Posts by Samm

    No skúsim, viacmenej len pre porovnanie nakoľko v okolí sú viacmenej len fashion hodinárstva. Moc tomu nerozumiem prečo nedržia aspoň pár serióznych seiko kúskov, ale majú plné vitríny JVD, Q&Q, Hilfiger a podobných čínskych hodiniek. Keby sa im aspoň predávali.

    To kibi: Jednoznačne je nav B-Uhr jeden z mojich naj favoritov, či v oceli alebo bronze.


    To esqueleto: Tiež som toho názoru, že sa neoplatí investovať začiatočníkovi ako mne do hodiniek horibilné sumy. Nevravím, že by som to časom nedokázal :).

    Trochu ma inak hnevá, že pilotky výrobci nevyrábajú s väčšou vodeodolnosťou. Nieže by som s nimi potreboval plávať, ale ako zicher.
    Orient sa ani mne názvom a hlavne dizajnom loga nevidí. No seiko podľa môjho pátrania nemá okrem SNK80x pilotky ako si ich ja predstavujem. Púzdro májú seiko 37mm oproti orientom 42mm, čo si myslím by na mojej ruke už vypadalo veľmi malo.

    Zdravím vospolok, na fórum chodím čerpať rozumy už dlhšiu dobu, ale až teraz som sa osmelil požiadať o radu skúsenejších nadšencov hodiniek.
    Mám dilemu s výberom. Keďže som začiatočník s mechanickými hodinkami pôvodne som chcel investovať do low end pilotiek od Orientu. Problém je, že po kúpe bude treba investovať jednoznačne hneď do remienka, a keď si to človek uvedomí do budúcnosti si viac menej žiadnu hodnotu okrem sentimentálnej nezachovajú :) Moc k nim tiež neprikladá kostrbaté objednávanie zo Singapuru a prípadné problémy vzniknuté s reklamáciami alebo niečím podobným.
    http://www.creationwatches.com/products/orien…a005y-4640.html

    Po ďaľších úvahách som sa začal pozerať po niečom zvučnejšom s tým, že investujem zhruba okolo 400€ plus mínus autobus. V tom prípade už vstupujú do hry Steinharty, prípadne lacnejšie Laco a Archimede.
    http://toptime.eu/Podla-stylu/Pi…andwinding.html
    http://toptime.eu/Podla-stylu/Pi…ing-bronze.html
    http://toptime.eu/Podla-stylu/Pi…y-remienok.html
    Otázkou teda je či kúpiť na začiatok skôr niečo lacnejšie, alebo investovať radšej viac ak áno z čoho vyberať, lebo tak ako neexistuje lacné drahé auto tak neexistujú ani lacné drahé hodinky. A či na 19 cm zápästie patrí 42, 44 alebo môže byť aj 47. Nie som fanúšikom ani moc malých hodiniek ani moc veľkých :) Ďakujem všetkým vopred za rady.