• Filson Mackinaw Field, celkom vydarene field hodinky dovezene z USA. Filson je odevna znacka pre outdoor oblecenie, nie vsak moderne outdoor oblecko, skor tradicne, resp. klasicke, tazko sa to presne opisuje, spravte si nazor sami http://www.filson.com ...ja by som si tam vedel vybrat.

    Hodinky pre nich robi Shinola Detroit, robia myslim ze vylucne quartz pohon, ktory nazyvaju ich vlastnym nazvom Argonite, ale ide o Ronda Normtech-y kalibre v reali. Maju viacero modelov Runwell, Dutch Harbor a Filson Mackinaw Field.

    Narazil som na ne ked som si hladal USA hodinky a potom som sa rozhodol ze nejake field by som chcel. Ked som zistil ze Hamiltony su uz SWISS MADE, tak som si kupu peknych Hamiltonov rozmyslel a po gugleni som nasiel Filson-y. Jednoduchy styl sa mi pozdaval a quartz mi neprekazal. Zobral som Mackinaw Field s PVD coatingom a khaki kozenym remenom. Vyslo ma to na cca 700eur, na quartzy celkom dost. Doniesol mi ich kamos z USA. Nosim ich rad. Dnes k nim pribudli dva original Filson remene, objednane cez e-shop a teda aj prislusne preclene a oDPHackovane :(

    Tu moje dnesne amaterske video unboxing Filson Mackinaw field

    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Ked som to vlani objednaval tak myslim ze boli k dispozicii len 43mm varianty, dnes ponukaju aj 38mm a asi by som ich mal radsej. Pri 43mm mi korunka odiera chrbat dlane, su privelke na field watch. Korunka je so zavitom. Vodotesnost je 20ATM, cize klasika. Sklicko je antireflexne z oboch stran a zafirove, co je prijemny bonus v tychto relaciach. Hodinky stali tak ako to maju na e-shope, 700USD a s najvacsou pravdepodobnostou nemaju tu cenu, je tam zrejme tucna marza.

    Remienky ktore mi prisli dnes su original Filson, na telacinke je dokonca uvedene Horween leather, na tom druhom je len brand Filson Co. Pracku vsak nemaju rolovaciu ako original kozeny remen co prisiel s hodinkami, pracka je z matnej ocele a bez brandingu. Cena remienkov je 95USD za kus. Postovne do Europy bolo 130USD za oba. Clo, DPH a poplatok deklarantovi za JCD a vyclenie vysiel dokopy 95 Eur.

    A tuto moju fotku som pridal (a teraz stiahol) z MTBIKER, preto ten watermark:

    Tu par zaberov novych remienkov a balenie v akom dosli:


    Celkom milo pa prekvapilo ze v krabicke s remienkom bol vlozeny aj strap removing fork tool, cize akasi tenka vidlicka urcena na vymenu remienka. Celkom dobre sa pouziva a ide to s nou rychlo. Kedze mam dve, mozem sa o jednu podelit ak by mal niekto zaujem.

  • mysli na to, ze Amici maju ine platy a patrioti :)

    Přesně na to myslím, když si prohlížím výrobky značky Ball, které jsou mnohdy vychytanější než swiss konkurence za lepší nebo srovnatelnou cenu. Nicméně, to co je pro mne v centru Evropy US no name, nemusí být vůbec pravda v USA, když se podívám na rok založení značky. Údiv nad cenou je tedy otázka předražení a nebo mé neinformovanosti. Tipuju to druhé, v US je tvrdá konkurence.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1