Posts by Spartan

    Inač tu je zoznam tých 20 komplikácii:

    Grande Sonnerie
    Petite Sonnerie
    Minute repeater
    Strikework mode display (Silence/Grand Sonnerie/Petite Sonnerie)
    Alarm with time strike
    Date repeater
    Movement power-reserve indicator
    Strikework power-reserve indicator
    Strikework isolator display
    Second time zone
    Second time zone day/night indicator
    Instantaneous perpetual calendar
    Day-of-week display
    Month display
    Date display (on both dials)
    Leap year cycle
    Four-digit year display
    24-hour and minute subdial
    Moon phase
    Crown position indicator

    Patek Philippe predstavilo pri príležitosti 175. výročia nové ultimátne náramkové hodinky s 20 komplikáciami. Sú to najkomplikovanejšie a najdrahšie bezdiamantové náramkové hodinky na svete za 2,5 mil. USD.

    Technické špecifikácie: https://www.patek.com/press/en/2014_…Chime_5175R.pdf
    10 minútový dokument

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.



    Men by sa vytlačené lietadlo asi páčilo aj viac, keby bolo v jednom kuse litadlo a 5 aj 7, už by sa mi to zdalo moc. Druhý problém by bol asi ten ži by tam musel byť upravený hriadel sekundovej ručičky. Čo sa týka vyťažnosti Guntera, to mu samozrejme verím, ja celkovo nechápem ako môže firma s 15 luďmi vyrábať také množstvo rozličných druhov hodiniek vo velmi slušnom čase.

    Ja sa bohužial takémuto umeniu nerozumiem, nič mi to nehovorí a na obrázkoch (ktoré sú velmi kvalitné) to pre mňa vyzerá ako z tržnice, nenosil by som to, ani keby som to dostal zadarmo a nieto ešte aby som za to platil, ale určite sa nájdu ludia s pokročilejším umeleckým cítením ako mám ja, ktorí si také niečo kúpia.

    Mne sa dizajnovo tiež velmi páčia, nápad s vrtulou je super akurát jedna tá "vrtula" by mohla byť označená superluminovou, aby to malo funkčnú sekundovku, ale aj keby nemalo, nevadilo by mi to, osobne by som síce preferoval jednoduchšie ručičky z Nav B-Uhr premium, ale tamtie sú tiež dobré, možnosť kúpiť to s tým meshom by bola tiež super. Určite na to v herologickom fonde podržím prostriedky.

    Práveže ludia, registrovaní na fóre o hodinkách nie sú reálna klientela pre čínsky Tourbillion. To si kúpi njeaký človek, ktorý sa do hodiniek vyzná to tej miery, že vie, že existujú hodinky bez baterky, má nejaké Breitlingy a takéto niečo si kúpi aby mohol luďom na nejakej spoločenskej akcii nižšej úrovne rozpárvať, že hodinky s takým "turbilijonom" stoja aj pol milióna.
    Prim má napriklad tiež dvoje hodinky s čínskym tourbillionom, ešte to aj nazvali akýmsi znovuzrodením značky, pýtajú za to nejakých 3500€, ale zatial si ich kúpil asi iba Fico, spravili si tým viac hanby ako pozitívnej reklamy, od odbornejšej verejnosti sa za to dočkali len negetívnej kritiky.

    BTW nad nejakou americkou značkou si neuvažoval? Napríklad Mk II alebo Deep Blue?

    Čo sa týka čínskej konkurencie, s tým nesúhlasím, Švajčiarom nebudú môcť podla mňa konkurovať nikdy, kvalitu vedia spraviť už aj dnes ale pri predaji hodiniek nad istú sumu ide hlavne o marketing.

    Tak isto, ako pätnáste hodinky v zbierke by som si možno čínsky Tourbillion kúpil, ale keďže je to v podstate v cene Omegy, reálny záujem by som nemal. Pritom to nie je tým, že by som bol proti čínskym hodinkám, nejaké aj mám, ale Tourbillionom nie som unesený na tolko aby som za čínske hodinky dal tolko peňazí a čo sa týka spracovania, to má solídne v podstate aj Sea-gull za 100€.
    Z podnikatelského hladiska, to ale nemusí byť zlý nápad, Tourbillion je stále mýtický pojem a niektorí ludia môžu byť stále unesení z toho, že také niečo môžu mať "pod 100 000€".

    To je hlavne tým, že Rolexy nemajú AR coating teda tie odlesky sú ešte výraznejšie ako pri väčšine ostatných hodiniek, nevie sa úplne presne prečo AR neaplikujú, ale určite majú svoje dôvody. Hlavne z dialky sa preto Rolexy velmi pekné lesknú a vyzerá to dobre.

    Samozrejme krásne hodinky, už aby som mal aj svoje Rolexy :(

    Podla toho, ako rýchlo to má byť.

