Posts by Matej

    To podstatné Ti Sparťan napísal, tak len pridám. Pokiaľ ide o strojček, v tejto cenovej relácii máš top kvalitu. Tento istý strojček používajú aj mnohé o dosť drahšie značky ako T., je to asi najrozšírenejšia strojovňa swiss made hodiniek. Strojček ETA je taká klasika, ktorú používa väčšina týchto značiek, samozrejme, niektoré si vyrábajú aj vlastné strojčeky, ale to už sme pri úplne iných cenách, cca 10x vyšších. To ale vôbec neznamená, že musia byť automaticky aj 10x lepšie.
    Pokiaľ ide o konkrétny model hodiniek, chybu určite neurobíš. Vzhľad riešiť nebudem, sú veľmi pekné, za mňa tie prvé asi naj, máš aj zafír, hacking, day-date, úplne dostatočnú vodotesnosť a ak máš ruku 19, rozmer nemôže byť určite problémom. Ak sa Ti páčia, neexistuje dôvod, prečo ich nekúpiť.
    Pokiaľ ide o presnosť, čakaj dennú odchýlku cca 6 sekúnd (plus-mínus), samozrejme quartz aj za pár eur bude presnejší, ale o to je o niečom inom.

    Tak môže byť, to neviem posúdiť. Hrúbky 13 mm mám jedny noname, sedia v pohode, ale priemer majú 42, takže je to iné. A 14 mm hádam nebude pre košeľu problém, keď je to pri väčších priemeroch normál hrúbka. Asi kľúčovú úlohu zohrá aj tvar nožičiek, komu ako sadnú.
    Za mňa stále radšej hrubšie s mincou. :)
    Edit: Mišo, tvoje argumenty beriem, ale vravím, ak je tá vizualizácia realistická, na mňa pôsobia dobre

    no lenze portugaly maju 42 az 45mm ze jo...

    Jo, ale to pri pohľade zboku hrá až takú úlohu pri rozdiele priemeru 2mm? Nehovoriac o tom, že pri pohľade zboku Ti veľkosť toho púzdra aj tak zakrývajú/dotvárajú nožičky. Cez šikmý pohľad beriem, že môžu pôsobiť vyššie, no veď uvidíme, necháme sa prekvapiť, aké to bude v reáli.

    Podľa mňa sa to uvidí až naživo. Bez tej mince to stratí to originálne, čo sa mi na tom páči, plus prepojenie s názvom Biatec apod. Ak sa značka volá Biatec a máš v púzdre mincu, je to super. Bez toho ten názov môže pôsobiť ako vyžrebovaný z klobúka. Na vizualizácii hrubo nepôsobia.

    Tak ešte pridám ja jednu skúsenosť, ide konkrétne o Tissoty, teda značku, ktorú rieši kolega. Ja som sa k ponúknutej zľave dostal inak ako komunikáciou priamo s predávajúcim v kamennom obchode. Ako vieme, všetci autorizovaní predajcovia tejto značky u nás dostávajú hodinky iba cez spoločnosť Spirit Slovakia. A práve tá predajcom zrejme diktuje ceny, na ich stránke si rovno nájdete cenník, aký platí pre naše autorizované predajne (http://www.spiritslovakia.sk/tissot/index.php?option=com_content&view=article&id=100&Itemid=110), konkrétny predajca má potom asi limitované možnosti hýbať s cenou, ak nechce byť v strate, podstata marže ide zrejme tejto spoločnosti. Raz som volal priamo tam, aby som sa informoval na niektoré webové stránky predávajúce hodinky. A vtedy mi ponúkli, že na ten kus, o ktorý som sa zaujímal, môžem dostať v konkrétnej predajni (Cielo Venezia v Eurovea) veľmi zaujímavú zľavu, že tam zavolajú, aby mi tú zľavu dali. A to už išlo naozaj potom o cenu, ktorá sa blížila k neautorizovaným eshopom, už si presne nepamätám, ale je možné, že to bolo aj do 30%. Keď som to hovoril inému predajcovi Tissotov, ktorý robí v aut. obchode, nechápavo krútil hlavou, že tá zľava je brutál a keby mi ju dal on, je stratový. Pani v Spirit Slovakia zrejme videla, že tie isté hodinky si môžem kúpiť oveľa lacnejšie u neautorizovanej konkurencie. Vravím, nevolal som tam preto, aby som si zjednával ceny v obchode, vôbec som netušil, že na to majú vplyv, chcel som sa informovať o niektorých stránkach a dostal som takúto ponuku. Nakoniec som tie hodinky nekupoval, takže finále neviem, ako by prebehla samotná kúpa v tom obchode. Ale pochopil som, že nie som prvý, čo tam volá, a tú ponuku mi dávala s tým, že takýto postup klientov nemajú veľmi radi. Tak ale ja som tam fakt nevolal kvôli tomu, aby som zjednával cenu, chcel som vedieť, či sa u neautorizovaných predajcov Tissotov nájdu aj fejky. A menovala mi aj konkrétneho predajcu na Slovensku, kde ich naozaj zaznamenali...

