Posts by Maquinista

    Spen: A si si istý? "If you need one company's name that produces the Steinhart Ocean models, then that one name will have to be Steinhart! Although Steinhart does not manufacture watches or watch parts at their premises in Augsburg, Germany, Steinhart also does not order watches, or even parts from a catalog of a watch/private label brand producer either. ... Every single part of a Steinhart watch, except the basic movement, is designed and illustrated individually by me exclusively for Steinhart and then commissioned to different companies that will produce these parts according to the design and specification, also exclusively. ... Steinhart is no longer connected to Robert and Debaufre and does not order from Grovana nor any other PLB supplier anymore!"

    V roku 1997 si otec kúpil Seiko 5 Automatic. Na zadnom veku je nápis water resistant, nič viac. Predajca mu vtedy povedal, že v nich môže kľudne plávať. Na dovolenke pri mori v nich otec nielenže plával, ale aj šnorchloval do hlbky cca 6-7 metrov! Hodinky funguju doteraz! Neviem ako nové modely, ale u mňa majú tieto staré Seiko 5, rešpekt. :amen:

    To že tento "Rolex dizajn" kopíruje viacero výrobcov je známe. V tomto prípade však ide o viac. Identický vraj nie je len dizajn, ale aj kaliber, ťah, ciferník (okrem loga samozrejme), atď. A nie je to jediný model, ktorý majú tieto značky spoločné.ˇ
    Ktoré by ste si napr. vybrali vy a prečo?

    Mne osobne sa veľmi páčia tie Steinhart GMT Ocean 1, ktoré pridal don ako prvé. Najmä v kombinácii blue/red. Ale vôbec nechápem, prečo majú potápky GMT lunetu. :pascontent2: Vysvetli mi to niekto?

    OK, páni, to som si nevšimol. :rouge: Ale okrem toho, že majú iný ciferník a kaliber, sú v niečom lepšie?
    Čo sa týka vzhľadu, tak to je subjektívna vec. Mne sa celkom páči aj ten starý design, dokonca možno aj trošku viac, kvôli indexom s číslami. Tvrdíte, že staré je už ťažko zohnať, ale ja som našiel niekoľko zahraničných portálov, napr. aj citywatches.co.uk, ktoré ich ešte ponúkajú. Akurát teraz vyvstáva otázka, či je to dôveryhodné. Niekde som čítal že sa fakeovali aj monštra.

    Alexion: 295€ je teda dosť blbá cena. :-|
    ...na ihodinarstvi.cz ich majú za 243€ na ťahu, na gume za 219€ a na českom aukre dokonca 207€.
    Na skywatches.com.sg ich majú za 139€ na ťahu, ale neviem či to nie je len dražba, alebo nakoľko je dôveryhodný ten portál.

    S potešením oznamujem, že je všetko v absolútnom poriadku. S don2008 som sa dohodol, že si hodinky nechám nejakú tu dobu na pozorovanie a keď už neurobia žiaden kix, tak uvidíme. Počas dvojdňového nosenia sa už ani raz nestalo, že by zastali, nezaznamenal som žiadne meškanie a do plusu idú úplne v norme (myslím, že do nejakých 10sec za deň a myslím, že sa to zlepší), dátum preklápa v pohode a neobjavili sa žiadné iné prekvapenia. Jedno však áno a to pozitívne. Rezerva chodu po odstavení činila takmer presne 48hod (konkretne 48hod a 11min :) ), čo je o 12hod viac, ako udáva výrobca vo svojom katalógu z roku 2011 (tam je p.r.36hod). Upokojilo ma tiež to, že sekundovka zastala mimo minútovky, čo si myslím, že znamená, že už o ňu nedrhne. Ak by to tak bolo, tak by sa pri slabnucom naťahu cez ňu už nepretlačila, ale ona zastala mimo nej, takže si myslím, že je to OK.
    Dúfam, že som týmto vláknom značke Swiss Military Hanowa nijako neuškodil. Ja už teraz nemôžem povedať jediné váhave slovo, pretože za peniaze, za ktoré som ich od dona kúpil by som nikdy nebol povedal, že sa budú dať zohnať nové, ešte zabalené automatic swiss made so zafírom a 10Atm. :)
    Nakoniec, musím ešte raz vyzdvihnúť prístup člena don2008, ktorý bol ochotný situáciu okamžite a bez reptania riešiť. Dokonca mi okrem vrátenia peňazí, či opravu na jeho náklady, navrhol výmenu za svoje Hanowy. Takýto prístup k biznisu typu second hand je na Slovensku veľmi zriedkavý. :super:

    don2008: Oceňujem tvoj prístup :super: Som rád, že som natrafil na féroveho predajcu. Vzniknutá situácia ma ozaj mrzí, lebo hodinky sa mi páčia a mal som radosť až dokým mi nezastali pred očami. :/ To sa mi u automatik ešte nestalo, že by som s nimi 3 hodiny hýbal a potom mi zrazu na ruke zastanu. O 13.00 som ich opäť pohybmi uviedol do prevádzky a momentálne ešte stále idú, bez meškania a nepozorujem, že by sekundovka drhla o minútovku.
    Je možné, že si ručičky "sadli", alebo strojček sa už rozhýbal ako má a už nebude problém?
    Ak v noci prehodi dátumovku na 3. a nazastanu, tak ešte porozmýšľam čo ďalej.
    Zajtra sa ešte ozvem a ďakujem za férove jednanie, ako pri predaji, tak aj teraz. Ešte raz :super:

    Má ešte niekto nejaký nápad, vysvetlenie, alebo radu?

    "Pravdepodobne sa sekundovka jemne dotýka minútovky a pri slabom náťahu sa nedokáže ponad minútovku pretlačiť." - Je toto pri úplne nových automatikách swiss made možné? Samozrejme, neboli nijak extra drahé, sú to z tých lacnejších na každodenné nosenie, ale aj tak. (Hodinky sú úplne nové, takže otvaranie hodinárom neprichádza do úvahy.)

    Zdravím hodinkárov.

    Včera večer som obdržal úplne nové automatické hodinky Swiss Military Hanowa. Dnes ráno som si ich nastavil, opatrne odstranil folie, ktoré som uložil do krabičky a šiel som k hodinárovi, aby mi upravil dĺžku kovového ťahu. Zmenšenie prebehlo rýchlo a bez problémov v renomovanom hodinárstve, kde okrem iných značiek predávali aj Swiss Military. Pri ceste domov som však zistil, že hodinky meškajú 10min 8| ,nahovoril som si, že hodinár asi pohnul korunkou, čo ale nebolo možné, lebo som mu celý čas pozeral na ruky a s hodinkami narábal mimoriadne opatrne a profesionálne. Najhoršie však prišlo doma, sadol som si na gauč, položil notebook na nohy a kým mi načítavalo stránky, pozeral som sa s radosťou na nové hodinky a tie odrazu zastali. Akonáhle sa sekundovka dotkla minútovky, tak zastali, priamo pred mojími očami. Viackrát som s nimi pohýbal a sekundovka sa spustila, no pri každom obehnutí okolo minútovky sa o ňu akokeby zadrhla, sekla a po troch minútach hodinky opäť zastali. :/
    Sklamaný a naštavný som na nich postupne ponalepoval ochranné fólie a uložil ich naspäť do krabičky. Pred chvíľou som sa rozhodol dať im ešte šancu, natiahol som ich trošku korunkou a pohýbal s nimi. Zatiaľ idú, nemeškajú a sekundovka o minútovku nedrhne. Neustále ich v tej krabičke kontrolujem. Obávama sa však, že času, ktorý ukazuju už asi nikdy nebudem veriť. :/ Mám doma 4 quartzové a 2 automatické (Longines a Seiko) hodinky a toto sa mi ešte nestalo.
    Aký je váš názor? Prečo sa to stalo? Môže to byť nejaká výrobná vada?

    Za rady a odporúčania vopred ďakujem.