Posts by procnig

    No ja ich mám v mojom príručnom minikufríku asi 15 /plus ďalšie odložené v skrini/ a tak si na každý deň/príležitosť vyberiem iné - rotujem.

    Dobré je mať nejaké rozbíjačky - lacné, za ktorými nebudeš plakať ak sa zničia, potom sú užitočné tie s vibračným alarmom /nikto nebude vedieť, že alarmuješ :)/, nejaké s dobrými stopkami, potom malé, veľké, kategória do 300 m :), kostolné, s kompasom atď ... a keď už budeš mať každú kategóriu tak začneš robiť podkatégorie - hodinky so stopkami ktoré idú na sekundy, ktoré idú na stotiny, mechanické stopkové, solárne stopkové atď atď a až sa takto namnožia tak ich začneš rotovať podľa príležitosti, alebo nálady. :frime:

    PS.: Najdôležitejšia kategória - "šťastné" :gene3:

    Snáď do toho vlákna patria aj vojenské stopky ... :)

    Hanhart - nemecký výrobca jemnej mechaniky má dlhodobú tradíciu. Počas druhej svetovej vojny dodávali stopky aj nemecké ponorky... Po vojne Hanhart vyrábal stopky pre armádu aj naďalej. Niekedy v 60-tych rokoch podpísala izrealeská armáda (IDF) zmluvu na dodávaku stopiek, z ktorého pochádzajú aj tie moje. Zaujímavosťou je, že nikdy neboli použité. Ostali ako uloženky v armádnych skladoch.

    Stopky by mali byť: vodotesné /hmmm po tých rokoch tesnenie asi stratilo pružnosť/, antimagnetické a samokompenzačné ...

    Kompletné balenie, vrátane záručného listu od fy Hanhart. Skladovka IDF.

    Prehľadný, typicky vojenský číselník na 60 minút.

    Zadná strana. Raznica IDF - čísla aj písmená hebrejskej abecedy sú vyrazené hlboko, dnešné stopky by tú razbu asi neprežili.

    A keď sa spomenie výrobca vojenských hodiniek CWC, hneď sa do toho pripletie aj jeho zlé dvojča - MWC.

    MWC (Military Watch Company) vyrába klony hodiniek CWC, vlastne okopírovali celú kolekciu a pridali aj svoje modely. MWC je tiež švajčiarska firma ale jej hodinky majú viac čínskych komponentov, strojček ale ostáva švajčiarsky - ETA alebo Ronda, podľa výrobnej série. Cena hodiniek MWC je polovičná, alebo tretinová z ceny CWC. :merci: Majú aj nepekný zvyk vyraziť na zadnú stranu kvázi vojenské preberacie čísla, ktoré nedávajú zmysel ... :erk:

    Klon CWC G10 od MWC - porovnajte s hodinkami hore...

    Myslím, že tu nie sú žiadne "služobné" hodinky tak posielam info o mojich hodinkách britskej armády nazývaných aj G10, výrobcom je švajčiarska firma CWC - Cabot Watch Company. Spomenutá firma vyrába výhradne pre britskú armádu, takisto pre civilný trh ich ponúka jediná firma na britských ostrovoch - Silvermans.

    http://www.silvermans.co.uk/ProductDetails…/0/Default.aspx

    CWC ponúka aj ďalšie modely - potápačské označené aj ako typ SBS, s chronografom pre RAF a samozrejme aj pechotné - tie sú s dátumom, alebo bez. V týchto hodinkách quartz je použitý strojček ETA

    Na hodinky ide klasický remienok šírky 18mm.

    A samozrejme raznica britskej armády.
    0552 znamená že boli vydané príslušníkom kráľovského námorníctva, 99 - kód krajiny, 87 - rok kedy ich prebralo námoníctvo

    Všimnite si "poklop" určený na rýchlu výmenu batérie. Neodporúča sa alkalický typ batérie.

    Zdroj: nákres zo stránky CWC - http://cwcwatch.com/g10-watch-nondate.htm , hodinky - moje vlastníctvo