    Tu máš zoznam autorizovaných a neautorizovaných predajcov Certín a Tissotov.

    http://www.spiritslovakia.sk/certina/index.php?option=com_content&view=article&id=83:zoznam-autorizovanych-a-neautorizovanych-internetovych-predajcov&catid=39:predajne&Itemid=67

    Ak to kúpiš u neautorizovaného, ako je napríklad timestore, tak Ti to priamo (ak to odnesieš) podľa mňa v autorizovanom servise nebudú chcieť opraviť. Ale je možné, že timestore to napríklad kúpi od autorizovaného predajcu v Poľsku (pridá si k cene 50 eur) a potom Ti servis zaručí, budú to riešiť u toho, kde to kúpili. Poznal som jeden obchod, čo to tak robil, o timestore neviem nič.

    Ja som si napríklad kúpil Tissoty priamo u autorizovaného predajcu v zahraničí, no v čase, keď s nimi vznikol problém, už tá predajňa nebola autorizovaným predajcom. Ale nebol problém, odniesol som to aj s papiermi do AS, oni si preverili, či to bol v čase predaja autorizovaný predajca a bez problémov opravili v rámci záruky (bolo treba preolejovať stroj). Ale preverovali si teda, či to je autorizovaný predajca.

    No páni. Sto rokov som nebol na stránke, stále sa naháňam v práci, ale teraz naozaj chcem prispieť. Pozrel som si oba modely Biatec a som úplne unesený. Rád by som ich niekedy v budúcnosti videl naživo, ale zatiaľ sa mi to absolútne trafilo do vkusu, najmä Majestic. Aj z veľkosti 40 mm som nadšený a naozaj je v tom kus originality, aj nápad s mincou v kombinácii s názvom, klobúk dolu, toto som nečakal. Odbornejšie názory prenechám iným, ja sa riadim čisto laickým páči/nepáči. Ešte škoda, že pri majestic nie je WR 100m, ale keďže sa s hodinkami nekúpem, v podstate ani to nie je chyba. Mne stačí, keď ich nemôže poškodiť ani nečakaná silná búrka, to by 50 malo bohate stačiť.

    Bavíme sa o ChM? Hádam po roku som tam teraz kvôli Biatecu nakukol. Ale nie je to taká katastrofa, sú tam i pozitívne ohlasy. Neskutočné, keď niekto vysvetľuje, ako sa to má robiť, ako to je "špatně" a sám neurobil nič. Tie výhrady sú úplne typický hejt z princípu, drbať značku ešte aj za to, že jeden zo zaregistrovaných dostane darček, to už je na smiech. Kto sám niekedy skúšal niečo vytvoriť alebo presadiť na komerčnom trhu, môže vyjadriť Peťovi iba úctu a obdiv.