Pomožte mi PROSÍM Vás

  • Zdravím Vás PÁNI,

    chcel by som Vás poprosiť o radu a názor nech si poukladám myšlienky, čo to som tu prečítal a už mám mišung v hlave :) Vyberám si hodinky k narodkám takže času mám mrte cca pol roka :hehe: a chcem si dobre vybrať. Určite viem, že to budú hodinky s Quartzovým strojčekom, lebo neviem či automaty sú pre mňa dobrá volba. Moje prvé drahšie hodinky boli TIMEX Expedition E-Tide Temp Compass https://www.hodinky.sk/timex-expediti…-compass-t2n720, ktoré boli zo začiatku trošku chaotické no po čase sme sa skamarátili a jediná nevýhoda bola rýchlo poškrkané sklíčko... Mám rád hodinky, s ktorými sa nemusím báť skočiť do bazéna, do niečoho ťuknúť a pod. Pracujem v servise áut (neopravujem ich), takže potrebujem aby niečo vydržali a nechcem G-Shocky, radšej niečo neutrálne...

    Teraz ma zaujali hodinky (aj jeden automat):

    https://hodinkyadam.sk/produkt/400-boldr-voyager-modre

    https://www.timestore.sk/Znacka/Swiss-M…owa-Arrow-23372

    http://www.hodinkywenger.cz/wenger-sea-force-01.0641.121/

    http://www.hodinkytraser.cz/traser-p59-essential-m-blue/

    https://toptime.sk/collections/da…-diver-blue-red


    Môj limit je max 300€ viacej nedám aj to s odretými ušami:) Dilema je či kúpiť hodinky s koženým remienkom alebo radšej s gumeným (či radšej meniť remienky, kovové sa mi moc nepáčia) a aký je dobrý strojček či je to jedno pri Quartzových strojčekoch?

    Ďakujem moc

  • Asi sa vyjadrím medzi prvými :D

    Je dobré, že vieš čo chceš. Vieš, že nie si rozhodnutý pre automat, aj keď pri takejto cenovke by som už QUARTZ nebral :/

    Hodinky, ktoré si poslal sú všetky "z iného súdka," všetky sú iné :D

    V úvodzovkách porovnávaš neporovnateľné - môj názor.

    Čo sa remienku týka, tak to by som riešil asi na poslednom mieste nakoľko remienok si dokúpiš aký len chceš :) - za mňa kov alebo koža.... gumu veľmi nemusím...

    Aby som ti vody ešte trošku zamútil posielam pár inšpiračných fotografii :)

  • Myslím že mmko to vystihol, mám tiež dojem že Boldr bude fajn. Akurát to bronzové puzdro bude chytať zelenú patinu.

  • a co by mlady pan povedali na toto: https://www.seriouswatches.com/collections/al…cuba-500-sps531 ?

  • Práve to, každé sú iné ? tie Boldr Voyager sú vážne nádherné videl som ich už asi 10x. Len s tým automatom nemám skúsenosť a keďže sú citlivejšie na naráz aby som si ich nepoškodil a ďalšia vec čo keď ich nebudem mat napr. pár dní na ruke natiahnem ich ručne alebo pohybom len, ci treba watch winder či ako sa tomu hovorí.

  • tie potapky si jednoducho nedas dolu z ruky a mas vystarane. kazdy stroj ma urcitu rezervu natahu, takze ti nezastanu hned. hadzat o zem ich nemozes a ani cross-country na biku jazdit, ale inak sa nemas coho bat.

  • Bojíš sa mechaniky? Sakra, to mi v živote ani na myseľ neprišlo. A vieš vôbec, že tie tebou preferované kvarcky kedysi vôbec neboli? Keď prišli, tak to bol módny ošiaľ, ale mechaniky sú mechaniky. Z vybratého? Jednoznačne Boldr. :] A aké skúsenosti si to mal na mysli? Nos tie Boldry do zblbnutia, to je jediná skúsenosť.:)

  • Hannes jasné že vím že boli skorej ? Ani né že bojím len tak je to niečo iné jak quartz, tie plesknes na ruku a nestaras sa ? To je skoro jak manuál a automat, tiež si musíš zvyknut že ľavá noha nic nerobí.

    Roman to v plane ani nemám hadzat taký skvost o zem ? Tie Nethuns si tiež pekne len už nad moj limit, myslím že ten Boldr bude super volba ? A patina sa dá odstrániť keby boli nejak moc zelené... Obidvoje som videl na hodinky Adam...

