Biatec Watches - hodinky "Made in Slovakia"

    • Official Post

    Milí hodinkomaniaci,

    už dávnejšie som načrtol, že chystám novú vlastnú značku hodiniek. Teraz sa sen konečne stáva realitou...

    Najprv by som vám rád vysvetlil, aké dôvody ma viedli k tomu založiť si vlastnú značku v pomerne krutom konkurenčnom prostredí, kde nové hodinkové značky vznikajú ako huby po daždi.

    Každý predajca hodiniek, ktorý je zároveň aj milovníkom hodiniek, určite raz zatúžil vytvoriť niečo vlastné. Existuje takisto množstvo "biznis" dôvodov prečo nie je dobré byť odkázaný ako predajca na iné značky. Jedným z nich je ich obmedzujúca teritoriálna politika (niektoré značky napríklad nepovoľujú predaj mimo Slovenska ale zároveň sú nepredajné na Slovensku), ďalšie majú dlhé dodacie doby (pritom najprv uprednostňujú svojich zákazníkov, až potom svojich predajcov), iné majú nulovú podporu predaja (takže som sa rozhodol radšej skúsiť propagovať vlastnú značku ako cudzie), atď atď... No hlavným "nakopnutím" bol neúspešný projekt limitovanej edície Steinhart Corsair. Nehovoriac o tom, že pred tým som mal snahu spolupracovať s ďalšími troma výrobcami na iných limitovaných edíciách. Všetky však stroskotali na známych či menej známych dôvodoch, pričom ja som im venoval veľa času a úsilia. Tak som si povedal, že niektoré projekty by bola škoda celkom zahodiť a s nimi aj môj tomu venovaný čas...

    Za tie roky práce s hodinkami som nadobudol ohromné množstvo kontaktov, ktoré konečne môžem využiť.

    Značka sa bude volať Biatec a názov bol inšpirovaný mincou Biatek (je veľká strieborná keltská minca s hmotnosťou 16,5 – 17 g[1] a s častým nápisom BIATEC, asi meno keltského kniežaťa. Pravdepodobne ju razili na území dnešnej Bratislavy (bratislavské oppidum), v polovici 1. storočia pred naším letopočtom, kde je aj ich najväčšia koncentrácia. Pomenovanie sa používa aj pre ďalšie keltské strieborné mince napríklad s nápisom NONNOS, DEVIL, BUSU, BUSSUMARUS, TITTO, COISA, COUNOS. - zdroj. wikipedia).

    Výroba mincí, ich razba prípadne gravírovanie má svojim spôsobom niečo spoločné s výrobou hodiniek a ich púzdier. Takisto som si chcel zvoliť relatívne ľahko zapamätateľný a zrozumiteľný názov aj pre zahraničných zákazníkov. S tým súvisí aj logo značky. Určitým spôsobom som chcel aby vychádzalo z nášho štátneho znaku ako odkaz na Slovensko. Samozrejme, štátne znaky nie je možno zaregistrovať ako ochranné známky, takže sa logo značne prispôsobilo. Mnoho ľudí mi už stihlo povedať, že je príliš historické, niekomu pripomínalo templárov. No podľa mňa má podstatnú črtu loga. Symbol kríža je totižto veľmi silný a celkovo je logo silné a dobre zapamätateľné.

    Samozrejme, takúto značku nedokáže vytvoriť človek celkom sám. Aj mne pomáhalo množstvo ľudí, pričom najväčšiu vďaku má @bomber66 ako hlavný dizajner a spoluzakladateľ značky. Bez neho by to nebolo možné.


    Samozrejme, budem veľmi rád ak mi pomôžete na začiatku zviditeľniť značku vašou aktivitou na iných weboch alebo sociálnych sietiach. Napokon, hodinkomaniaci budú mať vždy výhody pri nákupe a podobne.

    Na ďalšie informácie budem v tomto štádiu ešte asi trochu skúpy, avšak ak budete mať otázky, neváhajte sa pýtať;-)

    Zatiaľ by som k tomu povedal toľko, no a tí čo ste zvedaví na viac informácií môžete už teraz zaregistrovať svoju emailovú adresu na stránke http://www.biatecwatch.com/uz-coskoro

  • sorry, asi som debil, alebo nemám dnes dobrý deň, po prihlásení to chce odo mňa, aby som potvrdil objednávku predplatného. Nemtudom

    A stitch in time :D

  • :ghee: ked moze byt Tudor a jeho "erb", tak moze byt aj Biatec. Detaily o modeloch si sice neprezradil, ale vidno, ze to budu pilotky s modrou lumi, diamantovou korunkou so "znakom kriza", krasnymi lesklymi ruckami a cislami s vintage lumi vyplnou a mozno aj vypukly cifernik(alebo je to len opticky klam)? Cize sa mame zaregistrovat, aby sme dostali nejaky darcek? :) Paci sa mi to, co ste vymysleli.

  • Uááááá, tak to je špica. Teším sa!
    Registroval som sa. Peťo, prihlasovacie údaje by tu pre nás mohli byť tie na čo máme na fóre. Či? :)
    EDIT: lebo mne to nejde prihláciť sa, teda cez moje prihlasovacie, ktoré mám aj tu na fóre

  • nejaké mrchavstvo tam bude, lebo keď sa prihlásim, príde mi e-mail a chcem pokračovať na stránku, tak stránka odo mňa pýta heslo, keď dám že som zabudol, tak mi na mail heslo nepríde :(

    a tak som chcel byť prvý :pleur4: :pleur4: :pleur4:

  • Staci trochu citat: "Pripravili sme si pre Vás malý darček. Dostanete ho spolu s prihlasovacími údajmi na našu webstránku, ktoré budeme posielať neskôr."

  • Áno, prihlasovacie údaje na stránku pošleme zaregistrovaným až približne 3-4 dni pred oficiálnym spustením;-)

    veru, len aby!! :nonon:
    inak vás budem až do konca roka strašiť :vampire:

  • Paráda, gratulujem k splnenému snu. Podľa toho tajomného obrázka to vyzerá, že Corsair predsa uzrie svetlo sveta.
    Mne sa to logo veľmi páči, evokuje vo mne trocha Vacheron.

    • Official Post

    Jop;)

    Ešte prikladám video na navnadenie:

    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

  • Paráda, gratuluju a těším se, jenom ... chci se zaregistrovat, napíšu mejl ... stisknu přihlásit ... a vůbec nic se neděje. Jiné políčko k registraci jsem nenašel, jen to s: Vložte váš email

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

    • Official Post

    No parada, nadseny som! logo velmi dobre, nazov tiez, verim ze hodinky budu tiez suprove :) Jedine co mi neskutocne reze oci je to takmer necitatelny font a slovencina v registracii do newslettra :) Tesim sa na dalsi progres!

    http://www.biatecwatch.com/coming-soon/ je aj anglicka verzia ale tu sme slovaci na slovenskom fore tak preto bol slovensky link a ten font, neskor uvidis preco je pouzity

  • Keď sme pri tom rezaní očí, toto vlákno je naschvál pre všetkých čierne s bielym písmom? :mrgreen: vadí to len mne? :)

  • Logo mi dosť pripomína victorinox, ale veľmi sa mi páči stránka, držím palce a som zvedavý na hodinky. Tiež som sa s tým fomtom potrápil, kým som zistil, že je slovo legend, najprv som to prečítal ako "bequol"

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches