Posts by tomas1870

    Tak dnes ma cakalo prekvapenie. Po mnohych mailoch a mojej ignoracie zavolal kurier ze mam pre vas balicek, bude treba doplacat 10,70 €. A hodinky mam doma! Dakujem za nazory a podporu. Uz si naozaj z nasich colnikov tazku hlavu robit nebudem ;)

    ... priznaj sa, z kolkych € si to upravil na kolko?


    No ja som objednal Seiko SKX007K2, cena bola €131. Oni mi poslali hodinky s papierom kde bola hodnota USD 72, to iste som aj ja poslal potom na DHL ako potvrdenie. Je to asi trosla cez €,50, ratal som ze DPH sa bude platit ale take nieco ze to zhabu ako fejk to ma teda nenapadlo. Tu som asi naozaj nemal vymyslat, ale mozno by sa im aj skutocna cena zdala nizka... Raz som takto kupoval Beijing limitku, stali 500 dolarov a dohodol som s predajcom cenu na deklaracii 50, tolko som aj poslal akoze vypis z PayPalu a ziadny problem. Oni su tam asi fakt magori ti colnici.. Prinajhorsom budem musiet kupit dalsie, chcel som na leto nejake potapky :)

    Ahojte,
    chcel by som poprosit o radu. Kupil som si hodinky na internete (Seika v obchode Creation Watches), predajca ich normalne poslal cez DHL. Ked prisli na Slovensko DHL mi napisala, podpisal som splnomocnenie, poslal vypis o platbe z PayPalu (troska upravena cena ale nie velmi), preslo 9 pracovnych dni a dnes som dostal toto:

    Dobrý deň,
    Dovoľujeme si Vás informovať, že colný úrad v súlade s ustanovením par.64 ods. 2 Zákona č. 199/2004 Z.z. zaistil tovar vo Vašej zásielke.

    Najčastejšie zaisteným tovarom sú textilné výrobky, hračky, obuv, konfekčné doplnky a spotrebný tovar.

    Colník pri zaistenom tovare kontaktuje osobu oprávnenú domáhať sa ochrany práv duševného vlastníctva. Tá má možnosť sa vyjadriť do 10 pracovných dní, či chce vo veci konať a akým spôsobom. Možnosti sú dve – buď dohodou, čo je zjednodušený postup, alebo súdnou cestou. Náklady na zničenie tovaru znáša držiteľ tovaru.

    Porušovanie práv duševného vlastníctva spôsobuje značné hospodárske ujmy a rastúci počet falšovaných výrobkov zároveň predstavuje hrozbu pre zdravie a bezpečnosť spotrebiteľov. Colné orgány EÚ majú kľúčovú úlohu pri zabraňovaní dovozu výrobkov, ktoré porušujú práva duševných vlastníkov, na svoje územie.

    Ďakujeme za pochopenie.
    S pozdravom...

    Uz ste niekedy poculi ze zabavia hodinky? Kupoval som uz vela veci ale toto sa mi este nestalo. Ake kroky treba podniknut?
    Dakujem za rady.