Posts by Robo

    A co poviete na ten moj vyber z uvodu? Riadna masiarina?

    Tie vostoky vyzeraju ako na atomovy pohon, neviem, daco ma k nim pritahuje. Ale tiez mi nieco hovori, ze sa to neoplati. ...? :D

    A co tie Casia alebo Trasery?

    Dajte este aj ine typy ak vas napada.

    Diky

    "Roby" wrote:

    ...mimochodom ani topánky nenosíš rovnaké do práce, do lesa, na bicykel, k vode, myslím, že rovnaké to je aj s hodinkami ;-).


    Co sa tyka tych topanok, mas pravdu. A ja by som bol nerad, aby to tak dopadlo aj s hodinkami.

    Automaty jednak preto, ze chodim casto na bajku - All Mountain, co mas niekedy ako downhill. A tiez preto, ze som zviknuty na presny cas :D. Mal som asi 10 rokov jedny Casia, boli velmi presne. Teraz som si kupil jedny Casia Edifice za 100eur, je to ksunt. No a aby automaty dlhodobo ukazovali presny cas, vraj na to treba stastie. Ja chcem jednoducho bezudrzbove hodinky. Mechanicke vraj treba davat raz za par rokov na udrzbu a tak. Preto mi ten hodinar poradil quartzovy strojcek.

    Dobrý deň

    Potreboval by som od Vás radu ohľadne nových hodiniek. Mám veľký problém s výberom. Čím viac čítam fóra, tým viac mám problém si niečo vybrať. Cena by mala byť zhruba do tých 500eur za nový kus. Pôvodne som si chcel kúpiť mechanické s automatickým náťahom, no po debate s jedným hodinárom v Žiline som vytriezvel a volím na baterky.
    Hodiny budem nosiť na všetky príležitosti, v podstate stále. Uź som si na to nejak zvykol.
    Hodinky, ktoré si kúpim, sa mi budú musieť vyslovene páčit (aby som dal za ne toľko peňazí), musia byť tiež funkčné, pretože som v kuse v prírode, na bicykli, ale i na nosenie do roboty. Musia byť vodotesné min. do 100m a mali by pre istotu aj niečo vydržať (sem tam sa mi stane že šľahnem rukou o zárubňu).

    Pôvodne sa mi ako prvé veľmi páčili modely od Vostok Europe, vzhľadovo sú pre mňa veľmi príťažlivé. Konkrétne:

    1. Vostok Europe Ekranoplán (398€)
    http://www.mojehodinky.sk/hodinky/sk/Vos…36#.Uht9AH_4J34

    2. Vostok Europe Expedition North Pole 1 Chrono (303€)
    http://www.mojehodinky.sk/hodinky/sk/Vos…-B#.Uht9PX_4J34

    Mám ale trochu problém s tým, že obvod môjho zápästia je 17 cm a bojím sa, či mi nebudú príliš veľké, to by potom asi neskončili na mojej ruke.

    3. Citizen Chronograph AT0760-51E (320€)
    http://www.mojehodinky.sk/hodinky/sk/Cit…1E#.Uht-AH_4J35

    4.LÜM-TEC LZ7 (474€)
    http://www.mojehodinky.sk/hodinky/sk/LUM…Z7#.Uht-HX_4J35

    Tie Lum-Tecy sa mi tiež dosť páčia, tu sa opätovne bojím veľkosti. Je možné, že k dostaniu budú už iba iné varianty, ale telo je rovnaké.

    Niečo od Traseru
    5: Traser P 6506 Commander 100 (407€)
    http://www.chronoshop.cz/traser-profess…6-commander-100

    6: Traser Classic Chrono BD (Big Date) PRO Blue with PVD Bracelet (450€)
    http://www.milwatches.com/product_info.p…D-Bracelet.html

    No a dnes som bol pozrieť len tak v hodinárstve u nás v meste (malé bežné hodinárstvo) a zbadal som tam:

    7: Casio G-Shock GW 4000-1A3 (300€)
    http://www.casio-watch.sk/radio-controlled/the-g/GW 4000-1A3.aspx

    Tieto posledné Casiá som mal aj na ruke, veľkosťou sú v pohode. Možno ma trošku odrádza, že telo hodiniek je plast/(údajne aj oceľ) a nemajú zafírové sklíčko (kvôli tým búchancom o kovové zárubne :) )

    Čo sa tej veľkosti týka, posledné zmienené Casiá sú mi ok, napr. kvôli predstave sú mi dobré aj Festiny Chrono Bike 2013 (tie celé kovové lesklé).
    Poraďte mi prosím, čo si o jednotlivých modeloch myslíte, ktoré by ste brali na také každodenné nosenie, prípadne mi niečo odporučte, ak máte nejaký typ. Možno sa vám bude zdať môj výber trochu šialený, ale sú v ňom také hodinky, ktoré sa mi jednoducho páčia.


    Ďakujem, Robo