Pánske automaty max 200,- €

  • Pekný deň prajem hodinkári.Dlhšiu dobu už sledujem toto forum a rozhodol som sa preto zaregistrovať a napísať sem ohladom pomoci.Pozeral som už viacero tém v tejto sekcii ale žiadne hodinky som nenašiel mojho vkusu.Doteraz som mal G-shock,seika a zlaté hodinky od casia asi (MTP303) je to sice už starší model ale mne zatial slúži.Ale vratme sa k tomu na čo som sem prišiel, hladám pekné hodinky do 200€ +- pár €,mali by byť elegantnejšieho štýlu, ale ani pilotkami nič nepokazím,remienok najlepšie kožený na farbe nezáleži a hlavne čo by som chcel sú mechanické hodinky,vodotesnosť 30-50M,može tam byť aj dátumovka ,dni v týždni a to je asi tak všetko čo by som chcel, viem že v tejto cenovej kategorií sa ich vela nenájde a preto som sa na Vás obratil s pomocou.Doležite by bolo posielať sem linky SK a CZ predajní lebo obiednávať z Anglicka a Nemecka to velmo nechcem kedže s DPH je to asi to isté.Pozeral som aj openheart, ale na to možem zabudnúť v tejto cenovej kategorii.Nuž ale cena 200+- je stanovená tak snád mi pomožete vybrať tie správne hodinky.Ešte raz sem napíšem požiadavky aby to bolo lepšie vydieť.Pre inšpráciu sem dám nejaké hodinky aby ste nemali zmätok a pomohli mi s výberom iných a krajších modelov

    https://www.lacnejsiehodinky.sk/znacka/junkers…rs/junkers-hugo

    https://www.timestore.sk/Znacka/Ingerso…oll-Okies-29163 - tu je spomínaný open hear to sa mi strašné páči

    https://www.timestore.sk/Znacka/Zeppeli…Automatik-38221

    https://www.timestore.sk/Znacka/Junkers…150-2-Automatik

    Požiadavky:
    ZNAČKA: može byť Orient,Zeppelin,Tissot,Junkers čo kolvek tohto štýlu čo nechcem je seiko
    CENA: okolo 200,- € +- (20€), ak by boli naozaj našli pekné hodinky vedel by som aj pridať cenu na 250€ ale držme sa radšej 200€ max.
    ŠTÝL:Elegantné a možu byť aj pilotky tie tiež možem
    POHON:Mechanické najlepšie automaty
    REMIENOK:Najlepšie by bol hnedý ale ked nie tak čierny tiež zoberiem
    FUNKCIE: Dátumovka,dni v týždni, luminencia na hodinkách nemusí byť ale je to plus
    VEK: 20 a zápästie 17,5+-cm
    VELKOST: niečo okolo 42-44 +- ani velké ani malé aby to sedelo na ruke
    VODOTESNOST: samozrejme ale nemusí byť velká okolo 30-50M predsa s koženým remienkom sa nebudem kúpať pravidelne, len keby dačo


    Dúfam , že mi pomožete s výberom

  • Neumím poradit sám sobě, tak jen malá informace, ani z Německa ani z žádného jiného státu EU nic nedoplácíš, pouze poštovné.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Ono by sa aj dalo poradiť, no na dačo slušnejšie je treba, ako ostatne vždy, finančné krytie. Niežeby 200 babiek bolo málo, no na mechaniku - neviem, neviem. Čo sa týka Ingersoll, ja osobne mám voči tomu averziu a predsudky dokopy. Preto určite nie. Podľa mňa to bude beh na dlhšiu trať a dá sa skúsiť aj dačo, čo sa predáva na tomto fóre alebo na českom Chronomagu. Len to treba sledovať a to chce ten čas. S Orientkami skúsenosť nemám, na tie sú tu odborníci iní. Nechcem zavrhovať Japan, to nie, ale...Ak by bolo k dispozícii o stovečku viac, aj rozhodovanie by bolo o čosi jednoduchšie. Skús porozmýšľať o hodinkách Laco, ktoré sa občas vyskytnú v predaji z druhej labky na spomenutých fórach. V tých hodinkách (zväčša pilotkách) sú strojčeky automaty Miyoty, vcelku sú spoľahlivé a spracovanie hodiniek ako takých je na slušnej úrovni.

  • Ja viem 200 € neni vela na mechaniky ale väčší rozpočet som neni ochotný dať ak tak ako som písal 50 € viem ešte obetovať ale to je moj strop 250€.No Ingersolli sa mi hrozné páčia tie Okies čierne ale viac ludí tu písalo že to neni najlepšia značka :).Junkers sa mi tiež páči a tam by som sa do tých 200€ zmestil aj z automatom ale nechcem hned brať prvé čo vidím preto som sem aj napísal.A čo sa týka predaja z druhéj ruky alebo podobne určite nie :).Ako si písal že keby bolo tú stovečku viacej lepšie by sa rozhodovalo, je mi to jasné , ale momentálne aj tá stovečka by ma vedela zamrzieť a som teraz ochotný dať tak +-30€ a 250€ je už strop.Snád sa tu nájdu ludia , ktorí mi poradia niečo do tej cenovej kategorie a toho štýlu.Tie pilotky od Junkers sú fajn ale ako hovorím nechcem sa uponáhlať hned prvé kúpiť kedže aj tie Zeppeliny čo som dával tak taký štýl by som si vedel predstaviť na ruke :)

