Posts by Hesh

    Ďakujem vám všetkym za rady ,odpovede v pondelok skúsim napísat WDL a uvidím keď tak skúsim priamo IWC. Cena opravy nehrá rolu ide o spomienku a dedičstvo premňa majú veľkú hodnotu.

    Ahojte,

    pri upratovaní starého domu (dom mojich starých rodičov) som našiel v drevenej krabičke a v papierovom vrecúšku pokazené hodinky. Po ich ukázaní mame sa nesmierne veľmi potešila, lebo ževraj boli stratené a nik ich nevedeľ nájsť. Patrili jej otcovi (môjmu starému otcovi), ktorý zomrel skôr ako som sa ja narodil. On ich ževraj zdedil po jeho otcovi, ktorý ťažko pracoval v USA a posielal peniaze rodine tu na SK. Keď sa vracal z USA tak na pamiatku si kúpil na tú dobu veľmi drahé hodinky. Nuž hodinky zažili čo to a sú v dezolátnom stave no pre nás majú veľkú hodnotu (minimalne pre moju mamu a pre mňa tiež.) Rozhodli sme sa, že ich zanesieme hodinárovi v LM. Ten sa na ne pozrel skonštatoval, že sa jedná o veľmi kvalitné švajčiaske hodinky ale nedokáže ich opraviť. Povedal, že na opravu je potreba veľmi skúseného hodinára a zlatníka a oprava môže stáť kľudne cez 300€ ale potom budú mať hodinky omno vyžšiu cenu a k tomu aj naša emočná cena. Preto sa chcem opýtať viete mi odporučiť hodinára zlatníka u nás v SR, ktorý by spravil celkovú opravu/renováciu/vskriesenie hodiniek?

    Vopred ďakujem.

    Ahojte tak chcel by som sa pochváliť mojimi hodinečkami sú to Timex Expedition Trail Series T49746 už majú somnou prežitých viac ako 2a pol roka. Úprimne zbožnujem hodinky vždy som obdivoval hodinky predstavujú pre mňa neoddelitelnú súčasť oblečenia. A ako som sa dostal k mojim hodinkám? Bola to uplná náhoda neviznám sa moc v hodinkách viem že mi ukazujú čas a že sa nosia na ruke :) ale nič viac, dokonca ani neviem či moje hodinky sú vôbec kvalitné a či sa jedná aspoň o dobrú značku. Moje hodinky som si totiž to kúpil v obchode zo športovími potrebami "Intersport" pri odchode z obchodu sa namňa z vytrínky usmiali a padli mi do oka. Predavačku som teda poprosil či mi ich môže ukázať akonáhle som si ich založil na ruku už som vedel že ich chcem čierne hodinky doplnené oranžovimi ručičkami a čislami bol to môj sen. Šok nastal keď mi predavačka povedala že cena hodiniek je 56€ 8| ževraj sú v akcii pretože už viac nebudú predávať túto značku. Hneď som jej podal peniaze a s úsmevom a hodinkami na ruke vykračoval šťastný domov. Od vtedy sú tieto hodinky kúskom môjho tela keď ich nemám cítim sa ako nahý stále mam pocit že mi niečo chýba keď si ich zabudnem nasadiť. Tieto hodinky majú pre mňa nevičíslitelnú hodnotu aj keď boli lacnejšie a to z dôvodu kúpil som si ich z mojej prvej výplaty a je to premňa simbol a vždy keď na ne pozriem spomeniem si ako tvrdo som makal na prvú vyplatu. S hodinkami som nesmierne spokojný majú všetko čo som chcel a hlavne nemajú luminiscenčné ručičky ale pekne sa rozsvietia cele po stlačení gombíka jediná vec ktorá mi vadí že občas sa zapnú stopky keď niečo dvíham a pod tlačidlá mohli byť na druhej stranene PS.: foto zatial ilustračné kym nevymenim sklíčko je už cele doškrabané :( prežili si toho veľa a vie mi niekto povedǎ niečo o tejto značke moc som sa o to nezaujímal ale teraz ak vie niekto niečo o tejto značke tak by som bol rad :) a ešte ak viete o nejakajom super dobrom hodinárstve v BA kde by mi vymenili sklíčko zo zachovaním vodotesnosti by ma tiež potešilo ďakujem veľmi pekne
    technické okienko :D
    Typ hodiniek - analógové
    typ strojčeka - quartz (batéria)
    farba ciferníku - čierna
    farba remienku - čierna
    sklo - minerálne
    púzdro - kovové
    remienok- plastový / gumený
    stopky - s presnosťou na 1/20 sekundy
    alarm - 1x
    dátumovka
    vodotesnosť - 100m
    podsvietenie- indigo
    širka - 40mm
    výška - 40mm
    hĺbka - 10mm