Vostok Europe Gaz-14 Limousine Dualtime

  • Ahoj,

    hľadal som ale nenašiel som tu nič o týchto hodinkách. Chcel by som si kúpiť svoje prvé automaty a tieto sa mi celkom zapáčili (az po tom co som sa tu docital o znacke ingersoll za co som vám vdacny lebo som si uz takmer objednal :)) O tychto hodinkách viem len toľko že majú strojček od firmy vostok (vraj kvalitny) a ze je z časti narazu odolny co vzhľadom na môj aktívny voľný čas vyhovuje. Bol by som zvedavy na vas nazor poprípade alternatívu k týmto hodinkam. Podmienka je kozeny remienok a nech nie su hodinky nudne :)

    Podľa toho čo som tu na fóre čítal väčšina z vás vlastní neporovnateľne hodnotnejsie kusky preto vas chcem poziadat o rady cca v tejto skromnej cenovej hladine. Ďakujem.

  • Ahoj. A vitaj. Ono je to s tou radou ľahké aj ťažké. Hodinky sú totiž jednou z vecí, ktorá vyjadruje tvoju osobnosť. A najťažšie je radiť v nízkych cenových hladinách. S rozpočtom do 200 € sa tu spravidla odporúča zabehnúť do Japonska. Seiko aj Citizen, ergo Orient ponúkajú pomerne slušný výber s rôznymi kalibrami, či už quartz, solar alebo mechaniku. Otázka je, čo považuješ za "nenudné" hodinky. Estetický dojem ti totiž aj tak nik nevnúti a ani ti v ňom neporadí. To je iba na tebe. VE nemusí byť pre začiatok zlá voľba. A firma kladie dôraz aj na pekné remienky:). Nakoniec, tak ako skoro vždy, si napriek radám aj tak kúpiš to čo sa páči a vyhovuje tebe. A preto, aj keby si prípadne stúpil vedľa, napíš sem svoju skúsenosť. Tu sa hanbiť netreba, každá recenzia je vítaná.

  • A prečo nie? Hlavne, že sa páčia tebe. Je to tvoj vkus. Možno si ho časom opravíš, ale dnes je to takto. Vieš, keď ešte trocha ponaháňaš internet, nájdeš na ňom všeličo. My ti tu svoj názor môžeme povedať, no tvoj vkus sa ovplyvniť nedá. Ak sa ti páčia, ól rajt. Najlepšia rada, akú ti môžeme dať je tá, aby si sa vyhol tzv. fashion hodinkám, sú surovo predražené a kvalita žiadna.

  • Hannes ďakujem za odpoveď. Asi som sa ja vyjadril zle. Viem, ze vkus je subjektivna záležitosť. Ja som skor chcel vedieť ktoré z nich by boli vhodnejšie z hladiska kvality, ktoré co vydrzia, ktorý strojček je spoľahlivejši, kvalitnejší popripade narocnost na servis a podobne.

  • Konkrétne Orienty má môj synovec a je s nimi spokojný. Má Mako Pepsi. Čo sa týka servisu, vraví, že po záruke si ich necháva prezrieť v hodinárstve, odporúčanom predajcom. Zatiaľ všetko O.K. Orient predáva, podľa mňa, v rozumných cenách.

  • Ahoj, nechcem zbytočne zakladať nové vlákno a nenasiel som temu kam by sa to hodilo az na jednu z roku 2015 :)

    Nakoniec som sa rozhodol pre hodinky vostok (ale uz teraz sa teším na orient sun and moon, ktoré si doprajem na narodky :-))

    Moje otazky sú nasledovné:

    1. Zaujimalo by ma, v ktorom smere sa musi pohybovať zavazie aby sa hodinky same natahovali. Alebo je to jedno?

    2. Je mozne vymeniť obycajnu pracku za motylikovu alebo treba meniť celý remienok?

  • Tak po prvé: Pokiaľ majú hodinky ručné naťahovanie a si ich aj natiahneš, tak ti to po celodennom nosení môže byť šumafuk, lebo do druhého dňa bezpečne vydržia. Pokiaľ mechanické naťahovanie nemajú a nosíš ich aspoň 9-10 hod. rovnako problém nie je. Tvoje Vostoky majú myslím strojček 24-16B, ktorý sa naťahuje iba rozbehnutím kotvy. Vzhľadom na to býva často problémom ich zdĺhavé štartovanie, ako napr. pri mojej Amfibii, ktorá má ten istý strojček. Okrem toho treba nastavovať dátum iba pretáčaním ručičiek, nedá sa to korunkou v nejakej extra polohe. Inak, niekde som v diskusii čítal, že pri tomto type strojčeka treba kotvu točiť proti smeru hodinových ručičiek, no neviem, či je to tak naozaj, neoveroval som to. Som presvedčený, že ti to tiež môže byť jedno, pokiaľ ich budeš nosiť denne.

    Po druhé: Výmena je možná vtedy, ak sa dá z remeňovej pracky vyňať kolíček a máš vhodného motýľa. Ak sa vyňať kolíček nedá, výmena je tiež možná, ale počítaj s tým, že musíš pôvodnú pracku zničiť a ak budeš chcieť spätnú zmenu, musíš si pracku dokúpiť novú.

    Píšem z vlastnej skúsenosti, možno niekto má skúsenosť inú.

  • Kaliber je 2426 a mal by mať manuálny náťah.

    Potom nie je vlastne čo riešiť. Čo sa týka toho pohybu kotvy, cez deň budeš mať kopec iných starostí, ako toto riešiť.

    Ešte chcem dodať, že v poslednom čase sa mi nestalo, aby som úplne v pohode nevymenil pracku za motýľa.

  • Ďakujem za odpoveď. A ano je pouzity kaliber 2426. Otacanie kotvy riesim čisto zo zvedavosti, nieze by som sa chcel tomu nejak specialne venovat :) v každom prípade som zvedavy kolko vydrzia na stolíku. Vyrobca udava 31hodin.

    Co sa remienka týka pôvodnú pracku určite nechcem zničiť. To radsej kupim nový remienok s motýlikom.

    Inak hodinky vyzerajú na ruke s koselou super. Uz sa tesim na ďalšie :)

  • Este by som chcel niečo doplniť k tomu dátumu, možno to niekomu pomôže. Ak potrebujete nastaviť dátum o niekoľko dni môžete tento proces urýchliť nasledovne. Zacnete otacat korunkou a ked na 12tej hodine preskoci datum, zacnete korunkou tocit nazad aby sa hodinova rucicka dostala na 8mu hodinu. Nasledne zase v smere chodu hodinovych ruciek na 12tu hodinu. Takýmto spôsobom nemusíte pretacat celych 24 hodín.