Posts by aliquid

    Ahojte kamaráti,

    moja zbierka hodiniek sa neustále mení, ale keď sa rozhodnem pre nejaký nový model, zvyčajne nekupujem nové. Preto sa obzerám po miestach, kde sa dajú nájsť dobré a pravé hodinky v slušnom stave za dobrú cenu. Rovnako ma zaujíma, akým spôsobom sa najrozumnejšie môžem rozlúčiť s kúskami, ktoré sa len málokedy dostanú na ruku.

    Fóra mi doteraz priniesli len stres s podvodníkmi a ľuďmi, ktorí neboli seriózni alebo mali veľmi odlišné predstavy o cene. Aké sú vaše skúsenosti s aukciami a dražbami, online aj offline?

    To, čo ma zaujíma, sú skúsenosti s hodinkami v cenách od 500 do 5000 eur. Kde kupujete/predávate? Ako riešite odovzdávanie? Ak kuriér, aké poistenie? Sprostredkovatelia ako chrono24? Platba?

    Vdaka za nazor, Homer. Vdaka za info, watchesfan! :) Vzdy sa mi pacil dizajn typu compressor. V podstate hladam Longines Legend Diver, Maurice Lacroix Pontos S Diver, a este radsej Jaeger-LeCoultre Master Compressor, ked bude dobra cena. Tesi ma, ze podla recenzii Orient zacal pouzivat hacking seconds a podla inych for je presnost velmi slusna. Ale zatial som ziadne hodinky Orient nemal ani nazivo nevidel a netusim, aka je kvalita. Cenou sa priblizuju Tissotu a hlavne ma zaujima, ci ich niekto vie porovnat so svajciarskou nizsou triedou. Prinajmensom tah vyzera na fotkach dost zle.

    Mladý chalan, s ktorým chodím na kurz, mal dnes na ruke Tissot PRS516. Ten jeho mal klasické rozloženie Valjoux 7750, ale keď som sa rozhľadel na medzisieti, našiel som nádhernú verziu s rozložením bi-compax a keramickou lunetu. Mňa doteraz Tissot za srdce nechytal a ani chronometre nemám veľmi rád, ale ten bi-compax je super (až na tie horizontálne pásy a farbičky na korunkách... a logo Tissot a celkovo priveľa textu, ;) ale inak super). Máte s nimi skúsenosti?

    Tissot-PRS-516-Bi-Compax-Chronograph-Watch-aBlogtoWatch-11.jpg

    Ten Kraff tiež vyzerá rovnako ako môj Rothenschild, čo by mala byť taká lepšia čínska hračka. Na druhej strane, Rothenschild mi nonstop beží už pol roka a zatial žiadny problém. Je tichý a roztočí všetko bez problémov.

    Najbližšie kúpim na skúšku Barrington. Keď bude, podám správu.

    Minule som sa presne na ceny a intervaly servisu pýtal viacerých autorizovaných predajcov. Najpresnejšie sa vyjadril chlap z Omegy. Veľký servis sa odporúča každých 5 až 7 rokov a väčšina ľudí to necháva na ten neskorší termín. Dokonca už servisoval aj málo používaný Speedmaster Professional po 15 rokoch a všetko fungovalo super, ale to chlapík považoval za extrém. Druhá vec bola cena. O tomto nikto nechce hovoriť, ale on pýta za servis SMP 700 eur.

    Hannes, asi vieš, aké to je, keď raz začneš. Pred rokom som zháňal dar a pod ruku prišli hodinky. Odvtedy som zabil všetok voľný čas štúdiom histórie, trhu, mechanizmov hlavne švajčiarskych značiek. Popri tom som nešiel niekoľko hodiniek, ktoré sa mi páčia a vzájomne sa dobre dopĺňajú. Ako si sa k tejto téme dostal ty? A čo ostatní?

    Ahojte,

    vždy som počúval zásadu, že v tejto cenovej si ako slušné každodenné hodinky treba vyberať Orient. Autor vlákna sa o nich odmlčal po prvej strane. Skús sa na ne pozrieť ešte raz.

    Okrem toho pilot sa možno hodí ku športovej košeli, ale moja skúsenosť je taká, že ma to po pár dňoch začalo hnevať (proste sa to nehodí) a pilotky s košeľou už do roboty nenosím. Okrem toho som si všimol, že na bežné nosenie s košeľou si radšej vyberám biele alebo strieborné ciferníky, tmavé skôr na voľný čas. Neviem, či to je aj názor ostatných členov a vlastne by ma celkom zaujímalo, aké preferencie majú ostatní.

    Tak som si ich doprial. Možno preto, že sú najnovšie, ich nosím skoro každý deň. Kvalita spracovania by bola hodná aj dvojnásobnej ceny. Preto sa mi páčia hodinky tejto značky, hodnota za peniaze je istá. Skoda toho loga a neexistujúcej histórie.

    Neviem prečo, ale mne sa veľmi páči, čo robí Christopher Ward. Zapozeral som sa aj do týchto a zdali sa mi trošku nenápadné. Potom som zistil, že existuje edícia so žltými prvkami, ktorá tým hodinkám dodáva šťavu. Človek aj prehliadne to otrasné logo Chr.Ward.

    Ahojte, akú mate skúsenosť so značkou EPOS? ?( Uvažujem o viacerých modeloch od základných potápačských, konkrétne EPOS Sportive 3413, až po niektoré ich chronometre a moonphase verzie. Podľa toho, čo som videl, používajú strojčeky ETA, Sellita vo vyhotovení top a niektoré zaujímavé značky ako Dubois Deprez alebo Peseux. Aká je kvalita tých potápačských v porovnaní s podobnou cenovkou od Certina, Rado, Oris?