Posts by robovi

    Akoze ziaden problem, su tiez dobre. Ako mladas som bol fanusikom presne takychto hodiniek. Avsak trochu mi na nich chyba ten klasicky cifernik s rucickami. Nuz, ale pozrel som si tie gshocky, co ste mi odporucali a keby mali ciselny cifernik, tak by som uz nic neriesil. 🙂👍

    Ďakujem za radu. Mne tie moje absolútne vyhovovali, mám zlé oči - veľký prehľadný numerický ciferník plus absencia kadejakých fičúr na ňom, na displeji nastavený dátum, v noci luminiscencia, otrasu vzdorné, dobíjanie slnečným svetlom. V jednoduchosti je krása. Robím manuálne, vo vlhkom a studenom prostredí, elektrické náradie ako zbíjačka, vŕtačka, uhlová brúska sú mojim každodenným spoločníkom. Mal som ich na ruke 25 hodín denne. Takže ak by sa rozhodli do týchto hodiniek pridať ten bt, tak ich beriem z fleku.

    Zdravím. Hľadám hodinky, ktoré majú rovnaké parametre, vlastnosti aj odolnosť, ako moje super hodinky casio aq s800w-1b, na ktorých mi žiaľ odisla dierka na kolíček remienka. Ale keďže doba pokročila, bol by som rád, keby moje nové hodinky mali aj nejaký bluetoth, cez ktorý by mi dal na vedomie telefón, že voľačo odo mňa chce. Cenová hladina by mala končiť niekde pri 100€. Ďakujem pekne za rady.

    Hej, hej, chcem presne robit to, co som uz vyssie spominal, takze automatom by sa to asi nepacilo.

    Som tucny nizky chlap, takze privelka roztec noziciek hodin je na mojej ruke zanedbatelna, ale tie citizeny zial nemaju ocislovane cele hodiny, alebo znacenie hodin- cifernik. Ako sa tomu vlastne hovori?

    Ten rozdiel v odolnosti medzi solarkami a standardnym quartz-om by ma ale zaujimal, pretoze, ak je zanedbatelny, tak by sa celkom dobre rozsiril vyber. Co vy na to?

    Dakujem za nazor, ale marathony su trochu mimo financny strop. Teda ak chcem nove. Pouzite by som velmi nechcel kupovat. Vzhlad nemusi byt vojensky. Priznam sa ze povodne som vychadzal zo vzhladu seiko sbca001. Kamos ich ma uz par rokov a jedina pripomienka z jeho strany bola slabina v kolickoch, co drzia remienok. Ale kedze ich uz niet ...

    Zacinam mat pocit, ze u mna vitazia alba apbt211


    Takze solarky su v podstate quartz, abo nie? A teda, da sa zrovnat narazuvzdornost solarnych h. s quartz h. Ono uz dva roky nosim na ruke lidlacke hodinky za osem eurosikov( rubem drevo, pilim motorovkou, kupem sa v mori, potapam do dvoch metrov, robim s priklepovou vrtackou) proste nesetrim ich nejako a oni, div sa svete idu. Maju dve nevyhody pre mna- maly cifernik a absencia ocislovania hodinovych znaciek. Su vsak plastove cierne a ku bielej koseli moc nejdu. Preto zhanam hodinky, ktorym mozem dat takto zahulit a zaroven si ich mozem dat aj do spolocnosti. A samozrejme, aby ma velmi nebolelo, ked sa nahodou rozhodnu dat zbohom.

    Aby som nezabudol, nadmerne sa potim pri praci, takze poniklovane mosadzne sa u mna nechytaju.

    Ergo, hladam cosi co bude naplnovat tieto moje poziadavky. Asi tazka uloha, ale prave preto sa obraciam sem na vas. :amen: :super:

    Rad by som sa v suvislosti s tymto vyberom este opytal v com spociva rozdiel medzi solarnym napajanim a standardnymi quartz hodinkami. Sak tie maju pohon na baterku a solarky tiez pohana baterka. S tym rozdielom, ze je dobijatelna prostrednictvom svetla. Ci? A s tym svetlom je to ako? Dobije to aj neonka, alebo len slnecne svetlo? Robim totiz pod umelym osvetlenim a na denne svetlo niekedy vyleziem tak na 1 hodinu denne.

    Aha tak cenovy strop do 150 eciek. Tie Hamiltony tym padom odpadaju. bol by som ochotny dat aj viac za seiko sbca001, ale tie su uz out. Nedaju sa zohnat. Este dalsou podmienkou pre mna su arabske cislice na ciferniku.

    Tie alby idu okolo 70-80 eciek, tak nevim. Vychadzaju z toho pomerne dobre: wr 200, mineral sklo..., je to vlastne seiko.

    Napr. tu: https://www.amazon.com/Seiko-Alba-mil…eywords=APBT211

    este su nejake precista prs10, co, podobne vyzeraju, ale neviem ako je na tom s kvalitou tato firma.

    Skoro som zabudol: Dakujem za rychle odpovede :] .

    Budem vdacny za dalsie navrhy. Dakujem.

    Poprosim vas o nazor, ktore hodinky z tohto vyberu by ste brali, ak y bola zasadnou podmienkou odolnost voci otrasom a narazuvzdornost. K tym CWC, neviem aky je to model, ale nosila ich britska army pred pulsarmi a tusim aj po nich. Samozrejme, ak viete o nejakych podobnych hodinkach v podobnej kvalite, vizuale a cenovej relacii, budem rad, ked ich spomeniete. Za vsetky nazory vopred dakujem.

    Kedze som v hodinkach dost lama,chcem vas poziadat o pomoc. Moje stare qandq sa mi po 10 rokoch porucali, takze mam v merku kupit si nove hodinky - tentoraz nejake lepsie. Velmi ma oslovuju hodinky s nepretrzitym podsvietenim, pretoze ... mno jednoducho paci sa mi to. Takze do uvahy pripadaju len hodinky s gtls, alebo triciovou farbou. Navrhnite mi prosim nejake hodinky s triciom, ci uz trigalight, alebo triciova farba. Ak je to mozne, nech sa v nich mozem clapkat v mori, ponorenie do 2metrov. Kedze tu tam pracujem s motorovou pilou, sekerou a kladivom, bodla by aj aka taka otrasuvzdornost. Zle vidim, takze co najvacsi kontrastny cifernik. Na krase nezalezi - nie som estet, som prakticky clovek. Vacsinu casu som navleceny v monterkach. Digitalky neprichadzaju do uvahy, uz som to skusil s gshockami a nemislo to... Som otec dvojdetnej rodiny :-), takze cenovy strop 200 eciek. Vyber bude asi obmedzeny, ale dufam , ze pre mna nieco najdete. Zhrniem to asi takto.Mam zaujem o hodinky do voza i do koca, ktore svietia den i noc :]

    Ked tu tak po sebe citam, co vsetko tie moje stare quartzky vydrzali, :super: tak sanka dole.

    Dakujem.