military hodinky cca 200-300 eur

  • Chodím strielať zo zbrane a hodinky odolné voči otrasom by sa mi naozaj dosť hodili :)

    Ja by som si zdovolil zhrnúť to:

    1. Do quartzoviek moc neinvestuj

    2. Ak chceš investovať, kúp automaty

    3. Ak nemáš skúsenosti s automatmi a chceš zainvestovať, tak kúp najprv niečo lanejšie a keď ti "zachutia", tak zainvestuj

    4. Ak chceš lacnejšie automaty, tak najlacnejšie kúpiš Komandirskie, potom Seiko 5 a potom Hamilton - všetky sú pre začiatok veľmi dobré

    5. Do quartzoviek neinvestuj

    6. Kúp si automaty

    :)

  • nemám skúsenosti s automatmy ale ešte viac sa mi páčia hodinky čisto len s ručným náťahom

    a tie quartzovki chcem aj preto, že okrem strielania chodím aj na bicykel a neviem či by automaty vydržali tie otrasy len nech su to není G-shocky :D lebo na moju ruku sú to dosť robustné hodinky

  • Na strelbu/bike gshocky a na bezne nosenie "cokolvek" co sa ti paci :) Ak iba jedny, napr. Traser/Luminox/Victorinox/Sinn robi zaujimave odolne(jsie) quartz hodinky. Seiko quartz/solar ma tiez dost zaujimavych sportovych modelov. Urcite by som netlacil na mechanicke za kazdu cenu.

  • Kostolné a do kancu jednoznačne mechaniky. Voľnočasové - podľa druhu aktivity. Na vyložene športové aktivity sa hodia viac kvarcky, aj s chronografom. Do prírody by som ja mechaniky teda nebral. Výber je široký a do vkusu inej osoby sa triafa iba ťažko. Dá sa poradiť, ale iba rámcovo. V konečnom dôsledku je to na vkuse a potrebe (aj peňaženke) každého človeka samostatne. Ale ako vždy, toto je iba môj názor.

  • Luger aj .357mag v pohode znesú aj moje lacné automaty. Pokiaľ teda nie si ľavák a nestrieľaš s Desertom .50AE tak by to prezili snáď každé.

    Na také všeobecné dordbanie sa hodia tie pulsar za pár desiatok €,čo som sem hodil, navyše majú military tradíciu. Na zvyšok si môžeš kúpiť automaty.

  • Nemajú tie eco-drive (a im principiálne podobné) nevýhodu v tom, že po pár rokoch sa zmenší kapacita akumulátora a treba ho vymeniť ?

  • Teoreticky by mal akumulator vydrzat pocas celej zivotnosti hodiniek, prakticky tusim cca 10 rokov. Konkurovat tomu moze iba 10 rocna litiova baterka v niektorych Casio modeloch, inac vychadza lepsie solar.

  • Teoreticky by mal akumulator vydrzat pocas celej zivotnosti hodiniek, prakticky tusim cca 10 rokov. Konkurovat tomu moze iba 10 rocna litiova baterka v niektorych Casio modeloch, inac vychadza lepsie solar.

    No ale to je aj dosť málo...

    Tak to už je potom lepšie meniť baterku každý rok-dva a neriešiť po desiatych rokoch výmenu akumulátora...

  • @tivoli - je to nekonecna debata medzi zastancami baterka vs. akumulator (vs. mechanika). Ani jedno riesenie nie je perfektne, kazdy nech si najde to co mu vyhovuje.. :) Osobne mam rad solar na radiom riadenych a LED/EL podsvietenych hodinkach, v takom pripade sa nebojim tieto vychytavky pouzivat a viem, ze hodinky mi "nikdy" nezastanu. Ono by sa dalo rovnako polemizovat, ze preco by mal mat niekto mechanicke hodinky, ked servis kazde 2-3 roky stoji medzi 50-200e, pricom vymena baterky sa da zvladnut doma za 2e.. :)

    Celkovo si myslim, ze bude velky uspech ak tool hodinky vydrzia 10 rokov v pouzitelnom stave.. :)

  • Tak potom budúcnosť je istá - nebude to quartz vs mechanika, ale quartz vs smart.

    Čiže prežijú nabíjateľné smart hodinky s rôznymi funkciami a pre milovníkov klasiky tu budú mechanické.

    Lebo ak už mám mať nejaký praktický ukazovateľ času na ruke, tak nech nemusím riešiť výdrž baterky - jednoducho dám na nabíjačku.

    No a keď už je to nabíjateľné, prečo tam nedať funkcie ?

    Čiže smart pochová quartz - inak povedané, mechanika prežije quartz ?

    Prepáčte za filozofovanie - iba som sa zamyslel...

  • No o lacnych a dobrych quartzkach mozme zalozit nove forum... Lala co sa da kupit za dvacku… urcite o nic horsie ako nejaky H3 tactical … a podla mna aj lepsie vyzeraju :mrgreen:


    http://www.creationwatches.com/products/casio…watch-6766.html

    http://www.creationwatches.com/products/casio…watch-6684.html

    http://www.creationwatches.com/products/casio…watch-6769.html

  • Buducnost ista urcite nie je.. :) Baterka v beznom quartz strojceku vydrzi 2 az 10 rokov. Smart hodinky v najlepsom pripade +-30 dni. Pokial smart nevydrzia aspon rok na jedno nabitie, masivny ustup quartzu ako takeho podla mna nehrozi. Nabijat hodinky kazdych par dni je zhovadilost a zvlada to len ozajstny fanusik. Funkcie su fajn, ale pre niekoho kto hodinky rad strieda je to znovu zhovadilost - nebudes si kupovat a parovat s telefonom 5 roznych smart hodiniek. Kupis si jeden obycajny fitness naramok a na druhej ruke nosis co sa ti paci, vidno aj na slnku alebo v tme a nevybije sa ti pred ocami :)

    Btw. znacky Uzi a S&W fakt nie, teda aspon pred par rokmi pouzivali podradne trubice. Ked tritium, tak jedine Traser, Luminox, Deep blue alebo Ball.