Pomožte mi PROSÍM Vás

  • a vyber si to, čo sa ti páči a nedaj sa zneistiť starými psami, ktorí už majú skostnatelý názor a vychodené chodníčky a boja sa riskovať :mdr1::mdr3:

    ... a múdrosť našich starejších ráč nám zachovati, ó pane.... :langue:

  • Ktorý z týchto strojčekov pre začiatočníka ako ja bude na premiéru s automatickými hodinkami NH35, 4R36, 7S26? Seiko Skx007, Seiko SRP777K1 prospex, Nethuns Scuba PRO a Boldr VOYAGER (jedine co mi chyba je dátumov ka) štyri hodinky a zároveň favoriti.

  • Petrčan: Takže - u Seika všetky strojčeky, čo majú v značke R majú všetko, t.j. automat, hacking aj manwind. Rovnako aj NH35 a vyššie čísla. NH je výroba Seiko. Strojčeky Seiko, označené s písmenom S a NH25 nemajú handwind ani hacking, sú vyložene automatmi, naťahujú sa iba pohybom ruky.

    Boldr Voyager má NH35, čo je komplet, aj Seiko srp777k1 má strojček 4R36, tiež komplet. Seiko, označené skx má strojček eskový, bez manwindingu, bez hackingu. Prospexy sú spravidla s komplet strojčekmi, treba bližšie označiť model. Výber ale ponechám na teba, do toho sa pliesť nebudem. Ak vyberieš a budeš spokojný, dobre. Ak s výberom a kúpou spokojný nebudeš, budeš bohatší o skúsenosť. Strojčeky eskové , bez manwindingu ti po odložení môžu zastať a pri nastavovaní presného času môžeš mať problémy, lebo ich musíš uviesť trasením do pohybu a triafať čo najpresnejší čas, lebo chýba aj hacking, čiže stopsekundovka. Tie , čo majú R a NH35, ak bude treba, dotiahneš ručne a pri nastavovaní presného času ti sekundová ručička zastane.

    Predsa si ale neodpustím - moja voľba by bola vziať dačo, čo má strojček so všetkým čo má mať. predsa len sa ten hacking a manwinding zíde, aj keď sa automaty najviac naťahujú nosením a teda pohybom laby....:]

  • Ďakujem Hannes... Zo starých síce kvarciek som zvyknutý že tá sekundovka zastaví a to by mi veru chýbalo, trefovat sa presne na 12... ? Niečo som už precital o tých strojčekoch a voľba NH35 a 4R36 bude fajn volba ?

  • Petrčan- Som rád, že ti to bolo na niečo dobré....:)

  • Petrčan- Som rád, že ti to bolo na niečo dobré....:)

    Jasné že bolo, keby som sa neopytal tak bohvie čo by som kúpil ? Už si v tom robím poriadok ale určite sa ešte pár krát na niečo opýtam ?

  • Chlapi, a načo je dobré s automatom sa triafať presne na sekundu, keď aj tak každý uteká/ mešká pár sekúnd denne? Ja by som sa na to vykašľal.

  • Chlapi, a načo je dobré s automatom sa triafať presne na sekundu, keď aj tak každý uteká/ mešká pár sekúnd denne? Ja by som sa na to vykašľal.

    Presne tak... Čas je len informatívny a pokiaľ vysoko nemešká/nepredbieha za mňa osobne nevidím dôvod stále šteľovať sekundovku :D V podstate všetky moje hodinky (aj nástenné, mobil atď) sú vždy nastavené mierne (1-2 napred) takže aj keby sa niečo stalo a meškali tak pôjdu správne :D

    "Čas je tá najdrahšia komodita."

  • Kriste, chlapi, veď ani ja neštelujem hodinky päťkrát do dňa! :nono: Ale je to dobré aspoň raz za dva týždne, lebo ten informatívny čas potom spravidla mešká alebo uteká a pre mňa dve minúty + či - je už celkom dosť. Nuž, možno som zvrátený, ale tak som sa naučil a zvyk je železná košeľa.....:mrgreen::]

    P.S. A z vás, priznajte sa, kto je nešťastný z toho, že máte akotak presne nastavený čas?:?:<3

  • Len som chcel poukázať na to, že "lepší" strojček s hackingom pôjde tiež sekundami od buka do buka, takže by som to až tak nehrotil. Čaro lacného strojčeka bez hackingu môže byť jeho servisná nenáročnosť a cena. Preto by som nezavrhoval ani lacný 7s26, či iné podobné od iných výrobcov.

  • Pete, veď je to fajn a je normálne, že máme tu viac názorov. Máš samozrejme pravdu, a každý aj tak bude so svojimi "časmi" manipulovať ako je zvyknutý. S tou cenou u Seika je to všelijaké. Niekedy je drahšie R od S, niekedy je to opačne, hlavne u pätiek. Len som trocha nášho mladého kolegu chcel uviesť do problematiky, vot vsjo. A vyzerá to tak, že sa my asi aj osobne zoznámime, keď si prídem do Prešova po skúšobný Biatec na záver jeho putovania....:]

  • vezmi si tieto a nebudu ta trapit ani sekundy a ani minuty:happy1:

    Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt luch red star

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    • Official Post

    mne sa pacia tie Davosy... su sice quartz, ale pokial si neni "postihnuty" mechanikou a fungujes dobre s quartzkami, nebude ti mechanika chybat. hlavne vypracovanie hodiniek bude bezkonkurencne! bud pepsiny, ktore na tom hnedom remeni budu vyzerat uzasne, alebo univerzalnejsie cierne, ku ktorym mozes dat aj gumku, nato, kov... a smelo do vody, kamkolvek... ;)

    DAVOSA%2BVintage%2BDiver%2BQUARTZ%2B01.jpg

  • Hahaaaa :hehe: Zas mi to nemíšajte chlopi... Mne nejde o to či pujdú po predu alebo pozadu, to že si ich budem muset 2x do týdňa nastavit mi vadit nebude, sami píšete, že je to sila zvyku a hned ste sa priklonili k Boldrom :) Keby sem nechcel kvalitné hodinky, tak kúpim nejaké Garminy, Suunto, G-Shock a podobne len také hodinky nevyužijem. Chcem hodinky co budú TIKAT či už quartz alebo automaty. To s tú sekundovú ručičkú sem myslel tak že pri quartzoch sa mi zastavila a to sa mi lúbilo, a ked sem si po nejakej dobe upravoval čas tak sem si ju zastavil presne na 12 nevim proč ale mal sem to ve zvyku.

  • No dóóóbre, Záhoráku. A keréže končiny? Na Mauacky alebo Senicu? Veľa zdaru!:ghee: