkradne asi. s tymi ludmi mas pravdu, socialisticka normalizacia ludi psychicky vyhladovala, generacia 1989 roku potrebovala tento mentalny deficit uspokojit a teraz prichadza ta dalsia (kam patris aj Ty), ktora tento komolex uz nema.

    som rad ze je to blbost, zacinal som uz mat kognitivnu dizonanciu ze uz ani ta elektrika nie je co byvala. vdaka za vysvetlenie toho vzorca ;) Moj nazor je ten ze aktualna situacia s kapacitou a dlzkou nabijania baterii na tieto auta je hlavna brzda celej technologie. Toto sa vyriesi len nejakym vynalezom. Ja som zas pripraveny platit vyssiu dan za pohonne hmoty, to je demokraticke nemyslis ? kazdeho sa to tyka rovnako a konecne by mestski hipsterkovia dosiahli presadnutie ludi na bicykle ..ha-ha.

    ja by som to neriesil zakazmi, ale napr. zvysenim spotrebnej dane za benzin. je sice uz teraz vysoka, ale zjavne to nema ziadny efekt z hladiska jej nepriamej regulacnej funkcie, kedze ludia jazdia stale viac, aj vozov je stale viac. zaujimalo by ma ako by to vyzeralo na uliciach pri cene napr. 4Eur/Liter.

    mne by sa ta situacia pacila, ale negativna implikacia by bola pokles konkurencieschopnosti danej ekonomiky ako celku, co by asi nebolo dobre.

    ohladom tych elektrickych aut som niekde cital ze su vysoko zdanene niekde v azii, lebo ich vyroba, ci vyroba elektrickej energie pouzivanej na pohon tychto aut mimoriadne zatazuje zivotne prostredie, vraj mnohonasobne viac ako tazba a rafinacia ropy ci distribucia pohonnych hmot. Ak by vsetky vozy, ci polovica alebo aspon par desiatok percent z celku jazdilo len na elektrinu bolo by to nasobne viac zatazujuce na zivotne prostredie ako pri terajsom stave. Aj ma to sokovalo ked som to cital. Tipujem ze moje decka uz nebudu chciet nic ine nez elektriku, to ale este potrva.

    elektrika je mimo mna, asi generation gap, chcem proste auto. krabicu co mam na vozenie deti si samozrejme necham a zrejme bude treba kupit o cca 3-4r este vacsi.Ten mustang by zaplnil miesto po nepouzivanom manzelkinom aute. Aj som myslienku nan zahodil, ale kamos si teraz kupil nove GTR tak ma to zas nastartovalo, ved Mustang je v podstate len za polovicu ;)

    dik. budem musiet predat manzelkine prditko, na ktorom vobec nejazdi a v podstate som jej ho v 2013 kupoval uplne zbytocne, samozrejme nove a vo fullke :( ...cim si uvolnim 1 miesto v garazi. Ten Mustang je totiz parkoviskove auto, cca 8mesiacov z roka stoji na mieste zvycajne.

    zaujimava debata, posledne 4 mesiace rozjimam nad Mustangom GT, samozrejme jedine 5.0L 8valec, ziadny ecoboost do toho nechcem. Ak to predsa len dam, tak si ten objem uzijem. Som nejak zaseknuty vo Fordoch od 2010 ;) to uz by bol 4ty.

    Keby som stretol niekde cloveka co ma automaty 200m s logom medzinarodnej potapacskej asociacie na ciferniku tak by som sa ho automaticky spytal na potapanie, to by som vyhodnotil ze nie je nahoda, ludia predsa nenosia loga niecoho len tak. Teraz som mal na mysli konkretne mvaldove seiko s padi logom. Ked som sa aktivne potapal a mal by som vtedy moznost nosit hodiny s logom CMAS tak by som si ich urcite kupil. Teraz uz nie.

