Posts by Adam

    Nejedná sa síce o žiadne mechanické hodinky, no napriek tomu sú zaujímavé a po stránke dizajnu veľmi vydarené hodinky :)

    V modely Junghans Force Mega Solar výrobca skĺbil rádiovú technológiu, solárne napájanie a keramické púzdro. Tak ako je zvykom u konkurencie tak aj v hodinkách Junghans je použitý multifrekvenčný vysielač. V praxi to znamená možnosť prijímať dlhé vlny časového signálu ktoré šíri stanica DCFF77 (neďaleko Frankfurtu nad Mohanom), ktorá je napojená na atómové hodiny. Taktiež dokážu hodinky príjmať signál z dvoch vysielačov v Japonsku, a stanice WWVB v USA. Čas aj dátum v hodinkách je synchronizovaný automaticky v denných intervaloch, ak sa hodinky ocitnú mimo signálu, fungujú ako klasické quartzky.


    Parametre:
    Keramické púzdro o priemere 40,4 mm a hrúbkou 8,2 mm
    Výkonová rezerva 21 mesiaco
    Strojček J615.84
    Analógovo-digitálny ciferník s digitálnou LCD dátumovkou a trojicou centrálnych ručičiek
    Zafírové sklíčko
    Titánová spona
    WR 50m
    CENA 1200 €

    Model zo zlatými indexmi a ručičkami je z môjho pohľadu najkrajšia kombinácia a vedel by som si ich predstaviť aj ako pekné oblekovky :) Stále som prekvapený s toho ako dobre vyzerajú.

    Nakoniec aj nejaké to videjko :)
    http://youtu.be/pxOhwgxHLUg

    V tom cenovom rozpätí ktoré máš, by si mohol voliť radšej niečo lepšie ako je CASIO. Nevravím že je to zlá značka (sám mám hodinky CASIO), ale tieto konkrétne pôsobia dosť lacno (trblietky). Radšej tie TISSOT ktoré postol Matej. Prípadné ani FESTINA by nebola zlá voľba. :)

    O týchto hodinkách som počul už dávnejšie ale až teraz som sa dostal k nejakým bližším informáciám. Neviem čo nato poviete vy, ale pre mňa je to moc futuristické a aj keď je to zaujímavé, netúžil by som ich vlastniť :D

    Pre priblíženie toho ako hodinky fungujú si dovolím použiť text zverejnený na internete kde to bolo pekne vysvetlené :)

    Riešenie EMC sa riadi podľa hesla urob si sám, čo znamená, že je naporúdzi hneď po vybalení hodiniek - netreba žiadne ďalšie zariadenia a obsluha celého systému je maximálne jednoduchá. Ak sa vám presnosť novinky EMC Black nepozdáva, stačí uvoľniť kľuku navíjania generátora Maxon, ktorý slúži ako napájanie analógového indikátora výkonu, potočiť ňou a následne stlačiť tlačidlo merania. Akonáhle systém zložený z optického senzora, ktorý sleduje kmity 4 Hz zotrvačky a integrovaného obvodu, počítajúceho každých 10 mikrosekúnd rozdiely v 125-milisekundových polkmitoch, dokončí diagnostiku, na ukazovateli nazvanom δ Precision indicator (vľavo hore) sa zobrazí presnosť hodiniek v rozmedzí +20/-20 s. Teraz, keď už viete, o koľko vaše hodinky meškajú prípadne nadbiehajú, potočíte o nameranú hodnotu ladiacou skrutkou na zadnej strane…a heuréka, sláva, na zápästí máte dokonale presný časomer. (zdroj: hodinarskymagazin)

    Parametre: Titánovo-oceľové púzdro (43 × 51 × 15,8 mm), čierna DLC úprava, zafír s AR,
    WR 30m
    kaliber UR-EMC (zotrvačka zo zliatiny ARCAP P40)
    rezerva 80 hodín.

    A nakoniec CENA smiešnych 97 500 € ::d

    Súhlasím z Donom. Tá cena je dosť vysoká, 500USD by som ešte prijal celkom. Čo sa týka tvaru hodiniek pre mňa je to plus lebo sa mi začínajú viac a viac páčiť iné tvary ako klasické kruhové púzdro. Biely ciferník plus koža sa v mojich očiach javí ako ideálna kombinácia, aj keď na tej poslednej fotke (odhliadnuc od toho tvaru púzdra) vyzerajú ako Rolex milgauss :D (a možno mám len silnú fantáziu)