Posts by tomankubik

    nekde uvadej že to má 30, jinde 50 m. To je bída, ono totiž s wr roste i celková kvalita, hodně jsem uvazoval nad jejich pepsinama na jubilee s keramikou, ale nakonec jsem si to rozmyslel a vzal ty Lorea s 200 m wr. Ale byl to můj poslední pokus s Čínou, nejsem na to stavěnej i když do práce a na blbnutí v moři dobrý, nemůže mě to nijak hodinkově uspokojit.

    uplne ta chapem, s tym uspokojenim...ale myslim, ze je fajn ked su ludia rozni...mna skor fascinuje na tom, to ako su schopni v takej predajnej cene vytvorit nieco taketo...je sice pravda ze ich "inhouse" strojcek v tomto konkretnom kuse robi cca +10s/24h, ale je to 316SS, safir sklicko, full link aj endlink, milled clasp /pardon za anglictinu, neviem ako sa to spravne povie slovensky, mam to len "napozerane z anglickych videi"...ale ano, nie je to horologia v tom rpavom slova zmysle...cize naprosto rozumiem, ze mnoho ludi ma povazuje za cudaka s cinou na ruke...ale mne to nevadi

    na tý vodotěsnosti by měli u Parnisu globálně zapracovat, zatím maj jedinej model s wr 200 a to je na takový portfolio bída, kopírky subů a pamů musej mít wr

    tak ono ja od toho nic moc necakam...mna skor bavi to, ze to ma v sebe "zivot" a ci je to hommage, wr, cina, pakistan...osobne nejako neriesim...iked uznavam, ze zivit oddelenie designu a vyvoja je ine ako zivit reverse engineers...a wr na tomto som kusku /schvalne nehovorim model, nakolko to podla mna u takehoto vyrobcu je kus od kus/ vyznamen neskusal, ale sprchu to prezije a bazen tiez..

    a ono dnes tie peniaze su take relativne...dnesny nakup potravin 38Eur..a do tyzdna zas urcite...a za tu sumu uz ma chlapec volaco aj na ruke co snad vydrzi...ale hej aj ja to vidim ze on straca pojem o hodnote penazi a ja o case... :)

    No ved je dost rozumny na svoj vek-po mame, ale chcem mu to ako prekvapenie. sem tam sa chyti na otcovsky vzor a pyta si na ruku moje Seiko 5 :) . skusim kuknut tie primky sport a uvidime to ma sancu mu vydrzat a ked nie tak asi timex, idem pokukat...skratka nie som otec co da synovi na prvy den IWC

    Dakujem chalani vsetkym. Asi predsalen Casio, ale pozriem Seiko, Timex,...nechcem drahe ale mam pocit ze kupovat hodinky len aby boli mi pride uplne vyhodene peniaze. radsej investujem 20-30 a budem ho ucit vazit si veci ako 5 a ked si vybuduje vztah tak zakapu. a chalan je dost velky, vyskusam mu tie Saphir co mam to su tusim 38mm a uvidim. ked tak poslem foto ze co vy na to.

    Zdravim,
    takze synovi som slubil /a otcovia by sluby mali plnit/ hodinky na prvy den do skoly.
    Nemam /ani on/ zasadnu preferenciu ci rucicky alebo digi /ale skor rucicky/. Chcem nieco chlapcenske, nie detsky design. Nieco co vydrzi aspon prvy stupen ZS idealne aj do buducna, nie som velky fanusik modernych tech. hraciek /aspon nie v tomto pripade/.Aspon zakladnu vodotesnost, ci quartz alebo automat alebo manual neviem. Asi nie tah skor gumu, strap.
    Prosim, akykolvek typ a nazor bude dobry. Moj jediny napad bol zanovne Prim sport /pochopitelne povodne prim/ cize sa nebranim ani pouzitemu modelu v dobrom stave. Velka vdaka za kazdy postreh.

    vdaka, zatial robia velku. tah trosku cinka, ale to nevadi. asi by som mal nechat ich pozriet u hodinara? alebo tento kaliber nie je nutny? ja som bol u jedneho tu v Senci, mlady chalan, ktory evidentne mal zaujem o hodinky. pripadne mate nejaky typ na fajn hodinara v BA?
    to Misoo: dik za typ idem pozriet

    dakujem, mile od vas vsetkych. Ano aj ja mam velku radost. Viem, nie je to haute horlogerie ale je to pre mna kombinacia cena/kvalita/vzhlad/historia samotnych hodin od predosleho majitela.

    PS. nema niekto skusenost/navrh na kozeny remen. rad by som mal nieco take k tomu, akosi neviem prist na chut kovovemu tahu. vdaka za kazdy napad.

    Zdravim vsetkych na tomto milom a podnetnom fore. Dovolte aby som sa tak trosku "pochvalil". Po dlhych hodinach studia, citania, ratania rozpoctu a hlavne vdaka mojmu kolegovi, ktory je zanieteny hodinkomaniak, na mojem ruke pristali tieto Seiko 5 (Military) SNZG13J1. Zhodou nahod ich mam ako druhy majitel od mileho cloveka zo Ziliny, za co mu dakujem. Ked mi ich daval, ospravedlnoval skrabance, co mne vsak pride skor vzacne, ze je evidentne ze hodinky mal niekto rad auz maju aku taku historiu, pre mna mozno vzacnejsie ako cisto novy kus. A tak fascinovany sekundovou ricikou som odsoferoval naspat svojim 200km. Aky kolvek nazor potesi. Pekny vikend vsetkym a vela prijemne straveneho casu.

    PS. osprvedlnte prosim znizenu kvalitu obrazku, zial nie som kibi