    ok tak uz rozumiem. Ja mam istu potapacsku minulost za sebou a svojho casu som sa tomu venoval dost intenzivne. Ked sme sli na ponor tak zvycajne hodinky ostali doma a na ruke som mal to Suunto (Mosquito, neskor D3). Bol som zvedavy ci teda prichadza aj k nejakemu realnemu vyuzitiu tych parametrov. Pokial ide o vodeodolnost tak si pamatam este tie stare tabulky co popisovali sposob pouzitia hodiniek podla cisielka water resistance, v principe 100m alebo 10atm je ok na vodne sporty, do bazena, na snorchlovanie. Od 200m ci 20atm ich mozno uz pouzit alebo zobrat na realny ponor s flasou apod. 50m a menej uz treba davat pozor aj pri umyvani ruk aby sa moc nenamocili. Svojho casu v 1998 som si braval vtedy nove Festiny 6566 aj k moru na snorchel apod, boli s ocelovym remienkom.

    chcel by som pochopit tu maniu do potapiek. ocenil by som ich jedine ako potapac aj to musom povedst ze nikdy pri potapani som sa na potap. hodinky nepozrel ale len na komp. a ak som mal tie hodinky aj niekedy pri ponore so sebou, tak maximalne so mnou absolvovali ponor, cize neda sa povedat ze by som ich pod vodou nejak vyuzil. vy ste na tom ako ?

    zatial nelaka.... rad si o nich nieco precitam, ale kupovat nie, musim mat k hodinam sympatiu, inak to nejde. Tieto ma zatial neberu. Okrem toho mam aj ine konicky co idu trochu do penazi, bike mtb a 4deticky ;)) .... aj tak mam pocit ze to s hodinkami uz trochu prehanam.

    co sa mi furt páčilo je toto amg

    koncept ma nieco do seba ale vyuzil by si to ? mna tiez brzdi od nakupu americkeho pick-upu skutocnost ze by som offroad realne nevedel vyuzit, len sa v nom imidzovo vozit po Blave, okrem toho maju velmi tuhy podvozok a v zakrutach ci manevrovani to s Tebou hadze ako v tanku, to ma vacsina tychto off-roadov a tiez zadny rad sedadiel v pick-upoch (cize nie tu v G-ecku) sa neda sklopit dozadu, je na tuho fixnuty v 90° uhle a to nemusi byt kazdemu prijemne. Keby som mal chatu v horskom prostredi s radostou by som si karu kupil a sam pred sebou zdovodnil potrebu. Chatu vsak mam v dedine kde za eurofondy vyasfaltovali obecnu cestu tak ze sa tam da hladko skejtboardovat ;-))

    Filson Mackinaw Field, celkom vydarene field hodinky dovezene z USA. Filson je odevna znacka pre outdoor oblecenie, nie vsak moderne outdoor oblecko, skor tradicne, resp. klasicke, tazko sa to presne opisuje, spravte si nazor sami http://www.filson.com ...ja by som si tam vedel vybrat.

    Hodinky pre nich robi Shinola Detroit, robia myslim ze vylucne quartz pohon, ktory nazyvaju ich vlastnym nazvom Argonite, ale ide o Ronda Normtech-y kalibre v reali. Maju viacero modelov Runwell, Dutch Harbor a Filson Mackinaw Field.

    Narazil som na ne ked som si hladal USA hodinky a potom som sa rozhodol ze nejake field by som chcel. Ked som zistil ze Hamiltony su uz SWISS MADE, tak som si kupu peknych Hamiltonov rozmyslel a po gugleni som nasiel Filson-y. Jednoduchy styl sa mi pozdaval a quartz mi neprekazal. Zobral som Mackinaw Field s PVD coatingom a khaki kozenym remenom. Vyslo ma to na cca 700eur, na quartzy celkom dost. Doniesol mi ich kamos z USA. Nosim ich rad. Dnes k nim pribudli dva original Filson remene, objednane cez e-shop a teda aj prislusne preclene a oDPHackovane :(

    Tu moje dnesne amaterske video unboxing Filson Mackinaw field

    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Ked som to vlani objednaval tak myslim ze boli k dispozicii len 43mm varianty, dnes ponukaju aj 38mm a asi by som ich mal radsej. Pri 43mm mi korunka odiera chrbat dlane, su privelke na field watch. Korunka je so zavitom. Vodotesnost je 20ATM, cize klasika. Sklicko je antireflexne z oboch stran a zafirove, co je prijemny bonus v tychto relaciach. Hodinky stali tak ako to maju na e-shope, 700USD a s najvacsou pravdepodobnostou nemaju tu cenu, je tam zrejme tucna marza.

