• Najnovsi korejsky hit, ktory nastastie nevalcuje youtubove hitparady, ale zdobi zapastia mnohych hodinkovych maniakov po celom svete. Zdroj inspiracie je jasny kazdemu, takze k tomu sa z moralneho hladiska vyjadrovat nebudem a o to iste poprosim aj v pripadnych reakciach.

    Na zaciatok zopar dojmov, fotky a porovnanie s ostatnymi podobnymi hodinkami pridam neskor.

    - velkost a tvar puzdra ma pozitivne prekvapili, cakal som, ze 40mm sa budu nosit "mensie". Vdaka pretrcajucej lunete ale posobia ako bezny standard 42mm.
    - hrube nozicky na zivo neposobia na mna tak rusivo ako na fotkach
    - opracovanie puzdra podla ocakavani - boky lestene, vrch bruseny. Nieco v kategorii Seiko SKX/Orient Ray, takze ziadne orgie pre oci, ale zaroven nic za co by sa bolo treba hanbit.
    - keramicka luneta super, frezovanie a vypln bez chyby
    - zafirove sklicko, vnutorny modrasty AR, lupa zvacsuje ako ma (pozdravujem Steinhart :) )
    - praca s korunkou je OK, nastavovanie casu a natahovanie hodiniek posobi trochu prilis jemnym dojmom, ale to bude skor vlastnost strojceka. Srobovanie nevykazuje znamky neistoty.
    - indexy na ciferniku su z 2 druhov. Kruhove su pravdepodobne iba vytlaceny cifernik z druhej strany (rovnaku metodu pouziva Seiko/Orient,..)). 3/6/9 indexy su osadene dodatocne, vyzeraju byt vyssej kvality a maju aj rozdielnu vysku. V urcitych uhloch kruhove oramovanie zmizne a lesknu sa len 3/6/9 (Rolex ma tusim nejaky podobny model). Ci islo o zamer alebo iba vedlajsi efekt lacnejsej vyroby netusim.
    - rucicky perfektne, v strede zalomene, takze takmer za kazdych okolnosti sa aspon kusok z nich leskne
    - zadne viecko nuda, nuda a este raz nuda. Presne ako original.
    - kovovy remienok.. koncovky su opracovane dost "zaujimavo", nastastie odflaknuta cast je schovana. Napojenie koncoveho a predposledneho clanku remienku je tiez "zaujimave" - nie su v jednej linii (ale ako tak pozeram na fotky predlohy, maju to velmi podobne). Spona uz nie je "easylink", ale "glidelock" a k nej jedinej mam moralne vyhrady, nakolko ide myslim o stale platny patent. Na druhu stranu mam moznost si ju realne odskusat a je to fakt super vychytavka. Jeden z dovodov preco uprednostnit R pred inymi znackami v podobnej cene.
    - strojcek..ide :)
    - lumi super, tesne po nasvieteni su kruhove indexy jasnejsie so svetlomodrou farbou. 3/6/9 + rucicky ziaria tmavomodro s nizsou intenzitou (iny dodavatel ciferniku a ruciciek?). Po cca 20min sa intenzita a farba zjednotia a vydrzia takto celu noc.
    - lumi bod na lunete je skor na okrasu (C1)

    Celkovo ich hodnotim velmi pozitivne a momentalne k nim v podstate nemam vyhrady. Urcite veci mohli byt spravene krajsie, ale vzhladom k predajnej cene cca 200USD a pouzitym materialom sa cudujem, ze je Tisell na tom ziskovy.

    P.S. colnicu za mna vybavila posta za poplatok 4.5eur (osobna spotreba do 1000eur nepotrebuje vyplnene 30 stranove lajstro)

    Aspon dve foto zatial :)

  • ano spachame! zas si raz pozriem mysiakovych posledných 5 prirastkov :thumbup:

    proporcne vyzeraju celkom ako suby. tah je 20/??
    ako by si ich v kvalite vypracovania (hrany, plochy, hrkanie) porovnal so stajnami/davosami... ?

  • To uz ich mam tolko novych? :D

    Malo by ist o kopiu "1:1" - rozmery ako suby, taakze ak sa nemylim - 20->16mm (od oka to sedi, pravitko nemam :) ). Davosy som v ruke nedrzal, ale tie tipujem na vyssiu kvalitu spracovania (za 3-4 nasobok ceny by sa aj patrilo). Steiny mali trosku lepsie spracovanie, ale horsiu ergonomiu (rovne dlhe nozicky, siroky tah, obycajna spona, luneta ako psie gulky, slaba lupa,..).

    Tisell vs Steinhart vs Davosa by som Steinhart rovno vyradil, su to ine hodinky s podobnou DNA.

