Seiko Prospex solar vs Citizen Eco-Drive

  • Zdravim .

    Rozhodol som sa pre kupu uz trochu kvalitnejsich hodiniek a rozhodujem sa medzi znackou Citizen Eco-Drive a Seiko Prospex Solar a chcel by som sa spytat na Vas nazor ohladom kvality spracovania oboch hodiniek a hlavne na zivotnost solar baterii. Dost sa toho pise po internete zevraj Citizen Eco-Drive baterie vydrzia (zivotnost), ze aj po 20 rokoch funguju na 80 % co o seiko Prospex solar som sa nedocital nikde, vsade pisu ze vydrzia 10 rokov a dalej sa nepise, ale nevie.....

    Vopred Vam dakujem za kazdy nazor, skusenost, radu, ze ako to v skutocnosti je, lebo viac sa mi paci Seiko, no zas Citizen Eco-Drive chvalia viac .

    Rozhodujem sa medzi tymito dvoma: 1. SEIKO SNE437P1 Prospex Sea Solar

    2. CITIZEN BN0190-82E Promaster Marine Eco-Drive

  • Kúp si to, čo sa ti viac páči, batéria sa dá stále vymeniť a je úplne jedno či vydržia 10 alebo 20 rokov, taký dlhý čas ich pravdepodobne nebudeš ani mať a ak aj áno, batériu dáš vymeniť, ale keď si kúpiš niečo podľa parametrov a nieje presne to, čo sa ti páči, časom kúpu oľutuješ a budeš rozmýšlať nad tým, prečo si nezobral tie ktoré sa ti páčili. Hovorím teda z vlastnej skúsenosti. Na Citizenoch je pekná hĺbka ciferníka, dial Seika pôsobí placatejšie. Určite neurobíš chybu ani s jedným modelom, no rozhodoval by som sa podľa toho čo sa ti viac páči. Jediné hodinky na solar mám Gshock taká ocelová verzia GST a mám ich asi 2 roky a v tom čase keď som ich kúpil boli pre mňa úplne dokonalé, ale čas plinie, človek ide ďalej, určite ťa rokmi zaujme aj niečo ďalšie, ja moje gshocky už ani neviem kedy som mal naposledy na ruke. Takže či baterka vydrží 10 alebo 20 rokov ( ak nejdeš do Tibetu) je asi jedno. Tak prajem šťastnú ruku pri výbere :)

  • V každom prípade ide o pocit ktorý máš z hodiniek. Kvalita púzdier CITIZEN a SEIKO porovnateľná. Solar má mierne náskok CITIZEN, SEIKO začínalo a venovalo sa viac kineticu. Eco drive od CITIZENU dobrá voľba no v každom prípade reagujem na prvú vetu. SEIKO je firma ktorá v SOLARE kvalitu isto má tiež hlavne u prvomodelov ktoré sa vyrábajú priamo v Japonsku. Niektoré modely sa vyrábajú výlučne pre Japonský trh a tak našinec ich kúpi len z drujej ruky nakoľko u limitiek sú vypredané ešte pred zahájením výroby. Na záver - CITIZEN a SEIKO dobrá voľba a nezabúdajme aj na CASIO ktorý má niektoré solárne modely celkom pekné a pritom využíva dosť často aj strojky obidvoch spomínaných firiem.