    Remienky ktore mi prisli dnes su original Filson, na telacinke je dokonca uvedene Horween leather, na tom druhom je len brand Filson Co. Pracku vsak nemaju rolovaciu ako original kozeny remen co prisiel s hodinkami, pracka je z matnej ocele a bez brandingu. Cena remienkov je 95USD za kus. Postovne do Europy bolo 130USD za oba. Clo, DPH a poplatok deklarantovi za JCD a vyclenie vysiel dokopy 95 Eur.

    A tuto moju fotku som pridal (a teraz stiahol) z MTBIKER, preto ten watermark:

    Tu par zaberov novych remienkov a balenie v akom dosli:


    Celkom milo pa prekvapilo ze v krabicke s remienkom bol vlozeny aj strap removing fork tool, cize akasi tenka vidlicka urcena na vymenu remienka. Celkom dobre sa pouziva a ide to s nou rychlo. Kedze mam dve, mozem sa o jednu podelit ak by mal niekto zaujem.

    Tak pridam aj ja "svoje" vlakno. Dnes mi dosli dva remienky z USA tak ma to trochu vyprovokovalo k zalozeniu vlakna. Este predtym ale trochu historie. Nebol som nikdy nejak mimoriadne hodinkovy typ. V 14tich som dostal od stareho otca casiovky s kalkulackou, cierne gumene, pipali pri stlaceni tlacitka, bol som happy. Neskor som dostal od rodicov Timexy na 18tku, obycajne analogy, biely cifer, zlato nerezovy remienok, cca 38mm s quartzom a datumom. Boli take slusacke a obycajne, dokonca mali plastove sklicko, lol, rozpadli sa mi este na strednej tusim. Okolo roku 1989 boli este jedny hodiny z NDR, Glasshutte obdlznikove s bielym cifrom a malym quartz displayom dole nad sestkou, bohuzial stratil som ich na lyzaraku v 1992 :)))).

    V podstate prve vytuzene hodiny som si kupil z vlastnej vyplaty v lete 1998. Boli to Festiny Chrono model 6566 s modrym cifrom. Stale ich mam. Nosil som ich cca 10rokov. Ked som ich kupil bolo to skoro za celu moju vtedajsiu vyplatu, tato kupa mi sprostredkovala asi najviac chronobundus uspokojenia, bol som na ne hrdy roky a hral som sa so stopkami, nosil ich na potapanie i na snorchlovanie apod.


    hodinkomania.sk/wcf/index.php?attachment/25021/

    Potom som dokupil z mojho pohladu celkom zaujimave fashion watch DKNY s zltou sekundovkou


    hodinkomania.sk/wcf/index.php?attachment/25022/

    Tie som par rokov nosil do office a bol som s nimi velmi spokojny, v podstate sli k vsetkym oblekom a boli na ruke celkom zaujimave.

    Neskor zo zvedavosti som si objednal priamo z japonska od Tokyo Flash z rady Barcode SS s bielymi diodami. Ficia na 2x CR2032 ploche baterky. Nevyhoda tychto binarnych led hodiniek je v tom, ze potrebujes interakciu druhej ruky ked chces zistit kolko je hodin. Je potrebne stlacit tlacitko. Nefunguje to ako pri modernych smart watch natocenim ruku ze sa aktivuje display. Su to zaujimave hodinky v kvalitnom puzdre a kvalitnom ocelovom remienku. Uzivatel vie lahko vymenit baterie, to je tiez ista vyhoda. Mal som ich na ruke par krat. Na nejakych eventoch apod. Po par rokoch, ked som z toho vyrastol mi to uz bolo blbe davat na ruku a byt za attraction whore ;))) Mam ich stale komplet aj s krabickou.

