Posts by Maquinista

    No, je to ozaj prekvápko. ::d Ale, triezvo myslím, že je to len zhoda viacerých náhod. 7S26 mám ešte v Monštrách a SKX009 a tam robia zhodne 10 sec do mínusu. Ale možno o 17 rokov budú robiť 0, ako tieto 5ky. :hehe:

    Ciferník je v interiéry čierny a vonku na slnku tmavošedý. Takže, je to len čudnou fotkou a nasvietením, alebo možno aj tvoj monitor. ;)

    mathyk: Ďakujem, ale ešte sa na vlastné vlákno "Vaše hodinky" necítim. Ale potešilo ma, že si myslíš, že si to tie 5ky zaslúžia, dik. :merci:

    Ak nevadí, tak by som to ponechal v tejto téme, veď sú to 5ky a je to tu o 5kách.

    mapo: Skúsil som a vypľulo už to čo som vedel: "The watch was made in May 1997" ...ale fajn link. :super:

    No a dnešné meranie dopadlo tak, žeeee: 2 sec do mínusu! :ghee: Za 48 hod, - 2 sec sa mi, vzhľadom na vek hodiniek a strojček 7S26, zdá ozaj neuveriteľné. 8| Hlavne preto, že hodinky neboli nikdy servisované a vôbec neboli šetrené. Otec je z toho tiež veľmi prekvapený. Tvrdí totiž, že keď ich pred 4 rokmi odkladal do krabičky (kúpil si iné hodinky), robili denne skoro minútu do mínusu. Žeby si len potrebovali odpočinúť? :hehe:

    Ešte uvidíme, ako je na tom rezerva náťahu. :)

    Prikladám jednu dnešnú foto na slniečku.

    Ahoj mysiak,

    vybral si pekné hodinky a z tvojho popisu vidno, že vieš čo chceš. Ak by som ale mal poradiť elegantné oblekovky do 400€, tak to musím poňať "po svojom". V prvom rade, hodinky, ktoré si vybral nie sú klasické oblekovky, ale aj napriek tomu sa do obleku budú hodiť veľmi dobre. Tie Zeppeliny som mal v ruke a sú to veľmi pekné hodinky, ktoré priťahujú pohľad.

    Dosť ale nechápem prečo máš tieto požiadavky: "radsej baterka ako automat, ked automat, tak rucny natah - kedze baterka, radsej chronograf"
    Tiež píšeš: "necakam valnu kvalitu ani extra zvucnu znacku" Neviem, čo pre teba znamená zvučná značka, ale pre bežných ľudí je zvučná značka napr. Tissot.

    Quartzky radiť nebudem, tých do 400€ nájdeš fúru aj zvučnej značky.
    Čisto manuálny náťah sa zase hľadá ťažko.

    Ak by som mal teda poradiť elegantné oblekovy do 400€ bol by to určite swiss made, automatic a volil by som z tohto:

    Tissot Le Locle

    Tissot PR100

    Tissot Automatics III

    Certina DS Caimano

    Všetky sú aj čiernym cifrom, ale tam je potom inverzná dátumovka.

    Prípadne doložiť 75€ a máš Archimede Klassik

    Alebo zober misoove Seiko SARX017 za 400€ z inzercie. Sú to síce skôr univerzálky, ale na čiernej koži krásne oblekovky.

    Naozaj veľmi elegantné potápky! :super: ...modré, s malým kyklopom, priehľadom na strojček, plastické logo, pekné indexy s detailamy aj s dobrým rozkreslením minút, výborný, kvalitne vyzerajúci ťah. Keď som videl fotky prvý krát, tak mi možno trošku vadili hranaté rúčky (mám radšej špicaté :gene3: ), ale odstupom času priznávam, že sa k ním hodia. Jak pozerám, tak pozerám, asi im ani nie je čo vytknúť. 8/ :) Z fotiek teda určite nie. Parádne! U mňa: :10:

    Tááákže, ubehlo 24hod od "spustenia" a:
    * preklopilo dátum
    * preklopilo deň
    * lumi po nasvieteni žiari krásne, ale krátko (to už bude vekom)

    Ale z čoho som úplne hotový, je denná odchýlka. Je to 0 páni! Nič! 17 ročné 5ky, ktoré min 4 roky stáli bez nosenia, urobili za prvých 24hod. 0 sec. odchýlku! :| 8| :blub: :10: :frime1: :pompom:

    Náhoda? Neviem..., budem sledovať ďalej, ale už teraz sa teším. ::d
    Dnes, alebo zajtra ich ešte "odstavím" a odsledujem rezervu náťahu.

    Ďakujem za pochvalu chalani.

