• Tenhle systém neznám, to je nějaký podsvícení, že se aktivuje tlačítkem? Jestli ano, jaká je konstrukce? A jestli podsvícení, tak napájené z baterie? A jestli z baterie, tak plácá její kapacitu a čím víc svítím, tím víc vybíjím?

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Elektroluminiscencne podsvietenie sa aktivuje tlacitkom (alebo automaticky senzorom naklonu na niektorych Casio modeloch), konstrukcne je to material, ktory pri pripojeni na zdroj napatia svieti namodralym svetlom. Prvy s tym prisiel Timex, potom to okopcilo Casio a aspon v nasich koncinach spropagovalo. Baterku to zerie, ale ak si s tym nesvietis na cestu, je to zanedbatelne skratenie zivotnosti. Je to stavane na denne pouzivanie a baterka vydrzi niekolko rokov.

  • Co som cital, tak Indiglo je kvalitnejsie a silnejsie ako Casio illuminator a s tym som nikdy problem nemal. Jeho intenzita zevraj castym pouzivanim a casom klesa, ale za mladych cias som mal dlhe roky iba Casio hodinky a nepostrehol som, ze by sa to casom zhorsovalo. Urcite je to lepsie ako Superluminova alebo tritium. Jedina "nevyhoda", ze musis zmacknut gombik :)

    to častým používaním a časom je spôsobené opotrebovaním súčiastok alebo skôr poklesom výkonu baterky a zas s novou baterkou to bude svietiť ako nové alebo sa mám pripraviť na to že o päť rokov mi to aj pri vymenenej novej baterke bude svietiť horšie ako keď boli hodinky nové? Ďakujem :)

  • Tusim to bolo opotrebovanim tej luminiscencnej vrstvy. Po 10 rokoch mi to svietilo slabsie, ale stale bez problemov pouzitelne. Ale tak skromne si myslim, ze uz ked si sem zabludil, o par rokov budes mat ine alebo x dalsich hodiniek a zanedbatelny pokles intenzity indigla ta trapit nebude :)

  • päť rokov som povedal lebo to je moje maximum hoc reálne tak 2-3 a píšem to preto lebo ja hodinky nezvyknem predávať lebo ku každým mám určitý citový vzťah hoc sú to len hodinky :) to podsvietenie budem používať len v noci a to tak 2-3x lebo pri sebe nemám mobil lebo večer nechcem byť rušený a samozrejme hneď ako to zoslabne kupujem ďalšie hodinky s týmto druhom podsvietenia no keď to vydrží 2-3 roky bez zmeny tak to už aj tak budem mať ďalšie hodinky :)

  • takže kedže tu nechcem zakladať žiadnu anketu a ani to neviem no potrebujem poradiť lebo sa neviem rozhodnúť a do úvahy pripadajú dvoje timexi a to expedition military field a timex 3 gmt...na fieldoch sa mi páči tá jednoduchosť a dobrá čitateľnosť ciferníka naopak si budem musieť chvíľu zvykať na odčítanie hodín z ciferníka a na gmt modeli sa mi páči ta gmt ručička a možnosť mať dve časové pásma no nejako rapídne tie časové pásma nevyužijem nakoľko nelietam po svete no zaujímalo by ma akej farby je ciferník na fieldoch lebo píšu že čierny ale mne pripadá šedý no možno som slepý --) ďakujem :)

  • ešte aby som nezabudol čím to môže byť že niektoré fotky fieldov kde je vyobrazené ich podsvietenie je vyobrazené dvojako na jednej fotke je farba číslic pri zapnutom podsvietení biela a na jednom čierna tak v čom môže byť rozdiel? Ďakujem aj za pomoc pri rozhodovaní :)

  • Prve foto tipujem na neaktivovanu luminovu - v takom pripade cisla a rucicky nesvietia a posobia kontrastne proti Indiglo ciferniku.

    Spodne "lumi" foto je len inverzna uprava dennej fotky - datumovka alebo cierne rucicky v tme nezbeleju :)

  • Mne sa viac páčia tie fieldy. Pokiaľ ide o farbu, naživo som ich nevidel, ale po zbežnom googlení sú aj čierne, aj sivé, nie? T49877 čierne a T49875 sivé...

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Cierne field su univerzalnejsie a aj sa mi viac pacia. Oramovanie datumu je nutne na vyvazenie ciferniku a podla mna to zvladli vynimocne dobre. Mnohe svajciarske znacky (ale aj priamo Timex, niektore modely maju otrasnu datumovku) by si mohli brat priklad.

  • Mne sa viac páčia tie fieldy. Pokiaľ ide o farbu, naživo som ich nevidel, ale po zbežnom googlení sú aj čierne, aj sivé, nie? T49877 čierne a T49875 sivé...

    viem že 49877 sú s čiernym ciferníkom a 49875 so sivým no myslel som to tak že ciferník na 49877 ktorý je udávaný výrobcom ako čierny sa mi zdá skôr ako tmavo sivý lebo to nieje až tak výrazná čierna ako čierna na púzdre tak som chcel vedieť či sa mi to lem zdá alebo to tak aj je :)

  • Fuu, no pozrel som to na viacerých stránkach a tiež neviem. Tiež mi to nepríde taká echt čierna...

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • No práve, že ten ciferník nie je asi taká riadne čierna. Vidno to pri porovnaní s ručičkami, sú tmavšie.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim