Luminox, poškodená potápačska luneta

  • Ahojte, pred cca 4 rokmi som kúpila hodinky Luminox 3051 blackout. V hornej časti potápačskej lunete, je malá komôrka, v ktorej sa nachádza triotiová trubička a tá je uzavretá sklíčkom. (prikladám obrázok, čo mám na mysli )Nosením hodiniek a odretím (najčastejšie) o stenu sa to vrchné sklíčko zbrúsilo až úplne odpadlo.
    Chcem sa vás opýtať, či neprítomnosť toho sklíčka nemôže hodinky nejakým spôsobom poškodiť, či nestratia vodotesnosť, keďže sa jedná o potápačské hodinky (v ktorých často plávam).
    Ďakujem za reakcie ;)

  • Ahoj. O vodotesnost tvojich hodiniek sa urcite bat nemusis. Je to "otvor" pre tritiovu trubicku ktory sa nachadza iba na tele lunety cize do samotneho puzdra hodiniek sa ti voda nedostane. Hodinkam teda nejake poskodenie nehrozi...

  • Lunetu je možné vymeniť, len neviem ako to je u Luminoxu s dostupnosťou náhradných dielov. Ďalšou otázkou je cena novej lunety + prípadnej výmeny v servise. Ako už spomínal qwecko na funkčnosť a vodotesnosť to vplyv nemá tak by som to neriešil.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Tak vám pekne ďakujem, potešili ste ma, popravde sa mi to ani nechcelo riešiť a posielať to niekam do servisu. Keď to nemá vplyv na vodotesnosť tak to len nejak svojpomocne prilepím :]