obchod creationwatches

  • Áno, keďže príde tovar z USA, tak pôjde rovno na našu colnicu kde ti vyrubia clo (zanedbateľná čiastka na hodinky - do 1 €) a DPH (20 % z kompletnej ceny aj s poštovným) plus si musíš nechať vystaviť Jednotnú Colnú Deklaráciu za ktorú si rôzne špeditérske firmy účtujú rôzne poplatky (zvyčajne od 15 do 30 €).

  • Ako je to s tou JCD? Ked uz si ju raz niekto nechal vystavit na dovoz hodiniek, nemoze sa pouzit znovu, resp. ako vzor na vyplnenie? Predpokladam, ze kategorie ostavaju pre rovnaky druh tovaru, meni sa len suma z ktorej sa plati dan, ci..? :)

  • Len drobnosť, dajme tomu moja skusenosť ci nazor. Za prve - volba ci kupa cez net zo zahrancia, alebo na SVK, aj ked tiez cez net. Na SVK malo ktory internetovy obchod da k hodinkam /jedine ak k nejakym drahym/ originalny manufakturny zaručny list. Inak daju vzdy len ich zarucak, a opravy ti tak urobia len oni. Btw, cosi ako international warranty, na to zabudnuť tym padom. Ale zase, mas zaruku minimalne 2 roky, u niektorych hodiniek-znaciek 5 rokov. Kupa cez net v zahranici, v EU - dostanes international warranty list, ak ich poziadas, orazia a aj podpisu ti ho, aj karticku. Jedine takto su ako tak ochotny na SVK akceptovat manufakturny medzinarodny zaručak. Ak ti bude chybat co i len podpis na fakture ci zaručaku, tak nič. Ale zase vonku, na zapad o nas, tam ti ho akceptuju. Kupa cez net, medzinarodny mimo EU obchod. Su take, co maju registracie aj v EU, cize si len prekliknes krajinu a tym si oslobodeny od cla a podobne. Ceny su rozne, najdes lacnejsie aj drahsie o 30%. Niektore obchody z azie ti zaručia free shiping a aj free tax. Balik deklaruju ako darcek v hodnote cca 35€, mas ho poisteny, zaruku sice mas akoze medzinarodnu, ale skoro nikde ti ju neakceptuju. Cize len poslat spat do azie /btw, creationwatch su zo Singapuru/. Ceny maju rozne, tak isto najdes cenu o 50% lacnejsie ako na SVK, ale aj o cosi drahsie. Este k tym SVK obchodom - len seriozne kamenne a hlavne znacky davaju originalne firmene zarucaky. Co je pre mna zaujimave, aj niektori dovozcovia maju priamo na svojej stranke vzor zarucneho listu, ktory ako jediny akceptuju, ale ten tiez nie je originalny firemny, ale ich, dovozcu. Cize mas zaruku len na SVK. Je v tom vsetko taky trochu chaos, teda na volbu, co vybrat. Treba si len urcit priority, a bude. Ak sa zo SVK smerom von nepohybujes, uplne ti staci kupit nieco na SVK, je to najlepsie riesenie, cena je v pohode, treba hladat. Ak sa pohybujes vela mimo SVK, bud cosi kupis vonku v EU s manufakturnym zaručakom, plne orazenym, alebo si zvolis serioznu drahsiu znacku, ta ti da manufakturny zarucak s plnou zarukou kdekolvek aj doma. Ale tu nerataj s hodinkami za 50€..:o) PS: pisal som svoje skusenosti, prakticke. Samozrejme ze nie su uplne a hlavne nie su uplne vseobecne, pre vsetky znacky a situacie.

  • Po dlhšom čase hodím aj ja príspevok a týka sa nákupu z eshopu o ktorom je vlákno (creationwatches.com).

