Biatec - potápačské hodinky - Leviathan

  • No tak aj ja prispejem k tejto teme. Nic z uvedeneho v hlasovani sa mi nepozdava, hlasovat teda nebudem.

    Po rieke by som nazov nedaval. Je to sice voda, ale co to ma spolocne s potapanim. V dunaji sa potapaju tak maximalne potapaci zo zachrannych zloziek pri hladani utopencov pripadne inych nie moc zaujimavych veci. Vagus???? To mam spojene s bezdomovcami, nech je dlhy akokolvek. To uz potom radsej Gulaska tam sa potapa dost.

    Z navrhov sa mi paci Mara, Meerauge (aj ked neviem ci nemecky vyraz je to prave) a tak isto AQUARIVS.

    Mna napadli nasledovne:

    Freediver (jednoznacny odkaz na volne potapanie, netusim ci sa hodinky nejakej znacky takto volaju)

    Apnea, Freedive apnea, Apneaman: opat odkaz na volne potapanie

    Trilobit: skamenelina morskeho zivocicha, odkaz na to, ze na nasom uzemi bolo more.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • Tiež vyjadrím svoj názor k tejto téme.

    Hlasoval som za možnosť číslo 1 - Octopus - z dôvodu, že názov je ľahko zapamätateľný, hneď sa mi vryl do pamäti, napĺňa "Diver tématiku", je ľahko pisateľný a ľahko vysloviteľný.

    Na druhej strane ak som si to vyslovil v celku "Biatec Octopus" tak mi to znie ako nejaký latinský názov podmorskej príšery... Osobne, ak by som nevedel, že sa jedná o hodinky ani by ma tento názov nezaujal a nepátral by som ďalej.

    2. možnosť nie, to tu bolo už viackrát vysvetľované

    3. možnosť - Leviathan - neznie to zle, ale opäť osobný pohľad - neviem čo to slovo znamená, pravdepodobne som ho asi nikdy pred tým nepočul ani sa ním nezaoberal (okrem rovnomenného člena na fóre, avšak nikdy som neštudoval čo to znamená). Nakoniec kombinácia Biatec Leviathan mi nepríde až tak zaujímavá a neosloví tak ako napr. Octopus.

    Padlo tu veľa návrhov od ostatných členov :) niektoré boli úplne super a pokiaľ nie sú registrované ako značka a pod. asi by som sa k nim priklonil... Hodinky sú pre ľudí oni vedia čo chcú :)

    Spomínal si zahraničných zákazníkov, aké návrhy dali oni? Páčil by sa im viac univerzálny názov alebo radšej niečo so slovenskou tématikou?

    "Čas je tá najdrahšia komodita."

    • Official Post

    No to sú práve tie veci, že ideálne by bolo skĺbiť niečo slovenské avšak malo by to byť zároveň ľahko čitateľné a pochopiteľné aj pre zahraničných zákazníkov. Pretože fakt je jednoducho taký, že zahraničie potiahne ten predaj viac. Mne sa páči Danubius ale podľa mňa to moc nevystihuje potápanie, je to predsa rieka.

  • Dnes som mal bezsennú noc. Stále ma mátali tie Esqueletove potápky, lietali názvy, aj srandovné. Nakoniec, ráno, vyčerpaný ako kvoň, som dospel k tomuto: Myslím, že ten môj Aquarivs by nemusel byť až taký márny. 1. Názov je bez problémov známy aj v cudzine, vzhľadom na znamenie zo Zodiacu. 2. Na žiadnych diveroch sa tento názov nevyskytuje, aspoň som to teda nikde nevidel. 3. Vodník je fajn a je (aj) slovenský. 4. A dokonca je potápač. :)

  • hannes no npr. Glycine Combat AQUARIUS, CORRECT AQUARIUS DIVER 20 ATM SUPER-AUTOMATIC , OPERA Aquarius Super Compressor DIVER WATCH Two Crown 60's Submariner 200M SWISS, KIENZLE AQUARIUS MENS DIVING WATCH 20 ATM....................

    A stitch in time :D

  • Peter, to vie nájsť iba taký macher, ako ty. :super: No dobre a nemôže byť o jedného vodníka viac? Dokonca mu je jedno, do akej hĺbky sa utopí...:] A zas tých vodníkov nie je až tak moc. Veď aj u pilotiek je viac druhov Hurricanov, Corsairov, Messerov atď.;)

  • Najlepšie, čo ma napadlo je asi Coral a Atlantic.

    Možno aj pomenovanie po nejakej námornej vojenskej technike by bolo dobré pre konzistenciu s Corsair. Aj to Biatec Pro 01... je podľa mňa OK.

    Osobne by som sa vyhol za za každú cenu latinskému podtónu a koncovkám us, ius, aus, ivis... to znie strašne microbrandovo a lacno. Taktiež by to malo byť také slovo, že sa na to každý pozrie raz a vie to hneď vyhláskovať, proste aby nikto nemusel rozmýšľať nad tým ako sa to píše.

    Toľko moje postrehy.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Hannes: Vodnár = vodník??? Ja by som to takto nezovseobecnil - je to skor typek co ma moc nad vsetkou vodou. Rozhodne je to vodnikov sef. Vodnika, vodnička a podvodnika najdes v kazdom rybniku. Co takto Ulmo:


    Wikipédia

    Ulmo je fiktívna postava v Tolkienovom svete, Stredozemi.
    Ulmo je po Manwëm a Varde tretím najmocnejším z Valar a Aratar. V Arde vládne vodám. Je sám a nemá ženu. Na suchú zem príliš nechodí, preferuje hlbiny mora a rieky.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

    • Official Post

    Pepescom: vedel som... a inac su pekne tie orienty:thumbup:

    Esqueleto: no mne ten nazov evokuje nasho clena a spagetovy fast food u nas... kazdopadne je to irelevantne a ak sa skusim odosobnit, je to fajn nazov.

    ... a ak bude na zadnom veku ostro a hlboko vygravirovany takyto nejaky vyjav, bude to PECKA !! :amen:

    leviathan_by_sandara-dbhgn6q.jpg

  • :D :D :D Kraken nieeee :D :D :D

    Mne sa ten Octopus páči, ale stále mi nesedí kombinácia Biatec + latinčina, alebo angličtina...

  • :D :D :D Kraken nieeee :D :D :D

    Mne sa ten Octopus páči, ale stále mi nesedí kombinácia Biatec + latinčina, alebo angličtina...

    Lenže Octopus je latinsky....:]

    Keby náhodou prešiel ten Octopus, možno by nebolo márne posúdiť použitie osemhranného puzdra, čo by mohlo navádzať na toho osmonoha....;)

  • Dali sme nové hlasovanie na FB a ako možnosti sme uviedli len: Fathoms a Leviathan a zatiaľ je to 1:13 takže ten Leviathan sa ľudom zjavne páči.

    Aj ja by som bol za toho leva, keby som mal iba 2 možnosti......

    • Official Post

    Lenže Octopus je latinsky....:]

    Keby náhodou prešiel ten Octopus, možno by nebolo márne posúdiť použitie osemhranného puzdra, čo by mohlo navádzať na toho osmonoha....;)

    hannes, my už máme komplet dizajn nachystaný. V podstate to celé iba trochu zamrzlo na tom mene.. ? No ak sa zmení názov, budeme musieť prerobiť aj zadné veko. Hádajte prečo? :)

  • Ale toto je moc pekné! Aj by bola tej krásne vyvedenej chobotničky nakoniec škoda, keby ju bolo treba meniť. Nuž, pomenovať hodinky je naozaj sizyfovská robota...:]