Výber a kúpa prvých hodiniek

  • Zdravím,

    dnes som na instagrame narazil na jednu fotku EDC (every day carry) a strašne sa mi zapáčili tieto hodinky. Sú to Timex Expedition Scout, presne číslo neviem. Hodinky zatiaľ nemám žiadne, jedine Xiaomi mi band 2 aj ked neviem či sa to dá považovať za hodinky :D Na týchto sa mi strašne zapáčila ich jednoduchosť, tvar, farba, ten nylonový alebo aký to je remienok, kludne aj v čiernej farbe, proste dokonalé, také vhodné k môjmu EDC ktoré je podobné ako na fotke. Zlaté, strieborné a kadejaké veľké plastové sa mi vôbec nepáčia (možno ked budem starší), kebyže som chodil do spoločnosti k obleku a tak tak áno. Tieto by som nosil len do školy a tak a navyše mám strašne strašne tenkú ruku takže by mi ani nesedeli.

    Bola by to dobrá kúpa prvých hodiniek? neviete akú majú presnosť? pretože otom som sa nedočítal. Popr. mohla by byť aj iná značka za takúto priateľnú cenu 60-70€ ale s rovnakým výzorom.

    Ďakujem za pomoc pri výbere :)

  • Presnost by mala byt ok, niekolko sekund za mesiac. Ak vobec.

    Hlasne tikanie - presne.

    btw. Ak sa ti z tej IG fotky zapaci aj Endura, tak hladaj s flat vybrusom.

  • Pri hodinkách takejto cenovky nemáš čo riešiť :) pokiaľ sa ti páčia, pokiaľ ich budeš nosiť tak už mali byť objednané :D Pozerám že pejne im sedia aj iné remene.

    Ani presnosť pri takýchto hodinkách riešiť nemusíš... Majú QUARTZ strojček (baterkový - nemusíš sa trápiť naťahovaním a podobne... idú stále), ktoré sú v podstate najpresnejšie.

    Tu nie je veľmi čo radiť. Snáď len toľko, že ak sú to tvoje prvé hodinky, tak odporúčam trošku posedieť nad výberom, aby nenastala situácia, že ich kúpiš a o týždeň sa ti zapáči niečo iné.

    "Čas je tá najdrahšia komodita."

  • Ja by som skôr za podobný peniaz išiel do hodiniek ALBA APBT207 na ktoré je zaujímavá recenzia tu, alebo SEIKO SNE095P2. Na tie by si však potreboval trocha väčší rozpočet.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • ďakujem za ponuky ale asi ostanem pri tých Timex Expedition

    vyberám si z týchto dvoch, myslíte že aj TW4B04500 majú ten piestik alebo ako sa to nazýva na výmenu remienka? alebo sa dá len prevliecť popod, v prípade že by som ho chcel vymeniť za ten typ čo majú T49961 popr. moje paracordové remienky. Lebo mali by byť o 3mm vyššie tak zrejme to bude tým remienkom že je asi len ten prevliekací.

    https://www.adanito.sk/zbozi/panske-h…imex-tw4b04500/

    https://www.adanito.sk/zbozi/panske-h…t-timex-t49961/

  • neviem, co mas na mysli, ale ak baret, ktory drzi remienok, tak ten maju vsetky. remene mozes menit ako chces. baret je z dvoch casti a ma v sebe pruzinu, ktora zaisti to, aby ho bolo mozne vybrat.

  • Veľmi dobré hodinky v danej cenovej kategórii asi nič lepšie nieje. Ja som teraz tiež zhánal niečo lacné a iné ale to je úplné retro, zlaté casio A168WEGB-1BEF ale to len tak z čistej recesie :) Tie SNK od Seika tiez pekne ale asi budeš spokojnejší s quartz a timex vždy robil dobré a lacné field hodinky

    Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCW0xW…w_as=subscriber :super:

    Zbierka:

    :amen:, 2X G-Shock metal GST, Seiko SNZG15K1, Casio 168 gold, G Shock M5610, G Shock Full metal Square GW5000, Breitling Chronomat Colt 44mm, Rolex OP39 114300, Omega Aquaterra 150m,

    :nono: Laco Aachen,, Swiss Military Hanowa Arrow, Sinn 556i Weiss, Fortis Spacematic, Tissot PRC200, Tissot PR516GL, Seiko SKX009

  • Trošku som sa nechal inšpirovať a objednal som tieto :) Remienok samozrejme vymením ale za 26€ ? :) Prečo nie. Čierne ešte nemám :)

  • Viem ale nevadí mi to :) Budem experimentov s brúsnym papierom a sprejom na kov :D

  • Trošku sa prikradnem do témy snaď to nevadí :D idem kupovať synovi jeho prvé hodinky na 18r., a sme spolu niečo vyberali čo sa mu páči a zistili sme čo by vlastne chcel. Koženný remienok a čierny ciferník. Niečo takéto https://www.timestore.sk/Znacka/Festina…a-Classic-39790 alebo https://www.timex.com/southview-mult…gid=men-leather takéto. Chcem sa opýtať ktorým značkám je sa dobré vyvarovať kvôli poruchovosti, a ešte keď sú hodinky multifunkčné že tam majú viac ciferníkov, nekazí sa to ? A tá cena je do 100 eur. ďakujem :)

  • Môj názor... Nemyslím, že sú pre 18 ročného chlapca vhodné takéto hodinky.... Tieto hodinky sú skôr spoločenské. Kam a kedy ich bude nosiť? Radšej nech si vyberie niečo univerzálnejšie, blíži sa leto, treba sa zladiť k tričku a k vode :) :) napr. na tomto fóre dobre známe Seiko SNK369K1 , ktoré sú dokonca s automatickým strojčekom :) Alebo niečo od Casio, Citizen

    Ak má aj iné hodinky a chýbajú mú práve takéto - spoločenské, tak je to všetko v poriadku a šiel by som vo výbere z týchto dvoch do Festiny... Dôvody sú osobné... Neobľubujem ciferníky s rímskymi číslicami a na spoločenských hodinkách nemajú subciferníky čo robiť :)

    "Čas je tá najdrahšia komodita."

  • idem kupovať synovi jeho prvé hodinky na 18r.,

    Budem kacír, keď poradím - čo tak Gigandet Red Baron I., automat za 100 €, s japonskou Miyotou?