    hodinkomania.sk/wcf/index.php?attachment/25023/

    Prve 'poriadne mechaniky boli v 2010 tieto Maurice Lacroix Pontos Day/Date. Su s kalibrom ETA 2836-2 modifikovanym v ML. Su to velmi pekne business hodinky, vhodne k obleku a do prace. Mam ich velmi rad. Kupene v hodinarstve Goldstein v Aupark Piestany v 2010 (mali ich od distributora NEST Praha). Nie su prilis vysoke a puzdro je 40mm, maju priehladne veko vzadu, vydrz deklarovana je 37hodin, ale realna menej ako 24hod (vraj ich malo kineticky natahujem - e.g. sedave zamestnanie/auto/vytah = malo chodenia apod.) Myslim ze je to vyhovorka, Paneraiky mi ficia jedna radost a ked ich mam na ruke mam ten isty zivotny styl ako s ML Pontoskami.

    hodinkomania.sk/wcf/index.php?attachment/25024/

    Ked sa mi narodilo dalsie dieta (prve bolo v 2010), tak som si povedal ze to chce dalsie mechaniky. Kolega ma celkom namotal na Panerai. Celkom som vyberal a zohladnujuc aj rozpocet som si vybral PAM104 Marina Luminor 44mm. Maju myslim kvazi inhouse strojcek Caliber OP III CW 800, je to ale modifikovany Valjoux 7750-P1 co mi vobec neprekaza. Maju C.O.S.C. certifikat a su velmi presne co je pri mechanickych hodinkach pre mna velmi pohodlne. V priebehu casu som k nim dokupil asi 5 remienkov, 2 original Panerai a 3 od Hirscha (ktory vraj robi OEM remene s Panerai logom pre vendora). Kupovane boli u Bucherera na Kaertner strasse 2 vo Viedni (tento obchod odporucam). Aj som zjednal nejakych 6-7 stoviek ak sa dobre pamatam. Trochu ma mrzi ze nemaju priehladne veko. Myslim si ze pri Paneraikach je to vzdy krasna vyhliadka :)

    Tissoty Visodate som kupil ako dar otcovi k 70tke. V 2014. Mal uz vsak zdravotne problemy a kedze menej chodil po vonku tak mu hodiny casto zastali, aj preto ich ma viacmenej v sufliku a na ruke nejake quartzy. Po necelom roku som ich zdedil, kedze otec mi umrel. Mam ich teraz tak trochu na pamiatku. Maju ten isty strojcek ako ML Pontos Day/Date , teda ETU 2836-2 a funguje ok. Stali okolo 350Eur a tusim som ich aj kupil tuto v shop-e.

    V podstate som si tymi Paneraikami splnil sen o poriadnych hodinach a mam ich velmi rad. Kedze ale neviem co od dobroty a co s peniazmi (ha-ha), tak som v tomto roku pokracoval v nakupoch. Od K&B Time, s.r.o. ktory je aj Europskym distributorom Lum-Tec som si kupil hodiny z V-eckovej rady. V-1 Red limitky (vraj len 150kusov celosvetovo) a k nim dokupil este ocelovy remienok. Celkovo investicia okolo 1000e, maju zdobeny ETA 2824-2 strojcek za priehladnym vekom a tu svoju specificku svietiacu gebuzinu (8x nanasana superluminova vrstva). Velmi sa mi na nich paci mohutne frezovane ocelove puzdro, tie 4 imbusove skrutky na puzdre su mnam a celkovo mi tvarom puzdra pripominaju AP Royal Oak tak trochu, myslim ale ze to nie su hommage hodiny v pravom zmysle slova. Dobre vyzeraju v original kozenom remeni presivanom cervenou nitou a trochu inak, ale tiez dobre aj v masivnom ocelovom naramku. Niekde som cital ze su to 'drivers' watch, tak ich rad nosim aj na vyjazdoch za biznisom. Asi najlepsi pomer cena/chronobundus feeling zatialhodinkomania.sk/wcf/index.php?attachment/25027/

    Vlani v lete mi kamos doniesol z USA field hodinky Filson, ktore som si cez neho objednal, je to v podstate modna znacka, celkom specificka, no a ma v portfoliu aj hodinky. Robi ich pre nich Shinola Detroit, ale na hodinkach to uvedene nie je, su obrandovane ako C.C. Filson Co. Su to quartzky s kalibrom Ronda Normtech 715, ktore Shinola premenovala na 'akoze svoj' kaliber Argonite 715. Na field watch by mohli byt trochu mensie, korunka naraza do chrbta dlane obcas, maju totiz az 43mm. Moj konkretny model ma PVD praskovanie puzdra (ktore som si nedavno oskrel :( ), velmi dobru citatelnost cifernika a superluminova cisielka aj rucicky, takze po dni stravenom vonku ci na bicykli sa vo vnutri pekne 'rozsvietia'. Su urcene na vikendove, dovolenkove nosenie, na outdoor aktivity apod. Mam k nim aj gumeny remen neznackovy, je zo silikonu, trochu sa v tom poti ruka ale zas nemusim riesit v lete vymenu remienkov ked sa ide do aquaparku apod. Teraz mi prisli z USA 2 nove remene k nim. S CLOm, DPH a poplatkom za podanie JCD a preclenie vysli tie remene takmer na cenu origos Panerai remienkov, proste brutalne predrazene, ale chcel som ich mat. Viac foto pridam neskor.

    No a posledny prirastok su paradoxne starsie Masterchrono od Maurice Lacroix, model 6348 s remenom cierny aligator. Ma ich kamarat uz dlhsie a dost som po nich poskuloval. Pacil sa mi celkovy design aj unikatne spracovanie sekundovky na deviatke. Kupoval som ich cez swiss watch boutique v Moskve. Doniesol mi ich kolega zo sluzobky, moje sklamanie bolo velke ked som zistil ze su to jazdenky, ale zas cena tomu zodpovedala. Jedine co ma hnevalo ze na webe ich mali vedene ako nove, nenosene a to aj potvrdili pri telefonate. Kolega ktory nie je uplne hodinkovy maniak potom len zasiel do butiku ich vyzdvihnut a vyplatit. Na Chrono24 boli ponukane za cca 2-3 stovky lacnejsie ako som ich ja kupil. Uz som to nejako stravil. Su dost mohutne, vyrabali sa v 2012 roku a dnes je uz malo nepredanych (jeden kus s ocelovym remienkom ma este NEST, s.r.o. Praha), ponukal mi ich Tomas Vyskocil cez svoj shop tovys.cz v Jihlave za 84tis CZK, som sa mu vysmial. Potom ma to ale preslo ked kolega z Moskvy doniesol jazdenky, nakoniec som bol aj rad ze to neboli fejky ;)))))

    Prikladam este fotku vsetkej naramkovej casomiery co mam doma, all-in-one, su tam pre uplnost aj 2 Suunta co ale za hodinky nepovazujem.

    Ohladom planov sa chcem uz trochu brzdit. Mozno este nieco velke, tie nove Rolex Datejust 41 v oceli ma celkom lakaju, uvazujem aj o Paneraikach c cistym dizajnom acciao, tj. bez chrona a vsetkych tych serepeticiek na ciferniku, len s indexami a cislicami 12, 3, 6, 9, s rucnym natahom a vydrzou okolo 8dni napriklad. Take tie 'pomale' budiky bez sekundovky, myslim ze by som to zvladol ;). Je potom este par znaciek ktore sa mi pacia, ale neznamena to nutne ze od nich musim nieco vlastnit. Patria sem znacky Ball, Damasko a tiez Audemars Piguet (Royal Oak) ...tie Oaky ak sa mi bude niekedy velmi velmi darit ...tak mozno ;)