    Od 1.mája 2016 platí nový colný zákon, kde finančná správa SR vyžaduje pri nákupe nad 20€ z krajín mimo EU registračné číslo EORI, resp. zápis do APV CReg pre fyzické osoby a pri preclení od Vás budu vyžadovať vyplnené JCD (jednotný colný doklad).

    Dobrá správa je, že podľa hovorkyne finančnej správy bude zatiaľ nákup do 150€ prebiehať "po starom". Teda neplatí sa žiadne clo, colná správa len vypočíta DPH (ktoré prijímateľ doplatí kuriérovi) a vsjo OK.

    Zlá správa je, že táto výnimka platí len pri preprave Slovenskou Poštou. Pri leteckej preprave súkromnými spoločnosťami (DHL, UPS, FedEx, atď.) je každý balík nad 20€ "zadržaný" v dočasnom colnom sklade prepravcu a je potrebná registrácia aj JCD. Pokiaľ zaplatíte prepravcovi za vybavenie, tak len JCD, ktoré vyplní za vás on.

    Ako to teda prebehlo v praxi?

    Pri objednávke z creationwatches som mal pri shipping tieto možnosti:

    (Podotýkam, že obe ZADARMO)

    - 1. FedEx/DHL Express Priority Shipping - 2-4 dni

    - 2. Registered Parcel Free Shipping - 10-15 dní

    Hneď som si pomyslel, že ktorý blbec by uprednostnil nie až tak spoľahlivú SR Poštu pred profesionálnym súkromným prepravcom, keď ho má zadarmo. A naviac ešte, keď na Poštu bude čakať minimálne o týždeň dlhšie. Tak som automaticky zaklikol DHL a... Chyba!

    O 4 dni mi DHLko poslalo mail (Avízo o colnom konaní ), že balík je u nich v dočasnom colnom sklade a potrebujem nejakú registráciu na fin.správe a vypísať JCDčko a ísť s tým na colný úrad a tam budú ešte odo mňa pýtať kópiu objednávky, doklad o platbe (FA, alebo výpis z účtu), atď. atď. No a ešte že ten cirkus bude trvať 10 dní atď. atď. Proste dosť obsiahly mail (nebudem to tu celé kopírovať), ktorý mi tak trošku pripadal ako bububu, najmä preto, lebo potom nasledovala veta:

    "Za použitie globálnej colnej zábezpeky DHL pri colnom prerokovaní zásielky si účtujeme poplatok vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 18 EUR a max. 90 EUR vrátane DPH." - akože "nebojte sa, my to za Vás vybavíme, ale si to cvaknete."

    No a ja takéto veci nemám rád, nie pre nejakých 18-20€, ale princíp. Je to poplatok o ktorom som nevedel a zároveň ma ser...štve, že SR prebralo blbý zákon z EU a aby si vlastnej štátnej firme (Slov.Pošta) nerobili problémy, tak si dajú výnimku, ale ostatný súkromníci ten problém mať budú. + ešte aj ten súkromník chce za neviem čo (lebo fakt neviem čo to všetko pre nich znamená) 20€.

    Tak som si vytlačil potvrdenie objednávky z mailu od creationwatches + faktúru a AWB (prepravný) štítok čo som mal v maily od DHL

    + registrácia na EORI@financnasprava.sk - treba vám: Žiadosť o zápis osoby do APV CReg (na nete) + ofotený OP

    + kúpil som v Ševte JCDčko (pre istotu 2)

    JCDčko som vypísal z časti podľa tohto manuálu: http://xkatka.sk/ako-vyplnit-jednotny-colny-doklad-jcd/ a šup s tým na colný úrad, kde to prebehlo viac menej v pohode. Šťastie ale, že som mal ešte jedno prázdne JCDčko, lebo nie všetko bolo vypísané správne. No a kedže Číňania dali na faktúru "kamokere cenu" 80usd ;) zaplatil som len DPH cca 15€, dostal som potvrdenie a s tým som šiel na DHLko po balík.