    Mal som len 10 rokov, keď ich otec kúpil ale pamätám si dodnes, akú z nich mal radosť. Nosil ich pri každej príležitosti, k tričku, k obleku a plával s nimi aj v mori (aj napriek tomu, že sú len water resistant, bez udania metrov, a v pohode).

    Teraz sú to také sport-elegance vintage univerzálky ::d . Vtedy som ich vnímal, ako úplne obyčajné hodinky (pre niekoho také budú vždy), ale teraz si všímam tie pekné detaily (gravir loga, po bokoch pozlátené indexy, červenú sekundovku,...) a majú pre mňa zvláštne rodinné čaro. :gene3: :)

    V tento škaredý, upršaný deň som sa rozhodol pre historický moment a zlepšiť si tak náladu. V krabici dlho dlho ležali otcové Seiko 5, ktoré kúpil pred 17timi rokmi. Predlžil som ťah, rozbehol, nastavil presný čas a už si tikajú na ruke. :coeur:
    K hodinkám je originál papierová aj plastová krabička, garančná knižka aj s kartičkou, návod na použitie a dokonca aj bloček.

    Trošku som pogooglil a zistil, že ide o Seiko 5 Automatic 7009-3210
    Vyrobené boli v máji 1997 ako 194. v poradí. Vnútry bije 7S26. Okrem pár vlasočníc a škrabanci na sklíčku sú na svoj vek v perfektnom stave. Veľmi sa mi páči vylaserované (alebo vygravírované) logo Seiko5 zvnútra sklíčka pod nápisom "automatic". Nasledujúci deň-dva ich čaká skúška presnosti a výdrže chodu a pokiaľ obstoja, tak ich hrdo dopíšem k aktívnym hodinkám. Netušil som, že z nich budem mať takú radosť. :)

    esqueleto: "Ja by som tie vlákna asi oddelil na Seiko a Davosa, lebo takto to bude veľmi neprehľadné. Už teraz neviem, kto píše k akým hodinkám:-) Takže nechajme toto vlákno pre Seika a keď budem mať Davosy v rukách, vytvorím nové vlákno" Výborne! :super:

    misoo: "na zaver navrhujem (ak si ich nechce nechat Polo) namiesto destruction derby dat losovanie, nech ich niekto ziska, zbytocne nicit dobre a pekne hodinky je podla mna skoda. aj ked...... " Myslím, že môže byť.

    Prípadne mi napadla ešte takáto možnosť:
    Pokiaľ som dobre pochopil, výpožičné bude 10€. Polo ich pôvodne chcel predať za 100€. Zatiaľ sme ôsmi. Pokiaľ by sa naskladalo 10 ľudí, bolo by to presne 100€. Tie by sa poslali Polovi a mal by tak predané hodinky. Myslím, že sa svoj dobrý úmysel si to zaslúži. (Ak by sme aj neboli 10ti, tak myslím, že aj 80€ je lepšie ako nič.) No a hodinky potom rozhodne neničiť, ale urobiť súťaž, prípadne hlasovanie, ktorá recenzia je najlepšia (ako naposledy) a hodinky by niekto vyhral.
    Čo vy na to?

    Zdravím hodinkomaniaci, :hello:

    rád pošlem ďalej 24mm remeň Steinhart Carbon od esqueleta (Kožené remienky zdarma.. teda nie celkom zdarma:-)). Hand made, spodná časť koža, vrchná je karbonové vlákno. :malin1: :frime: Kvalitný, ale dosť tuhý.
    No a až taký dobrosrdečný (že zadarmo) nebudem a chcem za ňho presne toľko čo som dal! :diable: - Článok. :]

    Pravidlá:
    - V prípade, že sa prihlási len jeden záujemca, napíše článok do sekcie "Trochu teórie na začiatok neuškodí" a ja mu pošlem remeň.
    - Ak by bolo záujemcov viac (v čo dúfam), napíšu článok všetci a bude sa hlasovať (anketou v tejto téme)
    - Článok môže byť z historie, technický, alebo čokoľvek čo sa týka hodiniek.

    Dúfam, že sa zapojíte a bude čo čítať. :)

    Včera prišiel, dnes ráno bol nasadený a foto ako dôkaz :D (jedna out a jedna indoor).
    Čo poviete? :malin1:
    Možno sa nehodí až tak ako ten carbon, ale dáva hodinkám letný look a bude sa hodiť ku krémovým nohaviciam, či topánkam. Ja mám radosť. A keďže mám teraz k Vostoko 3 remienky, z toho 2 tmavé a jeden svetlý, tak Carbon pôjde do sveta. Za chvíľku založím tému. ;)