    Čo sa týka tých značiek, mne osobne chýba zastúpenie hlavne dvoch amerických výrobcov a to sú Mk II a Deep Blue, oni majú aj celkom cenovo priatelné hodinky a hlavne Mk II majú špičkovú kvalitu, od si nich určite plánujem niečo v blízkom čase kúpiť.

    Preložil som 2. časť, je možné že niečo tam bude znieť divne, alebo to bude napísané 2 krát, ale ako som písal, je to text preložený z nemčiny za pomoci Google translatoru a teda s velmi divným slovosledom, takže niekedy musí človek chvílu uvažovať aby dal tú myšlienku dokopy, čo by som povedal, že je celkom hanba keď je niečo také na oficiálnej stránke výrobcu hodiniek, ale čo už.

    Púzdra

    Mechanická pevnosť púzdier hodiniek je vzhľadom na ich opotrebovanie a znaky užívania a teda aj ich schopnosť udržať hodnotu z nášho pohľadu hlavným aspektom, na ktorý sa zameriavame.

    Kto nezažil nejakú nehodu, pri ktorej si poškriabal svoje drahé vysoko leštené hodinky o hranu výťahu alebo stenu na schodisku a nariekal nad škrabancom hlbokým desatinu milimtra. Bohužial, nehrdzavejúca austenitická oceľ používaná pri výrobe hodinkových úúzdier, ako napríklad 1.4435 (316L) alebo 1.4301 sa nekalí kvoli jej austenitickej štruktúre. Napriek tomu existuje metóda, pri ktorej môže byť povrch tvrdený až na 1 200 HV za použitia uhlíkovej vrstvy. Táto vrstva, alebo orchranný náter je hrubá len niekoľko stotín milimetra a má tendenciu poškodiť sa už pri malom mechanickom zaťažení. Pri našich experimentoch bolo možné púzdra s takouto povrchovou úpravou poškrabať napríklad aj bežnou hodinárskou pinzetou. Z toho dôvodu pre nás nie je takáto procedúra priatelná. Preto sa táto metóda používa skôr pre komponenty pri ktorých je vyvíjaná záťaž na povrch, ako sú napíklad gulové ventily alebo piestové pumpy.

    Z toho dôvodu je ľahké pochopiť, prečo sme boli prví, kto si nechal v roku 1994 patentovať „popustiteľnú“ martenzitickú nehrdzaveujúcu oceľ, ktorú používame pri výrobe hodinkových púzdier. Táto oceľ je bezniklová a môže byť trvdená až do 64 HRC, alebo 800 HV a teda je ideálna pre hodinkové púzdra. Po piatich rokoch výskumu a vývoja sme patentovali okolo 20 rôznych druhov martenzitickej ocele. V našej spoločnosti sme sa rozhodli pre použitie nitridovanej martenzitickej nehrdzavejúcej ocele pre jej prvotriedne vlasntosti. Pri výrobe tejto nehrdzavejúcej ocele je roztavená oceľ obohatená dusíkom pod vysokým tlakom. Pridaný dusík redukuje nutné percento uhlíku v zliatine.

    Uhlík je síce potrebný pre tvrdosť zliatiny, ale taktiež znižuje odolnosť voči hrdzi. Približne 1% uhlíka v zliatine je nutné ako prímes aby martenzitická oceľ dosiahla tvrdosti 60 HRC. Bolo však preukázané, že množstvo uhlíka sa zníži o 0,35% pridaním 0,35% dusíka, avšak s týmito prímesami v zliatine je možné zachovať tvrdosť 60 HRC. Znížemín množstva uhlíka sa tak mnohonásobne zvyšuje odolnosť voči korózii. Nehrdzavejúca oceľ, ktorá sa tiež nazýva „ľadovo kalená bezniklová nehrdzavejúca oceľ“ je patent chránený našou spoločnosťou pre použitie vo výrobe púzdier a je využívaný od konca roka 2002 na výrobu púzdier nemeckými hodinármi vrátane korunky a tlačidiel vyrobených a tvrdených našou spoločnosťou. Od toho momentu sú tvrdené púzdra exkluzívne dostupné v hodinkách Damasko. Po tepelnej úprave takáto nehrdzavejúca oceľ dosahuje tvrdosť 62 HRC alebo 760 HV. To zodpovedá približne 4-násobku tvrdosti austenitickej ocele, ktorá sa štandardne používa vo výrobe hodiniek. Naše púzdra sú plne tvrdené, čo robí poškriabanie alebo porušenie ocelovou pinzetou alebo podobnými predmetmi nemožným. Vďaka tejto odolnosti je táto velmi drahá nehrdzavejúca oceľ používaná najmä v letectve, napríklad pri výrobe:

    -turbínových ložísk prúdových motorov
    -rotorových ložísk helikoptér
    -palivových čerpadiel v raketoplánoch
    -vysokorýchostných ložisiek v mechanických nástrojoch
    -zubárskych nástojov
    -chirurgických nástrojov
    -medicínskej technológie
    -a v neposlednom rade vo výrobe hodiniek DAMASKO