Citizen - oceľ verzus titan

  • čauko, chystám sa kúpiť si citizenky promaster sky AS4050 / AS4020 len sa neviem rozhodnúť ci oceľové alebo titan. ak ma niekto skúsenosti, poprosím radu, dik.

  • Skyhawky si mal na tahu? ten tah na promasteroch je tiez zlozeny s mensich casti a je to taka hrklavka :(
    Skúšal som si titan verziu a trochu ma prekvalipa aj ich hmotnost...ani som ich necitil na ruke, mozno si na to zvyknem...mozno opak
    Ocel som nemal moznost vyskusat, tak neviem porovnat.
    Nie je titan viac nachylny na poskodenie?
    Dik

  • Môj tato ničí (doslova v nich kláti drevo) titánové skyhawky už 11. rok a hodiny nenesú o nič viac škrabancov ako moje oceľové promastery.

    promaster+turtláky+kinetic diver

  • ...ťah má vôľu ako mal od nova. Hrkotanie mi nepríde ani v jednom prípade extrémne výrazné, ťah na Seiko SKX007/009 hrkoce oproti promasterom vyložene lacno.

    promaster+turtláky+kinetic diver

  • je mozne k promasterom dat aj iny remienok, koza, nato, guma?
    su aj originalne so sponou citizen?
    ake mas ty?

  • ...pokiaľ plánuješ meniť náramky, osobne odporúčam vziať základný model s oceľovým púzdrom, je škoda si priplácať za titán ktorý Ti bude ležať v šuflíku. Na promastery napasuješ akýkoľvek 22mm náramok. Mne osobne sa s tým veľmi nechcelo narábať, tak som si prikúpil postupne každú farebnú mutáciu hodiniek. Originál nový kožený náramok so sponou stojí 45€ v Goldtime Bratislava, na modely nie EU špecifikácie/resp.ktoré sa oficiálne v Európe nepredávali originál náramok cez autorizovaný servis nezoženieš. Noname náramky sú v polovičných cenách, aktuálne čakám zásielku 6tich NATO z cheapestnatostraps.com.

    promaster+turtláky+kinetic diver

  • nad tym som aj ja premyslal, ale predajca mi povedal ze teraz maju vystavnu zlavu na titan a hodinky vychadzaju rovnako ako ocelove. cena za titanove je 650 Eur i ked v e shopoch som nasiel od 450 Eur ale neviem ci su original a bojim sa aby som nekupil fejk. ak mozes porad, lebo neviem... osobne sa mi tiez viac pacia na kozennom alebo nato remienku. ale myslim ze na zaciatok by som nosil tah.

  • Mám citizeny kupované iba u "neoficiálnych šmelinárov". Vyservisovali mi ich úplne bez problèmov v autorizovanom stredisku. V reči čísel: kúpil som 5 modelov v každej farbe za cenu 2 ks u autorizovanèho predajcu v SR.

    promaster+turtláky+kinetic diver

  • ja len že na oficiálnych stránka píšu nie neurobia servis...a samozrejme rozdiel je v záruke, ak kúpiš v autorizovanom tak 5rokov

  • ...áno, to je samozrejme pravda. Ale nakoľko sa jedná o veľmi presné "quartzové" zariadenie, veľa toho servisu v záručnej dobe nebude vyžadovať. Výmena kondenzátora po 10. (desiatich!!) rokoch pre Eco-Drive stojí 17€ + odtlakovanie a to tie hodziny už pravdepodobne mať ani nebudeš.

    Edit: Moje štyri "šmelinárske" kusy mi vyservisovali v autorizovanom stredisku na Rezedovej bez problémov, dopredu som ich upozornil na fakt, že hodiny som si poskupoval hore/dole po svete :) .

    Držím palce pri správnom výbere.

    promaster+turtláky+kinetic diver

  • Tak toto potvrdiť nemôžem, mne solárny článok v BY-0000 vydržal iba 4 roky, potom začal pravidelne nabiehať úsporný režim a nakoniec sa proste hodinky odmietli dobíjať za akýchkoľvek možností a výmena v Goldtime stála 30€. Čiže v podstate by mi mnohé hodinky s klasickou baterkou vydržali dlhšie a výmena by bola omnoho lacnejšia. Druhému článku sa snáď bude dariť lepšie.

    Čo sa týka materiálu, ja preferujem oceľ, s low-grade titanom nemám dobré skúsenosti, tie škrabance sa tam objavujú veľmi jednoducho a moje oceľové citizen vyzerajú aj po pár rokoch užívania ako nové.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Takhle vypadaly po cca 1,5 roce nesundání z ruky, 24x7, 2x v moři, jednou na horách, titan super i s tou jejich úpravou, ostatní jsem Ti psal jako odpověď v reakci na tvou SZ, je dobré napsat alespoň vyliž si :) ale já většinou poděkuju. Fotky jsou velký, tak si je zvětši. Ale upozorňuju, že právě na tomto modelu se Citizen chlubil s úpravou titanu a ta opravdu fungovala, jak to má na jiných nevím.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Mám citizeny kupované iba u "neoficiálnych šmelinárov". Vyservisovali mi ich úplne bez problèmov v autorizovanom stredisku. V reči čísel: kúpil som 5 modelov v každej farbe za cenu 2 ks u autorizovanèho predajcu v SR.

    technicka poznamka: ty mas 5 rovnakych Citizenom BJ 7010 len v inej farbe?

  • ...dá sa povedať že áno, mám snáď všetky farebné mutácie okrem modrého ciferníka.

    promaster+turtláky+kinetic diver

  • dlho som tu nebol, tak dodatocne.
    chcem sa podakovat vsetkym zainteresovanym za uzitocne rady.
    zial este som sa nerozhodol, ak tak urobim budem urcite infomovat s foto :)