    Suma-sumárum vybavené za pol dňa.

    Poučenie: Ak nakupujete v hodnote od 20€ do 150€ zakliknite radšej "Registered Parcel Free Shipping" a trošku viac si počkáte. Nakoľko je tam uvedené "are distributed by your country's local post office system" je pravdepodobné, že to pôjde Slov.Poštou a obíde Vás problém s JCDčkom. Ak kupujete nad 150€, resp. suma na FA bude nad 150€, tak je to jedno, colné prerokovanie vás neminie a už je na vás či si zaplatíte zastupovanie prepravnou spoločnosťou, alebo sa hecnete a dáte to sami.

    Čo sa týka zásielky, tak hodinky prišli OK. Dobre, bezpečne zabalené a v balení bol manuál aj international guarantee (bohužiaľ, ako je bežne, nevyplnené a bez pečiatky). U mňa spokojnosť.

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • Takže ak by som objednával napr. z creationwatches nad 150€ a zvolil by som dopravu klasicou pošou, tak by mi normálne prišiel balík na poštu + dobierka s DPH, clom a poplatkom 4,50 a už by nebolo treba nič vypĺňať?

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Vďaka za odpoveď, to potom nie je až taká katastrofa, lebo tie skúsenosti s DHL ma dosť odrádzali, ale cez poštu by som v budúcnosti odtiaľ čosi obstarať mohol.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Minulý týždeň mi pošta za zastupovanie v colnom konaní účtovala 3,50 €. Doteraz to vždy bolo 4,50€. K tej cene 80 USD čo bola deklarovaná hodnota odosielateľom. Nikto od teba na colnom úrade nechcel výpis z PayPal účtu, bežného bankového účtu, faktúru od predajcu na ktorej má byť uvedené aj poštovné a podobne?

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Ja som teraz objednaval z creation watches seiko hodinky za 90 dolarov, dostal som mail od DHL ze ma mozu zastupovat v colnom konani, poziadal som ze si to budem riesit sam, od maja 2017 elektronicky cez citacku obcianskeho s pinom a velmi komplikovanom prihlasovani na financnej sprave, som zvedavy ako to dopadne. Neviem ci cez postu je to ine popripade jednoduhsie, dhl chcelo 23e za to ak to preclia oni (poplatok)

    Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCW0xW…w_as=subscriber :super:

    Zbierka:

    :amen:, 2X G-Shock metal GST, Seiko SNZG15K1, Casio 168 gold, G Shock M5610, G Shock Full metal Square GW5000, Breitling Chronomat Colt 44mm, Rolex OP39 114300, Omega Aquaterra 150m,

    :nono: Laco Aachen,, Swiss Military Hanowa Arrow, Sinn 556i Weiss, Fortis Spacematic, Tissot PRC200, Tissot PR516GL, Seiko SKX009

  • od DHL:

    Po zaslaní potrebných dokladov bude zásielka podaná na colné prejednananie. Colný úrad po vykonaní colnej kontroly vypočíta výšku colného dlhu.

    Za použitie globálnej colnej zábezpeky DHL pri colnom prerokovaní zásielky si účtujeme poplatok vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 24 EUR vrátane DPH.

    Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCW0xW…w_as=subscriber :super:

    Zbierka:

    :amen:, 2X G-Shock metal GST, Seiko SNZG15K1, Casio 168 gold, G Shock M5610, G Shock Full metal Square GW5000, Breitling Chronomat Colt 44mm, Rolex OP39 114300, Omega Aquaterra 150m,

    :nono: Laco Aachen,, Swiss Military Hanowa Arrow, Sinn 556i Weiss, Fortis Spacematic, Tissot PRC200, Tissot PR516GL, Seiko SKX009

  • Mam skusenosti aj s DHL a podobnymi aj s postou. DHL si pyta spominanych 24 EUR + colny dlh. Posta chce za preclenie 4,50 EUR. Rozdiel je ze s DHL mam balicek vacsinou do 24 hodin od vstupu do krajiny a je v perfektnom stave. Minuly tyzden mi posta spracovavala balik z Jomashopu. Trvalo to 6 dni a zasielka bola v takom zlom stave ze uz som sa videl ako to posielam naspat... stale nechapem ako to tie hodinky prezili. Pokial ide o nieco hodnotnejsie tak vzdy si radsej priplatim za kuriera. V oboch pripadoch si ale treba nachystat dokaz o cene tovaru najlepsie potvrdenie objednavky a dokaz o tom co sa skutocne zaplatilo, vacsinou vypis z uctu kreditky alebo pay pal-u. To znamena ze aj ked je na samotnej zasielke faktura s nizsou cenou nepomoze to.

  • preto sa snazim vzdy dohodnut na rozdelleni platby ?

    Ano to je riesenie. Azijske shopy s tym nemaju problem ale trebars z USA to vela predajcov odmietne... aspon ty seriozny podla mojich skusenosti. Uz sa mi stalo ze mi colnica vyrubila colny dlh nie podla faktury a platby ale podla ceny tovaru aku nasli u toho predajcu na webe... maju na to pravo.

  • Takze po tom, čo som sa pokúsil precliť si to sám online som to vzdal. To nieže stačí len čítačka kariet a občiansky s čipom, reigistrácia KEP na slovensko.sk, registracia na financnej spravy pre uživatelský účet a nasledne do CEP priečinku, potom stahovanie certifikatov na podpisanie, to je tak komplikovane vytvorený systém, že sa čudujem že niekto niečo vôbec cez to preclí. Potom už konečne keď to človek má ako tak, môže podať žiadosť o preclenie dovezeného tovaru mimo EU, formulár taký brutálny, že to som ešte takéto niečo ani nevideľ a samá skratka, od trojpísmenkových až po 5 písmenkové totálne haluze, keby som nemal tak drahý počítač vyhodím ho z okna. Nakoniec, aj po dlhom telefonáte na infolinku (asi 30min) som to nejak vyplnil, a o deň na to prišla správa chybný kód nejaký odosielatela, potom chybný parameter r2, chybné toto chybné tamto, a to mi povedali na infolinke že sa k tomu dostanú až skoro o 5 dní, aj to že väčšinou sú tam chyby a vždy sa to posiela na doplnenie, ale oni vám nepošlú všetky chyby, len za radom, opravíte, ďalšiu pošle atď. Máte na to 12 dní potom sa tovar odošle späť do krajiny odkiaľ prišiel Vzdal som to, lebo už som bol aj vynadať chudákovy susedovi že vŕta do steny, také som mal stavy z toho. Je to Matrix, a ja som si asi zobral tú nesprávnu tabletku. Teraz to riešim cez DHL, ktorým stačí len nejakých 5 dokumentov a prihlásenie, zase nejaké iné ako mám na finančnej správe, to však už dám po tejto skúsenosti ľavou zadnou. Neodporúčam sa do toho nikomu púšťať. myslel som že elektronická forma má veci zľahčovať ale toto je pre programátorov, infolinka tiež pomoc nie bohviečo. Ospravedlňujem sa za gramatické chyby ale ešte stále mám tlak 200 na 300. Nabudúce skúsim tú poštu. (btw aj DHL kým to preclí vraj prejde 6 dní)

    Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCW0xW…w_as=subscriber :super:

    Zbierka:

    :amen:, 2X G-Shock metal GST, Seiko SNZG15K1, Casio 168 gold, G Shock M5610, G Shock Full metal Square GW5000, Breitling Chronomat Colt 44mm, Rolex OP39 114300, Omega Aquaterra 150m,

    :nono: Laco Aachen,, Swiss Military Hanowa Arrow, Sinn 556i Weiss, Fortis Spacematic, Tissot PRC200, Tissot PR516GL, Seiko SKX009