Posts by mapo

    To som potešený že tu aj niekto iný, kto páli domácu :) ja už pekných pár rokov, naposledy slivka, minulý rok 60 litrov kalvadosu :)
    A včera som si pochutnával na 35 ročnej záhradnej mixovanej po manželkinom dedkovi. Mňamka.

    Kedysi dávno (keď som ešte nevedel, že budem medzi Vami :) ) som si robil rôzne zoznamy značiek. No a jeden z nich som teraz našiel v starých mailoch. Je to cca 2 roky dozadu takže nie je to určite presné, kompletné ani skontrolované. Verím však, že pre orientáciu to postačuje. Samozrejme dopĺňajme, aktualizujme.

    GERMAN BRANDS: A.Lange & Söhne, Alexander Shorokhoff, Almanus , A.Mantei , Archimede, Arctos, Aristo Vollmer, Ars eTempus, Askania Uhren, Autran & Viala, Bagger & Gehring, Bethge & Söhne, B. Junge & Söhne, Blancier Lotterman & Söhne, Botta, Brior, Bruno Söhnle, Bunz , Christian Klings, Chronoswiss, Churpfälzische, Costro, Damasko, Defakto, D.Dornblüth & Sohn, Egon Hummel, Erhard Junghans, Erwin Sattler, Forum, Fricker, Garde, Genesis, Genius, George J Von Burg , Germano, Glashütte Original, Graf Zeppelin, Greve, Grossmann, Guinand, Hacher, Haldi, Hanhart, Heinrich Geisen, Hemess, Hentschel, H.F. Bauer, Holdermann & Sohn , Jacques Etoile, JB-Gioacchino, Jochen Benzinger, Jörg Schauer, Jubilar, Joyeux, Junghans, Junkers, Kadloo, Kaventsmann, Kazimon, Kronsegler, Kudoke, Laco , Lang & Heyne, Lehmann Schramberg, Leinfelder, Leumas , Limes, Lindburgh & Benson , LOWIN Cologne, Marcello C, Maximilian, Mechanische Zeitinstrumente, Meer, Meistersinger, Mercure, Montano, Moritz Grossmann, MSC, Mühle Glashütte , Nauticfish, Neuhaus, Nienaber Bünde, Niessing, Thomas Ninchritz, Nivrel, Nomos, Otium, Otto Berger, Philippe Rosen, Rainer, Rainer Nienaber, Rheinmeister, Riedenschild, Schäuble & Söhne, Schaumburg, Schmeltzer, Schneider Manufaktur, Sinn , Sothis, Steinhart, Stowa , Temption, Torsten Nagengast Timeline, Tourby Watches Hagen, Tutima, Uhr, Union Glashütte, UTS, Vintage VDB, Volker Vyskocil , Wempe, Wilhelm Rieber Tourbillons, Zeppelin, ZiB Uhrenatelier

    Wau, super vysvetlenie. Nakoľko vlastním AWG100-1A a čítam tvoje príspevky už tretí krát budem musieť nad tým hlbšie pouvažovať a prečítať ešte pár krát aby mi bolo všetko jasné. Ja väčšinou používam (raz za čas) manuálne nastavenie lebo pri automatickom mi vačšinou vyhodilo ERR. Ako je to s miestom kde najlepšie chytajú signál, t.j. kde ich mám položiť? Má niečo na chytanie signalu vplyv? Máš s týmto nejaké skúsenosti?
    Chválim príspevky a hodnotím ich vysoko pozitívne, vďaka :super:

    "simie" wrote:

    Takže ak mám záujem o hodinky nad 150 až 300e clo má neminie, čiže sa dostanem na cenu ako aj u nás :(

    Už sa mi to trochu pletie, ak áno páni opravte ma: Clo je zanedbateľná položka (niekedy ho colníci ani neriešia - to je od nálady), ale daň 20% už taká zanedbateľná nie je. Tá sa myslím platí nad 25€ (+/-) zo všetkého mimo EÚ. Ale nemyslím si že sa dostaneš na ceny ako u nás, aspoň nie vždy. Veľa krát je to neporovnateľný rozdiel a dá sa ušetriť aj 100€, záleží kde vyberáš a aký tovar. Viem, že niektorý to riešia aj napr. dohodou s predajcom (ak je ochotný sám predajca), napr. že Ti napíše na balík že to je darček a vtedy sa neplatí nič myslím. Ale tam je potom problém so zárukou a vrátením.
    Myslím, že takto to je... ale nerád by som kecal, keď tak ma opravte niekto.