Posts by Spartan

    Kúsok som aj hneď spravil, kým som čakal na film :)

    Technológie

    Výrobca hodiniek DAMASKO začal už v počiatočných fázach s vývojom inovatívnych procesov, a tiež so zdokonalovaním a adaptáciou týchto procesov pre špecifické požiadavky náramkových hodiniek. Technické inovácie hrali v tomto taktiež zohrali svoju rolu. Za účelom zohladnenia rokov vývoja a s ním spojených investícií, ktoré DAMASKO Uhrenmanufaktur vynaložila, vzniklo za posledné roky mnoho patentov, úžitkových vzorov (po našom priemyslené vzory, pozn. prekladu) a registrovaných dizajnových vzorov, ktoré boli registrované nemckým Úradom pre patenty a obchodné značky a Úradom pre harmonizáciu mmedzinárodnéhotrhu. Ich zoznam sa stále zväčšuje a pulikuje.

    Ešte prikladám foto s hnedým koženým remienkom Citizen, je to najpohodlnejší remeň aký som kedy testoval, na tom by som mohol mať kludne 50mm hodinky ani by som o nich nevedel, prekvapivo mi k nim aj celkom pasuje, je to síce 23/18mm, ale napasoval som to bez problémov, asi k nim objednám ešte tento Steinhart http://www.steinhartwatches.de/en/Special-Bra…offee-,244.html

    (Áno, uvedomujem si, že dátum ani čas nie je správny, momentálne im dávam pár dní volno)

    To Spartan - klobúk dole. Máš pravdu, že luneta nikdy nebola vykladaná s diamantami. Všetky Rolexky, na ktorých sú takéto lunety sú vyrobené zlatníkom.


    To je jasné, Rolex nikdy lunety diamantami nevykladal, ale ja som písal, že špecificky edícia SANT BLANC na ktorú sa tamtie hodinky vemi podobajú vyzerala úplne rovnako okrem tých diamantov na lunete, takých kusov bolo vyrobených niekolko k nejakému ich výročiu, ale Sant Blanc v íných verziách vykladal diamantami aj lunetou, preto ide na 95% o úpravu firmou Sant Blanc. Normálne sa mi "iced" hodinky nepáčia, hlavne v žltom zlate nie, ale niektoér kúsky od Sant Blancu sú skutočne nádherné:
    (39mm day-date platinum ref. 18956 za 235 000€, momentálne najdrahšie nové Rolexy na predaj na svete)

    Áno, servis Rolexov je strašne drahý a pritom sú to zrejme najlepšie servisovatelné automatické hodinky vôbec.

    OK, len písal si, že:

    takže až taká sláva to nebude


    celkom slučne to ide spraviť aj s relatívne štandardným mikrofónom, poprípade "od oka" štýlom pokus-omyl, ale samozrejme nečakám, že by to niekto išiel robiť doma sám. Osobne by som mechanické hodinky tiež žiadnemu slovenskému hodinárovi nezveril.
    Normovaná odchylka pre TOP grade ETA 2824-2 je 10s, pre Elaboré myslím 20s, takže 7-8s je v podstate stále v pohode, tam už záleží od toho, kto si na to ako potrpí. Ja som mal štastie, pokial by to bolo tak to 5s nechal by som to tak, ak by to bolo viac tak by som sa do toho pustil.

    Prepáč, ale je skutočne ťažké veriť, že to nie sú fejky, nevedel si ani ich referenčné číslo, na linku čo si dal je úplne iná edícia, číselník nie je originál, je to edícia sant blank a tá diamanty na lunete nikdy nemala... to že si vraj hodinár a maniak a máš značné medzery o svojich hodinkách za min. 25 000 vzbudzuje značné pochybnosti o ich pravosti keď zoberiem množstvo fejkov, ktoré sa ich vyrobilo.
    // toto by mali byť oni, ako som písal, je to ref. číslo 18238 ale on tam napísal len nejaké hausnumero.

    Ak sú teda pravé tak sú to zrejme Rolex Day-Date President pravdepodobne referncia 18238 + "SANT BLANC custom iced", či je to fake ťažko povedať, je to celkom oblúbená predloha fejkov.
    // tak som teda asi netrafil :) ale pod takým ref. číslom som žiadne Rolexy nenašiel.

    To samozrejme nemusí byť, ale keďže nevieš ustálené výsledky, nepreukázal si ani to, že to pravidlo nie je :)
    Ono to predsa len nie sú movementy, ktoré by boli obzvlášť regulované do nejakých noriem ani nejdú cez COSC, ale to, že ten movement nie je precízne zregulovaný a robí pár sekúnd rozdielu vôbec neznamená, že nemerajú presný čas za predpokladu, že je tá odchylka konštantná.
    Na WUS nepríklad jednému majitelovi robil ten ich "in house" ST.5 v O1V konštantne + 19,5-20s/d a zreguloval to na asi 0,5s.

    Tourbillion je celkovo špecifická vec, presnosť to v podstate nikdy výrazne neovplyvnilo, funkcia Tourbillionu je eliminovať vplyv gravitačných síl na escapement, v podstate ale nikdy neratelné výsledky nepriniesol, takže ak to nie je precízne navrhnutý a spracovaný movement, tourbillion to nezachráni, je to hlavne imidžová záležitosť a cenné je na tom skôr to, že to značne komplikuje výrobu a tak zvyšuje úsilie a zdroje potrebné na výrobu ako to, že by to malo mať vplyv na samotnú funkciu hodiniek. To čo chceli dosiahnuť Tourbillionom sa poradilo až Seiku so Spring Drive ktoré má velký pozitívny vplyv na presnosť.
    Síce OT, ale verím, že to všetci prežijú.

    Tourbillion je tiaž taká vec, ktorú ludia uvidia a hneď sú z toho mimo, pritom to vedia Číňania dať do hodiniek za 300€, to že značka spraví hodinky s Tourbillionom u mňa až tak dramaticky ich hodnotu nezvyšuje keď je 99% ich hodinik štandardných s masovo vyrábanými movementami, nehovorím, že je to zlá značka, majú samozrejme aj poročilé hodinky, ale stále si myslím, že je to značka ktorá je preceňovaná ak to ludia dávajú na úroveň Omegy alebo IWC... proste môj názor.

    vývoj u TH Ti nepřipadá dostatečný?


    Nie, nepřipadá. Ja tam nevidím pridanú hodnotu napríklad oproti takým Longines, aby si obhájili reputáciu a cenu, podla mňa je to preceňovaná značka, samozrejme rešpektujem tvoj názor, ale môj je proste iný.

    V akých hodinkách? Keď robí konštantne 7-8s tak je to velmi dobré, lebo konštatný rozdiel sa dá vždy zregulovať a zo 7-8s spraviť 0-1s. To už je otázka regulácie a pre koncového užívatela v podstate otázka šťastia.

    Tak u 2824 záleží kus od kusu, vedia ísť velmi pekne, ale v 2824 je niekolko miest, kde zostáva rozum stáť, ako to mohli tak navrhnúť, hlavne teda barrel bridge a spôsob akým sa to manuálne naťahuje a pri nešťastnom náhode zapojenia prevodov to aj prenaťahovať, alebo ako to povie po slovensky, takže keď je možnosť priplatiť za Soprod A10-2 jednoznačne som tak učinil a určite to bolo dobré rozhodnutie + ešte majú a priehladnú zadnú stranu čo sa u potápiek až tak často nevidí.