    Tisell vs Davosa..kopirka vs kopirka. U mna rozhodla cena - ked uz kopirka, tak co najlepsi pomer cena/vykon a tu si aspon zatial myslim, ze ma Tisell vyrazne navrch (aj vdaka "glidelocku").

    Na take prve pozretie ich radim na uroven vytunenych SKX007/Orient Ray (zafir, keramika, Strapcode naramok), kde Tisell znovu vyhrava zhruba polovicnou cenou. Ci je to vhodna kupa aj z dlhodobeho hladiska ukaze cas.. :)

  • Velmi dobre sa to cita :) Sam som zvedavy ci sa kazdy jeden kus vyraba bez chyb, resp. chybiciek. Ked budes mat viac casu, tak sup sem s fotkami a s udojom o odchylke, aj ked to sa este zabehne :D

    Odoslané z ALE-L21 pomocou Tapatalku

  • Parádna a gratulujem. Pekne a citlivo si to napísal, hlavne nie slohové práce prosím :mrgreen:
    Osobne sa mi páči od nich aj zelená aj modrá, ale teraz vidím, že si vybral úplne univerzálne. Dlho užívaj

  • Veľmi príjemné čítanie ktoré u mňa vzbudilo väčší záujem. Neviem či to je dobré alebo zlé :D Teším sa na viac fotiek a veľa radosti s nimi :) Dobre si vybral.


    Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

  • Zopar foto + porovnanie s adekvatnou konkurenciou a menej kontroverznou alternativou. Prach si nevsimajte :)

    Rozmery maju podobne, takze sa aj nosia zhruba rovnako (aj ked zahnute nozicky Orientu su pohodlnejsie ako rovny Tisell). Trochu viac mi vyhovuje naramok 22->18mm ako 20->16mm, "glidelock" to vsak dorovnava. Cierny leskly cifernik je krajsi na Tisell, matny tmavo tmavo sedy Orient je obycajnejsi. Pozadie datumovky ma Tisell strieborne, ale vidno to len pri blizsom skumani. Sirsia luneta Tisellu hodinky opticky zvacsuje, ale rozmery cifernik vs. luneta sa mi viac paci na Orientoch. Okrem toho su to zhruba rovnake hodinky. Musiet si vybrat len jedny, beriem Orienty. Ale kedze nemusim, budem ich striedat :) Navnadilo ma to dostatocne aby som vysolil 30x viac cashu za original? Zatial urcite nie, ale cesty maniakov su nevyspytatelne.. :)

  • Tak pri týchto fotkách som si všimol že je to skoro dokonalá kópia. Ešte aj spona je úplne ako Rolex. Ale bral by som ich. Ak sa ich budeš chcieť zbaviť tak sa ozvi ;)

  • Ten 9015 bol aj v putovných Lum-Tecoch a keď som ich skúšal robili myslím okolo 3s do mínusu. Podľa mňa veľmi vydarený kaliber. Asi sa zapíšeme do poradovníky na Tissel.

  • Celkom by ma zaujímalo presne aký je postup na získanie týchto fajných hodiniek :D

  • Keby tam nie je nápis Tisell tak čisté rolády :) :super:

    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

  • Postup je jednoduchy, napises na tento email oshyare33@naver.com, ze mas zaujem o jeho suby a on ta zaradi do poradovnika. Ked naskladni strojceky, opyta sa ktoru verziu chces kupit a aky je tvoj PayPal email. Tam nasledne posle fakturu, zaplatis, on o par dni posle, colnica vypyta DPH, posta vybavi, postovy kurier doruci. :) Web nema vacsi vyznam sledovat, prednostne sa vybavuje poradovnik a aj tak sa nedostalo na kazdeho..

    Presnost zatial cca -2.5s/den.

  • Trosku nefer porovnanie (aj voci originalu, aj voci kopirke), ale vsak skusme :)

    Cifernik lepsi a krajsi na Tagoch. Puzdro asi skor vec vkusu, kazde ma svoje plusy a minusy. Tah na Tagoch by som dal 22mm (na Tisell mi 20mm sedi), spona ma jasneho vitaza. Chod lunety a srobovanie korunky prekvapivo lepsie na Tisell.

    Jeden pokus s nahodenim remena, ale je to presne podla ocakavania - k tlstym nozickam sa remen nehodi, takze ostanu trvalo na tahu. Pokusil som sa napasovat kvalitnejsie barety do naramku, ale nepodarilo sa - uz aj original tensie barety treba natlacit nasilu aby zapadli (ale to nie je nic nove, rovnaka situacia bola aj napr. so Steinhartami Nav. B chrono II alebo Tagmi).