Posts by wittius

    mna osobne navrh neoslovuje, aj ked od prvych navrhov po posledny je to posun k lepsiemu, no ako navrh na diskusiu (vopred sa ospravdelnujem - viem, ze je to mimo tuto temu) by som upozornil na aktualnu polsku limitku Steinhertu - Marine Black anchor, to by bola cesta, ktora by ma oslovila viac, podla mna sa jedna o skutocne cisty a pritom zaujimavy dizajn, nieco podobne by som urcite ocenil a podporil aj u nas :)

    "Ajven" wrote:

    Prvy prispevok, takze ahojte vsetci ! Sledujem forum pasivne uz dlhsie :]

    Wittius, tiez riesil som hodinky pre otca, isiel som na to podobne, tiez nejake baterkace. Ono je to dost klise, zacat nahovarat na mechanicke, takze sa zaradim aj ja do zastupu ... V mojom pripade mal otec az do momentu ked dostal darom automaty Seiko iba baterkace. Po tom ako som pobehal niekolko hodinkovych pokecklubov, vratane HM samozrejme, som sa vnutorne zlomil a prehodnotil bod zoznamu poziadaviek ohladne pohonu hodiniek na automaticke. Planovany rozpocet umoznoval kupu Seiko 5. Nepacil sa mi strohy navod k hodinkam, napisal som vlastny, s nadhladom, zosirokaponaty, co bol zaroven najlepsi pocin akcie. Bolo zabavne sledovat este dlhy cas ako vsetkym vyklada nieco o kamikadze pilotoch.
    Pre pochopenie, navod je tu :
    Doteraz netusi, ze navod nie je povodny a ze foto v navode s hodinkami na zapasti je vlastne moja.


    ten navod je skvely napad :) skutocne vydarene a mile od teba :)

    mozem vas poprosit o radu resp. nazor?

    tieto (tip od Misoo) sa mi pacia, otec by vsak asi skor uprednostnil biely resp. svetlejsi cifernik

    http://www.creationwatches.com/products/seiko…geg69-4413.html

    ja som nasiel este taketo:

    http://watchhubs.com/en/mens/649-se…01p-sgeg01.html

    http://watchhubs.com/en/mens/650-se…75p-sgef75.html

    ak tomu spravne rozumiem medzi tymito dvoma vyssie je rozdiel len v dizajne..

    http://watchhubs.com/en/mens/341-se…1k1-snx111.html

    uz spominane:
    http://www.inhodinky.sk/e-shop/235-sei…eg93p1-sapphire

    a este jeden tip:
    http://www.amazon.de/Citizen-BM8430-59AE-Eco-Drive-Herrenuhr/dp/B00439E6MW/ref=sr_1_22?s=watch&ie=UTF8&qid=1391798476&sr=1-22&keywords=citizen

    nejake nazory na tento potencionalny vyber? :) su niektore vyrazne lepsie nez ine? viem, ze tie predposledne seiko SGEG93P1 maju zafirove sklicko na rozdiel od osttanych, inak sa v tom velmi nevyznam :( vopred vdaka

    ahojte,

    potrebujem poradit ohladom kupy hodiniek pre otca. Nemá k hodinkám žiaden vzťah, berie to ako spotrebný tovar, a ak s nimi aj zaobchádza, preto je aj moja predstava o cene taká aka je: max. do 200 EUR, možno ešte menej.

    Kriteria zalozene na doterajsich skusenostiach s nim:

    - quartz

    - priemer max do 40mm - ideálne menšie 36-38 mm, hrúbka: skôr tenšie ako hrubé,

    - jednoduchy cifernik, ziaden chronograf, ideálne max. s dátumovkou, preferuje skôr indexy, ako čísla (či už arabské alebo rímske)

    - kovovy tah

    - farby. ocelová/strieborná , určite nie zlatá/čierna

    - mali by byť skôr elegantné ako športové - viacmenej oblekovky..

    berúc do úvahy vyššie uvedené kritériá to vidím skôr na nejaké seiko, možno tissot, neviem uvítam každý tip :)

    vopred vdaka

    "cretino" wrote:

    ..bola tam ta pani (okolo 40 rokov), co ma ten majestatny vystrih? lebo tam sa teda hodinky ocumovat nechodia :mrgreen:

    pfuu boal tam veru nejaka taka tetuska, ale ja som sa pohaldom skor venoval tomu ako to tam vyzeralo.. strasne to je podla mna. bizuteria, smejdacke hodinky, cele mi to prislo take mimo, nehovorim, mozno je tam aj sikovny hodinar, no nedam im uz sancu, nemal som z toho hodinarstva dobry pocit.. nabuduce v pripade potreby dam urcite sancu tym v auparku

    inak na ich obhajobu, ludia vacsinou chcu lacne hodinky, pekne na prvy pohlad, co je vnutri ich nezaujima, tak logicky predavaju toto..

    "cretino" wrote:

    osobne by som sa v takomto pripade obratil na hodinara oproti dvom levom co je, nic lepsie ma nenapada..

    aaa, tu dodatocnu dierku by som si vyvrtal doma :)


    bol som vcera v tom hodinarstve oproti dvom levom.. nechcem sa nikoho dotknut, ale siel som tam len s tou "blbostou" - nechat si urobit dierku do remienka, ale otrasny pristup, neochota, podla mna aj neschopnost.. mali tam jednu dierkovacku, nevedal mi ani povedat ako velke direky to robi na remienku.. no cele zle.. som rad, ze som nemusel riesit nieco ine.. nakoniec to planujem resit inak cez osobne stretnutie s inym clenom tohto fora..

    na svoju obhajobu ten remienok od steinhartu stoji novy cca 50 eur, tak nerad by som si ho nechal znicit nejakym zbytocnym amaterskym zasahom :)

    "Roby" wrote:

    Na tie Swatch skús tuto http://www.swatchslovakia.sk/sk/servis/. Nie sú to náhodou nejaké z Irony rady? Ja mám tiež také, ale tie sa nedajú otvoriť zozadu asi iba cez sklíčko, takže vo fabrike. Bežný hodinár ti to neurobí a ak to pošlú do Švajčiarska, tak za to kúpiš nové...


    veľmi s v tom nevyznám, ale myslím, že áno sú z rady Irony/Chrono.. toho otvárania som sa obával, ako píšeš inak to asi nepôjde a teda to nemá zmysel, pretože by to stálo viac ako majú hodnotu...

    "durin" wrote:

    Nechcem robit reklamu ale dobru skusenost mam v Auparku v BA s tou budkou kde predavaju remienky (najma Hirsch za dobre ceny). Dal som tam opravit stare zubozene primky s vypadavajucou korunkou a prasknutou pruzinou s kalibrom 66. Komplet ich precistili, opravili, premazali cely strojcek a gratis prelestili akrylove sklicko a viecko zospodu. Manzelka mi ich stopila a ludia nesetria chvalou ked ich vidia.
    Celkova cena do 50eur, co je myslim velmi slusne...

    hm to znie dobre, no ako som písal nižšie asi s tými Swatchkami veľa nenarobím.. uvidíme čo mi povedia..

    "misoo" wrote:

    ak si z BA, mozes prist ku mne (cez den v praci v centre BA), mam na tu dierku tak tu dierkovacku ;)

    temu zlucujem, uz tu taketo mame, stacilo pohladat ;)

    a kde pracujes v centre BA? ja som tu tiez v praci :) co sa temy tyka este raz sorry za zmatky :)

    "cretino" wrote:

    osobne by som sa v takomto pripade obratil na hodinara oproti dvom levom co je, nic lepsie ma nenapada..

    aaa, tu dodatocnu dierku by som si vyvrtal doma :)

    no praveze doma ju vrtat nechcem, pretoze s tym ma zle skusenosti a bolo by mi luto, keby som si znicil remienok na novych hodinkach skusim zrejme toho hodina oproti dvomlevom, mam to po ceste do prace

    zdravim,

    rad by som sa opytal na vase skusenosti s hodinarmi v BA, potreboval by som tip na nejakeho sikovneho.

    Rad by som si dal vycistit a skontrolovat starsie hodinky (swatch) a taktiez skratit resp. urobit dalsiu dierku na remienku na novych hodinkach (Steinhart), kedze remienok je mi trochu velky. Chcel by som aby to urobil niekto kto je sikovny, a neznicil tak remienok na novych hodinkach. Vopred vdaka za radu. Ak uz podobna tema na tomto fore je, sorry za spam, nejak som ju ale prehliadol.