  • Projeď si nabídku Orientu a Seika, třeba řadu pět, nebo klidně něco s tím otevřeným srdcem. Jsou to hodinky s in-house strojkama, Ingersoll a td maj ty nejhorší čínský stroje. Jedny Ingersolly jsem měl a dalších x kusů viděl, ruce pryč.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Osobne som toho názoru, že veľa toho na výber nebude. Watchesfan je veľmi rešpektovaný člen tohto fóra, takže ak by niekde dačo schopné v Tvojom limite bolo, už by si to vedel. Zatiaľ teda to skúsim zhrnúť - Junkers a Zeppelin (to je jeden a ten istý výrobca), no a Japonci, Orient a Seiko, ako písal Watch. Ozaj, prečo nie Seiko? Do dvoch stovák sú tam na výber pekné a spoľahlivé modely. Len sa budeš musieť pri tých automatoch rozlúčiť s ručným náťahom a stop sekundou. Inak by to bolo fajn.

  • Ručný náťah nepotrebujem na tom si nepotrpím zase.Neviem Seiko ma nejaké neláka a pozeral som Seiko 5 a žiadny model ma neočaril.Orienty som pozeral a v celku dobrá ponuka a jeden model sa mi aj páčil :).Ešte by som sa opýtal na značku PARNIS aké s ňou sú skúsenosti kúpiť či nekúpiť.Kludne chlapi sem možete dačo postnúť nejake hodinky do tých 230€ štýl asi už viete rád si pozrem dačo .

  • Parnis je čína, nekvalitní čína, kopírující čína ale v tom špatnym slova smyslu. Na jedný lince jede Marina Militare a noční směna na tý samý dělá levý Pamy :)

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Dakujem za pekné a stručné vysvetlenie :D :D.Aby sa človek neokašlal :D :D ..No ale pom ek tým mojím hodinkám skúste dačo postnúť v tej cenovej kategorii možno si už dačo vyberiem ..

  • Vieš, Stomi, ono je to s tým poradením dosť na dlhé lakte. Možno sa ešte do tejto diskusie zapoja viacerí, ale ja by som od toho veľa nečakal. To podstatné je vonku a je na Tebe, ako s tým naložíš. No všetci, ako sme tu, Ti povieme asi to isté - niet nad vlastnú skúsenosť. Daj si na čas a pomaly si prejdi tie veci, ktoré sme spomenuli. Medzitým Ti možno niekto poradí aj niečo iné,a ale v tomto som skôr pesimista. No a po rozumnom zvážení skús s tým vyjsť na svetlo božie. Len sa , prekrista , vyvaruj nablýskaného čínskeho šmejdu , typu Parnis, Ingersoll a pod. To sa radšej hneď spýtaj. No a nakoniec si aj tak vyberieš podľa svojho. :) A možno sa Ti to zadarí a možno sa poučíš na nejakej chybičke. Tak už to v živote chodí.

  • Velmo pekné modely ale skor by som sa držal značiek ako orient,junkers,Zeppelin a hodinky do tej cenovej kategorie :)

  • Dakujem za peknú radu hannes určite si zoberiem dačo z toho a poprípade ešte počkám pár dni a pozrem forum..Neviem prečo ale strašne sa mi páčia tie Ingersolli Okies ale radšej si dám poradiť a dám od nich ruky preč :) lebo určite tu máte s tým včšie skúsenosti.Kamarát mal Ingersolli ale za podstatne väčšiu sumu a strašne sa mi páčili ale porovnávať 200€ a pár tisic je asi ako porovnať Skodovku s Mercedesom :D :D

  • Skúsim ešte toto : Neviem, ako dlho si si tých 200 - 250 ľčiek šetril. No ak by so vydržal ešte tak polčas z toho doterajšieho šetrenia, tak si u Steinharta vyberieš v cene 400 - 450 éčiek taký model, ktorý Ťa nesklame, s výborným strojčekom, pekným dizajnom a hlavne, nielen že sa Ti budú páčiť, ale Ti aj dobrých pár sezón vydržia bez toho, aby si na seba nadával.

  • Ono tých 200-250 € som si ani tak nešetril proste je to cena za ktorú som si ochotný kúpiť hodinky :).A ked tak drahšie hodinky by som si chcel kúpiť neskoršie na nejaké okrúhle narodeniny alebo tak :)

  • Pre mňa bola napríklad značka Orient úplne neznáma...
    Čo-to som si prečítal, a dnes som spokojný práve s nimi.
    Vyber hodiniek je - ako tu už zaznelo viackrát - silne subjektívna záležitosť.

  • Hodinky treba hlavne vidieť a skúšať naživo. Napríklad také Seiko by podľa mňa malo vyhodiť fotografov, katalógové foto sú nevýrazné, naživo vyzerajú o tísíc percent lepšie.
    Napr mojej žene sa žiadne nepáčili, ale keď som ju skoro nasilu dotiahol k hodinárovi (ja už mám zakázané kupovať hodinky, tak svoju závislosť ventilujem cez hodinky pre rodinu a známych :) ), tak zmenila názor a zrazu si našla dvoje - troje ktoré sú podľa nej aj pekné.
    V Tvojom cenovom rozsahy by som asi zobral tie Junkers. Prípadne Seiko, Orient, Citizen z klasických jpn značiek. Zo švajcu asi ťažko v tejto cene.