Posts by Sherwood

    Nuz zacinate ma motivovat :)
    Dnes som mal zasa na ruke Casio GWX-8900 ktore maju udajne rozmery 55.1 × 52.5 × 16.3 mm a boli trochu velke. Ked vezmem rozmery Monstier, tak myslim, ze by som ich mohol v pohode nosit. Este pouvazujem a vyskusam aspon nejake Seiko 5ky.

    No outdoorove aktivity mam na mysli turistiku, nejake stanovanie tak rekreacne, nie ziadne horolezectvo a pod. S nepresnostou ratam, ale zasa nie pol hodinu tyzdenne :) Par minut mesacne je uplne ok. Z quartzovych som pozeral Seiko Sportura z chrono24 z Ameriky vyjdu tiez do 200e s postovym, tie mi pridu velmi fajn, aspon maju v sebe kusok motorsportu, potom Certina DS Podium Gent Quartz, tie su fajn - zafir, svajciarsky strojcek, ale pridu mi take trochu onicom, strasne neutralne.

    Skoda len, ze nemam od koho vyskusat hodinky, v rodine pripadaju vsetkym zbytocne, ked uz maju mobily. Ked budem mat cas zajdem do Ziliny vyskusat aspon nejake Seika 5, aby som bol priblizne v obraze s tou velkostou. V kazdom pripade Monstra by som rad kupil, lebo by som chcel zainvestovat do hodiniek, ktore dlho vydrzia (aspon 5-10 rokov). Ja viem, ze take mozu byt aj s quartzom, ale lakaju ma vsetky mechanicke veci.

    K tym Gcka: ja viem, ze maju nespocetne mnozstvo vyhod, ale ked som ich mal na ruke (konkretne GA-100, GWX-8900), zdali sa mi byt prilis precackane v oblasti designu a trochu nedotiahnute v oblasti vyhotovenia (pofiderna kvalita farby, supe sa). No proste Gcka mi akosi nesedia, navyse su strasne velke. Ale nosit by som ich teoreticky vedel a su dost velke, vacsie ako Monstra, ale o dost lahsie. Tak hadam Monstra nebudu az take velke, ako ich nazov hovori :)

    Zdravim,
    pocas hladania nejakych kvalitejsich hodiniek do okolo 200 eur som narazil na Seika Monster, konkretne skx781, cize oranzove. Teraz som velmi na vazkach, ci kupit, alebo nekupit. Moje vahanie sposobuje nasledovne:
    1. Hodinky si chcem kupit na birmovku a neviem, ci je to adekvatna (nie prilis vysoka) cenova skupina
    2. Nosil by som ich vsade, t.z. skola, turistika, mozno bike - ale vzhladom na automat radsej len v rukasaku no a neviem, ci by na mojom zapasti s obvodom tesne pod 17cm nevyzerali prilis velke
    3. Nechcem vyzerat ako snob, co si prilis potrpi na "luxuxse" - aj ked vobec mi nepripada byt luxus, ked si clovek kupi 1 hodinky na 5 a viac rokov a nechce nosit na ruke Casio Edifice (kazy ich ma) alebo Gcka (nic moc)
    4. Presnost - ak budu hodinky chodit nepresne, ktory hodinar v Cadci, alebo v Ziline a blizkom okoli ich vie nastavit?
    5. Odolnost - nechcem aby po pol roku vyzerali ako po prejdeni smirglom - poskriabane, atd.

    Tak mi teda trosku pomozte. Mam ich kupit, alebo nie? Namotivujte ma, alebo, naopak, demotivujte :)

    Dakujem