  • Petrcan cyhtím ťa trošku za slovo... :D Ak placneš QUARTZ hodinky v cenovke cca 300 € o stenu tak ti to ľúto nebude? :D

    Pri automatoch sa nie je čoho báť... :) Mám dvoje QUARTZ hodinky z povinnosti inak mechanické/autmoaty a ďalšie budú určite automaty a ďalšie tiež.

    Rozdiely:

    Mechanické - nenaťahujú sa nosením, musíš priebežne doťahovať korunkou

    Automaty- Niektoré dotiahneš aj korunkou, zvyčajne sa to rieši priamo na ruke nosením - a ak ich budeš nosiť každý deň alebo každý druhý tak nezastanú :)

    K Boldr Voyager

    Tie sa zapáčili veľmi aj mne a preto som si jedny nechal na svoje účely... :)

    Som typ hodinkomaniaka čo si dá hodinky na ruku ráno 5:15 a dole ich dá večer o 19:00 pred posilkou alebo 23:00 pred spaním :)

    Čo sa patiny týka, na prekvapenie nie je až taká výrazná resp. je to asi trošku silnejšia zliatina a patina sa neobjaví len tak po pár hodinách na ruke.

    Nosím ich striedavo s ostatnými, vo vode som ich zatiaľ nemal ale aj k tomu čoskoro príde :D leto začína už len nájsť vhodný remeň :D

    Rezerva náťahu je dobrá, Seiko NH35A = spoľahlivosť.

    Ak im mám niečo vytknúť tak asi na môj vkus trochu hlučnejší rotor (to je to čo ti hodinky naťahuje nosením), ale to ozaj v 100% tichu keď rukou manipulujem okolo hlavy (ucha) :D

    Asi toľko moje osobné skúsenosti :D Podotýkam osobné... Kto verí tak verí, kto nie nech skúsi uvidí... 100 ľudí 100 chutí :) Nie je to reklama ani nič podobné toho typu :)

    "Čas je tá najdrahšia komodita."

  • Myslím, že lepšie, ako to napísal mmko to ani nejde.... Neboj Petrčan, zvykneš si. Chápem, že kto je zvyklý na kvarc, pri prechode na mechaniku sa viac kontroluje, ale naozaj netreba mať obavy, funguje to fajn. Možno ti bude vadiť častejšia kontrola presného času, ale to je jedna z vecí, ktoré sa napr.mne na tej mechanike najviac páčia. A pri kontrole som spravidla príjemne prekvapený, ako pekne tie mechaniky šlapú. Môj názor: Skús teda ten Boldr a po čase uvidíš sám, či ti to vyhovuje, alebo sa vrátiš ku kvarcu. :]

  • Chalani a co tak Orient alebo Seiko/Seiko 5 potapky? Za ten týdeň sem teho stihel pokukat MOC ? a bordel mám furt ?

  • Takže, kolega. Daj si to všetko do akého takého richtigu, urob pomaly a s rozvahou kvalifikovaný výber, evtl. sa spýtaj na niečo, čo by ti bolo ešte treba vedieť a začni. Ešte ťa upozorním na jednu vecičku. Orienty aj Seiká majú viac druhov mechanických strojčekov. Napr. strojček je automat, ale nemá ani ručné naťahovanie (manual winding) a ani hodinky nezastanú, keď nastavuješ presný čas (no hacking). Potom sú také, čo majú aj hacking aj manual winding alebo majú hacking a nemajú manual winding a opačne. Toto si musíš uvedomiť, aby si si vybral správne. Nie je pravidlo, že by museli byť hodinky automaty nutne drahšie, ak majú hacking aj manwinding. Dá sa to rozlíšiť vo firemnom označení hodiniek, len treba trocha dávať pozor. Ak si nebudeš istý, spýtaj sa, stačí číselné označenie strojčeka. Totiž, pre mňa je pri výbere hodiniek prioritný strojček. Na to sa dívam ako na prvé, ak sa mi dačo páči. :) Veľa zdaru!

  • Hannes ďakujem za upozornenie budem vyberat svedomito a určite sa budem pýtat ?

  • a vyber si to, čo sa ti páči a nedaj sa zneistiť starými psami, ktorí už majú skostnatelý názor a vychodené chodníčky a boja sa riskovať :mdr1::mdr3:

    A stitch in time :D