Biatec Watches - prečo práve Eterna strojčeky?

  • Obidva. ETA 2892-A2 aj Soprod A-10 ponúknu určite viac verzií ako 88 Valjoux 77xx tak isto. To čo som sem dal, sú len továrenské moduly Soprodu. Keďže Soprod je kompatibilný s ETA 2892-A2 preto sa volá A-10 (Alternance 10) pasujú na neho Dubois Dépraz moduly (s drobnými úpravami) a tí robia úplne všetko vrátane špecialít ako je Yacht timer. Nepočítal som počet ich verzií, keďže ich nemajú nikde vymenované, ale som presvedčený, že ich je viac ako 88. Triple-date chronograf moonphase tiež nie je žiadny problém.

    Problém modulov je, že stroj s modulom je vždy výrazne väčší ako integrovaný. Potom sú tam detaily ako napríklad, že modulové chronografy majú tlačítka chronografu na vrchu hodiniek (nie v strede). Vadiť to bude asi málokomu ale čo sa týka hodnoty, modul sa s integrovaným strojom rovnať nemôže.

    Inač ešte k tej sellite: Ku dnešnému dňu ja považujem Sellitu v prípade SW-200 za rovnocennú ETA 2824-2. Sellita veľmi dlho vyrábala stroje pre ETA a myslím, že stále robí pre ETA zdobenie a úpravy, takže veľa ETA strojov vyrobila Sellita, takže nie je dôvod, aby tam bol kvalitatívny rozdiel.

    ..Osobne to tak ružovo nevidím, ale možno len môj názor..SW 200 nemožno veľmi porovnávať s Eta 2824-2. Keď budeme hovoriť o SW 300, prosím, to sa už porovnať dá. Mám hodinky s SW 200 a za mňa, strojček stojí za kulové...Ďalších niekoľko mám s Etou, prípadne VJ a rozdiel je citeľný...

  • Vdaka za info, az dnes som sa dostal k objednaniu tychto Korzarov, spravil som si ucet na eshope, zadal som objednavku a ked som siel vyplnat udaje platobnej karty zazvonil mi telefon, bol to clovek z Chronoshopu, ospravedlnoval sa ze hodinky uz nie su dostupne a ostala iba polozka v eshope,ktoru zabudli odstranit. Predali sa vraj pred par dnami. Chalani kto z Vas to bol ??? ;-)))

    • Official Post

    Určite áno, je ich škoda. Si vezmi, že Eterna Movement celkovo vyrobila približne 5000 kusov/ročne všetkých kalibrov, z toho iba časť 3901A a 3902A a nehovoriac ešte o tom, že v takomto vyhotovení s vlastným dizajnom rotora ich nemal nikto iný, len Biatec. V obehu ich teda nebolo viac než pár sto kusov a už pravdepodobne ani nebude.