Biatec - potápačské hodinky - Leviathan

  • Takto. Niekto tu navrhol Vagus. To by fakt nebola sranda bo v USA sa tento vyraz pouziva na oznacenie bezdomovca. To by bol fakt vystrel vedla :)

    Z moznosti mi najpoetickejsie znie Leviathan. Proste to dobre znie..

    Octopus sa mi nepaci.

    Ale mam este jednu poznamku. Tazko sa vybera nazov niecomu co sme este nevideli ;)

  • Podla mna ozaj velmi zalezi od hodiniek. Neviem si predstavit elegantne alebo konzervativnejsie potapky s menom Kraken. Myslim ze to by bolo trochu mimo.

    Urcite je dolezite zladit charakter hodiniek s menom. Ak by to bol skor “mladicky” dizajn, Kraken by mohlo byt fajn.

  • Aspoň za mňa... Pomenovanie Biatec Kraken vo mne vyvoláva nepokoj, nehodí sa mi to k hodinkám (pravdepodobne k elegantným hodinkám).

    Tento názov sa mi hodí skôr na nejaké prerastené "Invicta Pro KrakenDiver" tam by sa ten názov stratil :D

    Tiež si myslím, že ak by tu nebolo hlasovanie a hodinky by mali to zadné veko, ktorého návrh je tu zverejnený tak by boli všetci spokojní s názvom Biatec Octopus. :)

    Ak sme pri podmorskej tématike napadlo mi zopár návrhov tak ich na okraj spomeniem Biatec Incirrata (ide o druh chobotnice) - je to návrh len tak z brucha, nevravím že je super ale možno niekto pod tým názvom má nejakú predstavu :)

    "Čas je tá najdrahšia komodita."

  • Takto. Niekto tu navrhol Vagus. To by fakt nebola sranda bo v USA sa tento vyraz pouziva na oznacenie bezdomovca. To by bol fakt vystrel vedla :)

    :)  jankoxxx nielen v US, ja ten výraz poznám ako český, dokonca bežné české slangové označenie bezdomovca, resp tuláka... nechcem byť off topic, ale krátka kultúrna vložka pre upresnenie :

    kto videl Pulp Fiction (a kto nie, však? :) tak napr. tam John Travolta alias Vincent Vega hovorí v jednej scén Samuel-ovi L. Jackson-ovi alias Jules Winnfield , niečo v tomto zmysle - citát:

    "Ne Julie, ty ses rozhod bejt vagus. jako všichnit ty chudáci, co škemraj o drobný, spěj u popelnic, a jí co já vyhodím"


    už včera som chcel reagovať a mal som rozpísaný príspevok k tejto téme, ale nakoniec som ho zmazal aby to nevyznelo tak že haním niekoho nápad...

  • Som rozmyslal a vo vseobecnosti by som sa skusil zamerat aj na moreplavbu a vodne sporty a nie len na potapanie. To je nieco co zaujima kvantum ludi.

    Biatec Reef

    trosku vtipne Biatec Offshore (kazdy kto ma peniaze v danovom raji ich musi mat :) )

    Biatec Odyssey

    Biatec Reef

    Biatec Latitude

    Biatec Seaborne

    Biatec Tsunami (trochu kontroverzne ale preco nie)

  • ... som jediny komu ta chobotnica pripomina slona? myslim hlavu... :mrgreen:

    vole! skoro som spadol zo stolicky :mrgreen::mrgreen: mne na tej chobotnici trochu vadi ze vrasky nad okom pripominaju zenske mihalnice.

    edit: nechcem zosmiesnovat. len fakticka pripomienka.

  • Čo sa týka hlasovania, tak Leviathan je zdaľeka najlepšie a určite by som sa držal toho.

    Ak nie Leviathan, tak keďže už existuje Corsair držal by som sa tematiky námornej techniky - napríklad Akula, Typhoon, Borei (Ponorky) alebo čokoľvek podobné, nemusí byť nutne vojenského charakteru.

    Nedá mi ale nespomenúť, prosím Vás zmeňte označenie toho zadného krytu (alebo aspoň nad tým pouvažujte). Moje pripomienky k navrhovanému, resp. čo by som zmenil:

    - Všetko značenie, tj. MADE IN SLOVAKIA ; WATER RESISTANT určite a jednoznačne veľkým písmom, malým to snáď nemá obdobu, vyzerá to lacno
    - Zmeniť poradie nasledovne: BIATEC ; MADE IN SLOVAKIA ; SWISS MOVEMENT ; SAPPHIRE ; WATER RESISTANT 1000ft
    - U námorných hodín vyzerá lepšie uvádzanie tesnosti v stopách
    - Preč s tou chobotnicou, neviem ale ako chcete nakresliť Leviathana, nakoľko sa jedná o bájneho netvora ktorý má podľa každého maliara inú podobu. Ja by som sa mrkol na Cthulhu pre inšpirácie

    Hamilton Pilot Pioneer Auto Chrono Ivory /w DaLuca Shell Cordovan

  • Ja neviem, ale na mňa pôsobí Leviathan veľmi pochmúrne a zlovestne. V satanizme je to dosť spomínaná bytosť.

    Octopus pôsobí nevinnejšie. Páčila by sa mi aj Barakuda - ale to tu už bolo. Alebo Ancora (kotva), murena, batyskaf...

    Kraken nie - to by vyvolávalo salvy smiechu :D

    Páčilo by sa mi aj niečo vzdušnejšie - ako baltická pláž na jeseň (baltic, monzún).

    Piesočné duny, vietor, more, čajky...

  • Leviathan sa mi paci najviac... zalezi aj od dizajnu.... hodilo by sa to nejakym monstruoznym tool potapkam. Pre nejaky kancelarsky alebo retro diver by to asi bolo smiesne.

    Dalo by sa aj nadviazet na temu Corsair co je mimochodom palubne lietadlo a pokojne by sa tak mohli volat aj potapky... aviaticko-namornych moznosti je vela... swordfish, walrus, sea king, buccaneer...

    A mozno by stalo za zvazenie odbocit od temy mora a dat nieco co skor evokuje stredoeuropske sladkovodne dobrodruzne potapanie... plesa a jaskyne.... Cavern Diver alebo Glacier Diver

    Meno je dolezite :)